Övrigt

Det dyraste smyckeskrinet någonsin

Älskar du smycken? Naturligtvis bör du då ha ett smyckeskin att ha din samling i! Ett smyckeskrin kan inte bara vara ett attraktivt funktionellt objekt, det bör även kunna skydda din dyrbara juveler och hålla dem säkra från att skadas. Så vad ska du titta efter när du söker efter det bästa sättet att förvara dina smycken? Och vilket är det dyraste smyckeskrinet någonsin? Läs vidare för några tips och tricks som visar dig hur du hittar det rätta smyckeskrinet.

Det dyraste smyckeskrinet någonsin

Även om ett smyckeskrins primära funktion är att vara ett säkert ställe för din vackra örhängen, armband eller halsband, finns det ingen anledning varför det inte skulle vara otroligt vackert också! En av de vackraste- och också det dyraste - smyckeskrinet någonsin har ett värde på över 2,5 miljoner euro. År 2017, introducerade lyxföretaget Mouawad det häpnadsväckande “Flower of Eternity (evighetsblomman)”: ett smyckeskrin dekorerat med diamanter, ädelstenar och ädelmetaller. Och det är verkligen vackert - det är dekorerat med en blandning av 542.39 karat vita och gula diamanter, 293.24 karat av vita och rosa safirer, 20,06 karat av rubiner och 1,899.75 karat av lapis lazuli. Wow! 


Det dyraste smyckeskrinet som någonsin sålts

Vad man ska titta efter 
Så vad bör du tänka på när du köper ett smyckeskrin för att lagra dina finaste diamanter, ädelstenar och guld i? Först, beror det på vilken typ av smycken du föredrar. Ringar förvaras bäst i skåror, armband kan lagras i rymliga lådor, medan halsband kan lagras bättre i en låda med en upprätt design. Pärlhalsband är dock ofta uppträdda på en ömtålig tråd så de bör läggas platt. Ett eget utrymme för varje smycke kommer att hindra dem från att trassla ihop sig.


Säker förvaring för smycken
När du köper ett smyckeskrin för att förvara dina smycken i, behöver du se till att insidan är mjuk och slät, och att det inte finns några delar som kan skada dina smycken.  Leta efter en låda som har olika sektioner så att du kan hålla guld, silver och andra metaller separat. Detta är viktigt då de hårdare materialen kan skada de mjukare. Låt dig inte luras: diamanter kan vara det hårdast kända materialet på jorden, men en diamant kan lätt repa en annan! Kontrollera att smyckeskrinet håller dina pärlor och ädelstenar torra och skyddar dem från värme.


Hitta ett eget smyckeskrin på Catawiki
Om du nyligen har börjat samla på smycken och behöver ett fint smyckeskrin att förvara dem säkert i, bör du hålla ett öga på våra veckovisa auktioner. Kanske letar du efter ett silverskrin för att matcha dina silverörhängen? Det perfekta skrinet kanske dyker upp på vår silverauktion. I vår auktion av kuriosa kommer du över vackra smyckeskrin med en lång historia, precis som de i vår auktion av asiatisk konst och föremål. Och visste du att? Du kan också sälja dina antika smyckeskrin på våra auktioner, oavsett om du är en professionell säljare eller bara vill sälja ett par objekt. Registrera dig som säljare och lista dina objekt så att våra experter kan granska dem.

Du kanske även gillar dessa artiklar:

Skapa ett gratis säljkonto
På Catawiki överraskas du varje vecka av den imponerande blandningen av speciella objekt som vi erbjuder. Registrera dig idag och upptäck våra veckovisa auktioner som övervakas av våra specialiserade experter.
Dela artikeln
Close Created with Sketch.
Inte registrerad än?
Genom att skapa ett gratis Catawiki-konto kan du bjuda på några av våra 75 000 specialobjekt som auktioneras ut varje vecka.
Registrera dig nu