Speciella auktioner

Betydelsen av månadsstenarnas färger

Vet du vilken som är din månadssten? Och om du redan vet det, vill du veta vilken betydelse och vilka krafter som associeras med den? Tolv olika stenar har traditionellt utsetts till årets tolv olika månader och en persons månadssten bestäms utefter den månad man är född. Månadsstenarnas ursprung går århundraden tillbaks, och man tror att varje månadssten har sin egen unika helande kraft och rikedom. Ta reda på vilken som är din månadssten och vilka betydelser som ligger bakom dess färg.

Januari – Granat
Granat kommer i olika färger, men det är oftast den röda varianten som är en månadssten. Granat används som skydd: den kan hjälpa dig att släppa dina mardrömmar och guida dig genom mörka tider. Den djupröda stenen tros öka självkänsla och energinivåer.


Februari – Ametist
Ametisten är en vacker lila sten. Liksom dess lugna nyans, associeras stenen med en balanserad inställning. Ametisten kan ge frid, måttlighet och lugn till dess bärare. Den kan även hjälpa till att ge ro till ett rastlöst sinne och har förmågan att kunna fokusera energi.


Mars – Akvamarin
Den blåa akvamarin-stenen har lugnande krafter. Stenen som associeras med havet, gav skydd åt sjömän så att det tryggt kunde återvända hem. Akvamarin står för hopp, kärlek och vänskap. Den representerar också mod, kreativitet och uttrycksförmåga, och ska även ha kraften att öka välmående och lycka.


April – Diamant
Diamanter är en flickas bästa vän, särskilt de flickor som föddes i april. I sanskrit kallas diamant för 'Vajra', vilket betyder blixt. Denna sten är känd för att öka styrka och renhet, vilket liknar stenens egna egenskaper.


Maj – Smaragd
Denna vackra gröna sten representerar hälsa och vishet. Den tros ha makten att ge inblick i framtiden och associeras med hopp och tålamod. Intressant nog är smaragder kända för att ha varit en av Kleopatras favoritstenar.


Juni – Pärla
Enligt de gamla grekerna var pärlor hårdnade glädjetårar från kärleksgudinnan Afrodite. De mjölkaktiga pärlorna symboliserar renhet och passion. De kommer i olika färger och kan hjälpa till att lugna nervositet och ångest.


Juli – Rubin
Denna vackra djupröda sten tros symbolisera harmoni och skydd och ger, precis som granat, styrka till personen som bär den. Ordet rubin härstammar från det latinska ordet 'tuber', som betyder 'röd', och stenen tros kunna skydda mot onda andar.


Augusti – Olivin
Med sin vackra livfulla glöd, syns olivinen även i mörker och tros därför skrämma bort ondska under natten. Denna vackra limegröna sten representerar fred, lycka och framgång och kan användas för att minska känslor av stress och ilska.


September – Blå safir
Denna månadssten representerar renhet, visdom och tro. Det kommer säkert därför inte som någon överraskning att blå safirer ofta används till förlovningsringar. Stenen har även en mängd andra krafter, man tror bl a att den kan hjälpa till att minska smärta.


Oktober – Opal
Opalen kan ändra färg från olika vinklar och i olika ljus. Under antiken trodde man att opaler föll från himlen när blixten slog ned. Denna vackra sten representerar hopp och oskuld och kan bringa lycka och hälsa till alla som bär den.


November - Topas
Topasen representerar följdriktighet och vänskap. Det tros att om man bär en topas runt halsen ger den styrka och intellekt till bäraren. Stenen är mest känd för sin orangea färg, men den hittas även i grönt, rött, blått och guld.


December – Turkos
En turkos-sten bringar lycka och framgång till sin bärare. Stenen symboliserar vänskap. Den kräver en förening mellan koppar och aluminium för att kunna bilda det nya mineralet, precis som två personer som umgås som vänner.


Månadsstenar bärs för deras värde och skönhet, men deras betydelser gör dem ännu mer kraftfulla och personliga. Hitta din månadssten i vår veckovisa ädelstensauktion och veckovisa smyckesauktioner.

Vill du tjäna lite pengar från din enskilda ädelsten eller samling av ädelstenar? Det är enkelt, snabbt och kan vara mycket lukrativt att sälja genom Catawikis auktioner. Varje vecka auktionerar vi ut ädelstenar till människor från hela världen som alltid är glada att upptäcka nya fantastiska objekt. Vill du auktionera ut din ädelsten? Registrera dig som säljare och skicka in din(a) sten(ar) redan idag.

Du kanske också gillar de här artiklarna:

Skapa ett gratis säljkonto
På Catawiki överraskas du varje vecka av den imponerande blandningen av speciella objekt som vi erbjuder. Registrera dig idag och upptäck våra veckovisa auktioner som övervakas av våra specialiserade experter.
Dela artikeln
Close Created with Sketch.
Inte registrerad än?
Genom att skapa ett gratis Catawiki-konto kan du bjuda på några av våra 75 000 specialobjekt som auktioneras ut varje vecka.
Registrera dig nu