Övrigt

Topp 5 dyraste solglasögonen

Ända sedan Hollywoodstjärnorna gjorde solglasögonen populära på 1920-talet, har de varit så mycket mer än bara ett skydd mot solen. Vare sig om de är skapade helt i guld eller inspirerade av antikens Rom, finns det några extremt exklusiva solglasögon ute på marknaden. Ta en titt på de 5 dyraste solglasögonen enligt våra modeexperter.

5. CliC Gold 18K guld sport-solglasögon - 62 000 euro

De enda sportiga solglasögonen som hamnade på denna lista är CliC Gold. Varje bit är gjord av rent 18K guld. Skaparen, Ron Lando, har varit i branschen i några år nu och han har alltid älskat att skapa extravaganta glasögon. Han var redan känd för att ha skapat de dyraste läsglasögonen i världen när han slog sig ihop med välkända smyckesdesignern Hugh Power. Denna gång var målet att skapa de dyraste sport-solglasögonen som någonsin gjorts. Deras mästerverk är handgjort och varje exemplar av de 100 som producerades krävde nästan 50 timmars arbete.



  • Varje exemplar avCliC Gold solglasögonen är gjorda av rent 18K guld
  • Bildkälla: CliC Gold


4. Cartier Panthère solglasögon - 132 000 euro

Cartiers vackra solglasögon, Panthère, är ett annat unikt konstverk. Namnet kommer från de små pantrarna som ligger på bågarna som håller glasen. Bågarna är gjorda av 18K vitguld, men detta är inte den enda lyxiga detaljen. Bågarna skapades med 645 safirer och 561 diamanter. Linserna har beställts separat så att bäraren kan bestämma om de vill bära dem som solglasögon och vanliga glasögon.



  • Bågarna på Cartier Panthères solglasögon skapades med 645 safirer och 561 diamanter.
  • Bildkälla: Cartier



3. Shiels Jewellers smaragd-solglasögon - 166 000 euro

Den romerska kejsaren Nero använde smaragder för att skydda ögonen från solen så han kunde se slagsmålen mellan gladiatorerna bättre. Detta var inspirationen till solglasögonen från Shiels Jewellers som naturligtvis har bågar av ren guld med diamanter. Den mest exklusiva delen är smaragd-linserna, som tog fem år att förvärva, forma och skära. Ägarna av det australienska företaget, Albert och Nyra Bensimon, såg till att de skapade något speciellt, vilket var i linje med grundaren Jack Shiels vision.


  • Smaragdlinserna på Shiels Jewellers solglasögon tog fem år att förvärva, forma och skära
  • Bildkälla: Pinterest


2. DG2027B solglasögon 318 000 euro

Det finns ingen lyxlista utan det vintergröna lyxvarumärket Dolce och Gabbana och denna lista är inget undantag. DG2027B solglasögonen kan köpas för över 300 000 euro och har tjänat det italienska modehuset topposition på sådana här listor många år tidigare. Nu kommer det lyxiga märket på andra plats, men ägarna av dessa unika glasögon är inte mindre privilegierade. De rena guld-inramade och bruntonade solglasögonen bär också det igenkännbara tecknet från modehuset. Namnen “Dolce” och “Gabbana” är ingraverade i små diamanter på bågarna.


Namnen “Dolce” och “Gabbana” är ingraverade på bågarna på DG2027B solglasögonen i små diamanter


1. Chopard De Rigo Vision solglasögon 339 000 euro

Schweiziska lyxföretaget Chopard är stolta skapare av världens dyraste solglasögon. De har slagit sig ihop med De Rigo Vision för att skapa rekordhållaren. Mästerverken är alla gjorda av 60 gram 24K guld och dekorerade med 51 diamanter. Bågarna på glasen är gjorda av guldprickar vilket ger dessa designer solglasögon ett unikt utseende.


Världens dyraste solglasögon är Chopard De Rigo Vision solglasögon

Dina ögon förtjänar det bästa lyxiga skydd. Besök vår moderna glasögon-auktion för att upptäcka ett brett utbud av vackra designer- och vintage-solglasögon.

Visste du att med bara ett konto kan du köpa och sälja på Catawikis veckovisa auktioner? Du behöver inte vara ett proffs. Våra experter är redo att hjälpa dig att börja sälja dina modeplagg på våra nätauktioner.

Du kanske även gillar följande artiklar:

Skapa ett gratis säljkonto
På Catawiki överraskas du varje vecka av den imponerande blandningen av speciella objekt som vi erbjuder. Registrera dig idag och upptäck våra veckovisa auktioner som övervakas av våra specialiserade experter.
Dela artikeln
Close Created with Sketch.
Inte registrerad än?
Genom att skapa ett gratis Catawiki-konto kan du bjuda på några av våra 75 000 specialobjekt som auktioneras ut varje vecka.
Registrera dig nu