Övrigt

De topp 5 dyraste damskorna

I samarbete med Catawikis modeexpert Stefani Markovic

Dessa skor var inte gjorda för promenader, de är främst gjorda för att visas upp. De flesta skorna i den här listan har stilettklackar och om det inte är skäl nog att begränsa dina steg, är kanske de diamanter och rubiner som sitter fast på dem det. Ta en titt på dessa extravaganta skönheter, som är mer än lyxiga, medan vi avslöjar de topp 5 dyraste damskorna i världen!

5. Tanzanit-klackar - 1,68 miljoner euro
Denna lista skulle nästan kunna kallas “de 5 dyraste skor i världen av Stuart Weitzman”, för de tre första paren på listan är designade av honom. Dessa tanzanit-klackar är värda över 1,5 miljoner euro tack vare en blandning av diamanter och ädelstenar. För att vara exakt: 185 karat av ljusblå tanzanit-ädelstenar och 28 karat av diamanter. Alla belägna i silver.


4. Askungen tofflor - 1,68 miljoner euro
Dessa skor ser verkligen ut att tillhöra en sagoprinsessa. Stuart Weitzman utformade dessa stilettklackar som en hyllning till Askungen, genom att lägga till 565 Kwiat-diamanter i det fina italienska lädret för en hypnotiserande effekt.

3. Rita Hayworth klackar-2,5 miljoner euro
Dessa höga klackar designad av Stuart Weitzman inspirerades av Rita Hayworths örhängen; inuti de vikta blommorna på skorna hittar man ett vackert örhänge gjort av diamanter, safirer och rubiner. Det chokladbruna lädret och satinen skapar en uppfriskande kontrast med glänsande ädelstenar och är helt olik andra skapelser från Stuart Weitzman.

2. Rubin tofflor - 2,5 miljoner euro
Det blev sanning av sagan då Harry Winston skapade detta par av magiska skor med äkta rubiner inspirerad av det par som bärs av Dorothy Gale i musikalen ”Trollkarlen från Oz”. Han gjorde det för att hedra filmen “Trollkarlen från Oz” på dess 50-årsdag: ett vackert par tofflor som omfattas av 4 600 rubiner med en beräknad vikt på 1,350 karat. En rad med 50 karats diamanter synliggör rosetten och toppen av skorna. I historien av L. Frank Baum, bär Dorothy ursprungligen silverskor, men de blev magiskt röda när färgfilmen kom ut. 

1. Debbie Wingham Stilettos - 12,7 miljoner euro
Den brittiska designern Debbie Wingham skapade en gång världens dyraste tårta (53,8 miljoner euro) och världens dyraste klänning (13 miljoner euro). Så det är inte så överraskande att en rik familj (inte namngiven) bad henne att designa ett par extravaganta skor som födelsedagspresent. De handgjorda stilettskorna är gjorda av läder med en 24 karat guldbeläggning och ihop sydda med 18 karat guldtråd. De rosa och blå diamanterna på stilettskorna är extremt sällsynta och stora och kostar ca 11 miljoner euro styck. För att lägga till ytterligare värde och extravagans på skorna, har fyra vita felfria tre karat diamanter och 1 000 utstående diamanter används för att betona den tårtliknande designen på dessa skor. Dragkedjorna och plattan under skorna är gjorda av massivt guld. Det är ett par skor att visa upp sig i! 


Om du har en kärlek för skor, ta en titt på vår exklusiva auktion av dammode för en par stilettskor att lägga till din samling. Vad sägs om några Christian Louboutin eller Gucci skor? Och glöm inte det också finns en auktion av herrmode med ett stort urval av skor och mode att leta igenom. Vill du sälja ett par designer skor? Vi letar alltid efter objekt, för att kunna fylla våra auktioner med ett fantastiskt urval. Så sälj dina skor idag. Bli en säljare genom att registrera ett gratiskonto och erbjud upp så många objekt som du vill. Våra experter är ivriga att se vad du har att erbjuda!

Du kanske även gillar dessa artiklar:

Skapa ett gratis säljkonto
På Catawiki överraskas du varje vecka av den imponerande blandningen av speciella objekt som vi erbjuder. Registrera dig idag och upptäck våra veckovisa auktioner som övervakas av våra specialiserade experter.
Dela artikeln
Close Created with Sketch.
Inte registrerad än?
Genom att skapa ett gratis Catawiki-konto kan du bjuda på några av våra 75 000 specialobjekt som auktioneras ut varje vecka.
Registrera dig nu