Övrigt

De 5 dyraste Louis Vuitton-handväskorna

Louis Vuitton... Dessa två ord kan få vilken modeälskare som helst att dåna. Det är ett av de mest kända lyxmärkena i världen och deras vintageskor och -handväskor har nästan alltid hög efterfrågan. Letar du efter en kronjuvel för att fullända din samling? Vad sägs då om en av dessa skönheter: de 5 dyraste Louis Vuitton-handväskorna någonsin!

5. Patchwork Bag (2007) - 34 500 €
Den första handväskan på denna lista är kanske inte den mest fantastiska – kritiker har kallat den ‘den fulaste väskan någonsin'. Men trots detta har både Beyoncé och Rihanna setts bära den. Väskan designades av Marc Jacobs och består av femton olika Louis Vuitton-väskor som skurits och satts ihop likt ett ikoniskt lapptäcke. Endast 24 exemplar av väskan skapades, vilket är en av orsakerna till dess rejäla prislapp. Eftersom de är mycket sällsynta har de även visat sig värdefulla på andrahandsmarknaden.

4. City Steamer i krokodilskinn (2015) - 45 000 €
För att hålla stånd med lyxmärken såsom Hermès och Chanel, skapar Louis Vuitton då och då ett superdyrt, superexklusivt och superlyxigt objekt. Denna City Steamer i krokodilskinn är just ett sådant. Den hudfärgade krokodilskinnsväskan har en elegant design som inte är särskilt originell eller innovativ, men mycket stilfull. Den kan bäras både i handen som en handväska eller över axeln som en axelremsväska. Specialutgåvan som kostade 45 000 € reserverades för enbart ett fåtal lyckliga kändisar och fashionistas.


3. Coquille d’Oeuf Minaudiere (2012) - 83 000 €
Denna Coquille d'Oeuf Minaudiere-handväska är ett litet konstverk. Dess krämiga färg kommer från 12 500 små äggskalsbitar. Experter arbetade i över 600 timmar för att sätta ihop bitarna vilket skapade en vacker mosaik. Huruvida du tycker att detta känsliga och noggranna arbete är tillräckligt för att rättfärdiga dess prislapp på 83 000 € eller inte, får man iallafall respektera märkets rykte och handväskans exklusivitet!
2. Kusama Pumpkin Minaudiere Jewel Bag (2012) - 110 000 €
Av alla 5 handväskor på denna lista, är Kusama Pumpkin Minaudiere Jewel Bag i vår åsikt den lyxigaste av dem alla – och många anser att detta är den heliga Graalen av Louis Vuitton-handväskor. Endast 5 exemplar av denna skönhet av guld, svart harts och fin metall skapades. Designern Yayoi Kusama inspirerades av 1930-talets aftonväskor, och handväskan är täckt av Kusamas kända prickar. Specialutgåvan av Pumpkin Minaudiere såldes i butik för 110 000 €, men är förmodligen ännu dyrare idag!

1. Urban Satchel (2008) - 125 000 €
Den dyraste Louis Vuitton-handväskan är också den mest kontroversiella och har kritiserats ännu mer än Patchwork-väskan. Varför? Jo eftersom... i all ärlighet: det ser ut som att en soptunna kördes över och att dess innehåll sedan limmades ihop. Det är inte långt ifrån sanningen. Urban Satchel är nämligen gjord av återvunna objekt såsom vattenflaskor, cigarettpaket och tuggummipapper. Men den är även gjord av världens finaste italienska läder och Ashley Olsen tecknade ett flermiljonskontrakt i syfte att marknadsföra väskan. Urban Satchel är värd 125 000 €, är handgjord och representerar stadslivet. Vad tycker du om den?


En Louis Vuitton-handväska kan vara den perfekta investeringen eftersom lyxmärken som dessa tenderar att vara oerhört populära och ofta ökar i värde. Oavsett om du är en återförsäljare av vintagemode och vill utöka din verksamhet, eller om du bara har några designerobjekt som du skulle vilja sälja online, hjälper våra modeexperter gärna till! Registrera dig som säljare för att visa upp din handväska till ca 14 miljoner användare varje månad! Eller håll ett öga på vår  auktion av modeväskor för att fullända din samling.

Du kanske även gillar dessa artiklar:

Skapa ett konto gratis på Catawiki

Du kommer förvånas varje vecka av den imponerande blandningen av speciella objekt som auktioneras ut på Catawiki. Registrera dig idag och upptäck våra veckovisa auktioner som organiseras av våra experter som är specialister inom sina områden.

Skapa konto
Dela artikeln
Close Created with Sketch.
Inte registrerad än?
Genom att skapa ett gratis Catawiki-konto kan du bjuda på några av våra 65 000 specialobjekt som auktioneras ut varje vecka.
Registrera dig nu