Intervjuer

Möt vår expert i konstfotografi och klassisk konst Daniel Heikens

En av de saker som gör Catawiki så speciellt är förekomsten av våra egna experter. De är specialister inom sitt område, brinner för våra objekt och är fast beslutna att hitta de mest sällsynta, speciella och unika objekt för auktionen. Men hur mycket vet du om expertens roll? Vad är det som gör att dessa människor väljer att göra sin passion till sitt vardagliga jobb? Vi satt med vår ledande expert inom konstfotografier och klassisk konst, Daniel Heikens, och pratade om hans liv som en Catawiki-expert. Läs vidare för att höra vad han hade att säga...

Rollen som expert
För Daniel Heikens är det bästa med att vara expert på Catawiki den frihet som jobbet ger honom. Han känner att det finns ett stort utrymme för nya idéer, eftersom företaget växer extremt snabbt, och det tillåter honom att vara innovativ. Som alla våra experter som arbetar inom sina respektive områden, är Daniels viktigaste ansvar granskning och godkännande av inlämnade föremål och att sammanställa auktioner från de bästa bidragen. Hans dagliga arbete inkluderar även att svara på alla möjliga frågor från säljare och köpare rörande specifika objekt eller hela auktioner.


Catawikis expert i konstfotografi och klassisk konst, Daniel Heikens

Daniel säger att han är ganska strikt vid bedömningen av objekt som har lämnats in för auktion, men detta är bara för att han vill ha bästa möjliga resultat. “Jag kräver fullständig information och tydliga bilder. Men jag tror också att säljare kan känna min oändliga passion för konstfotografi, vilket är varför de litar på mig med sitt arbete.” 

För vissa experter, inklusive Daniel, finns det lite extra ansvar. Utöver sina vanliga dagliga uppgifter besöker Daniel också några av säljarna för att bättre utvärdera deras artiklar och hitta en perfekt plats för dem i en av våra konstauktioner. En annan “extra uppgift” för Daniel är att han är en ledande auktionsutropare, vilket innebär att han ofta är i kontakt med andra experter; bollar idéer och gör strategier på hur de kan förbättra sitt arbete. 


Gå med i Catawiki
Varför valde Daniel att ansluta sig till Catawikis team av experter? Med ett leende säger han att han aldrig trodde detta skulle vara hans karriär. Han kommer ihåg att han i början av sina studier var helt inriktad på den kreativa delen av konst och inte riktigt brydde sig om den kommersiella delen av verksamheten. Daniel började köpa och sälja fotografier år 2007/2008, när ekonomin kollapsade, eftersom det hade börjat bli svårt att livnära sig som konstnär. Han fortsätter: “Detta välkomnade mig in i den kommersiella delen av fotokonst och jag lärde mig att det fanns en hel värld att upptäcka inom min expertis. Under åren specialiserade jag mig och nu har det fört mig hit. Jag öppnade upp en Catawiki-tidning och såg att de letade efter experter så jag skickade i ett brev och några veckor senare fick jag jobbet!


Lite om Daniel Heikens privata samling

Det bästa av två världar
Vi frågade Daniel vad det är som gör jobbet som expert speciellt och vad han får ut av det. Passionerat förklarade han att detta jobb är “det bästa av två världar”. Han känner ofta det som om han upptäcker en ny skatt varje gång som en fint objekt kommer in. Han älskar att han inte behöver förklara för andra samlare att en del av samlande också är att bli av med objekt - han behöver bara sälja dem! Daniel berättade också för oss att han är mycket nöjd med mängden objekt som han hanterar - vilket var 20 000 år 2016 - och att hantera så många artiklar har gett honom möjligheten att lära sig nya saker hela tiden. 


Om du är en konstfotografi-fan, varför inte kolla in vår auktion av konstfotografier och se vad Daniel och hans team har valt denna vecka för sina auktioner och välj kanske att lägga till något till din samling?

Eller skulle du vilja att Daniel eller någon av våra andra experter hjälper dig med att sälja något ur din samling av vintage fotografier eller några andra exceptionella objekt? Registrera dig för att bli en säljare och börja bjuda upp dina speciella objekt till auktion direkt! De är ivriga att se vad du har att erbjuda!

Skapa ett gratis säljkonto
På Catawiki överraskas du varje vecka av den imponerande blandningen av speciella objekt som vi erbjuder. Registrera dig idag och upptäck våra veckovisa auktioner som övervakas av våra specialiserade experter.
Dela artikeln
Close Created with Sketch.
Inte registrerad än?
Genom att skapa ett gratis Catawiki-konto kan du bjuda på några av våra 75 000 specialobjekt som auktioneras ut varje vecka.
Registrera dig nu