Medier

5 LEGO set som ökar i värde

I samarbete med Gerben van IJken - Lego-expert 

Vad är kul att leka med, kommer i en rad olika stilar och typer och kan också vara en utmärkt investering? LEGO-set, naturligtvis! Alla LEGO-fans vet den sanna glädjen av att bygga och skapa hela världar gjorda från dessa små färgade bitar och minifigurer. Men glöm lek och skoj och låt oss tala värde. Vissa människor är villiga att betala enorma belopp för de rätta LEGO-uppsättningarna på auktion. Du behöver bara räkna ut vilka. Låt vår LEGO-expert, Gerben van IJken, vägleda dig när vi informerar dig om 5 LEGO-set som ökar i värde.

1. Ewok Village
Då Star Wars till synes tar över världen, är det kanske inte så konstigt att tre av de fem artiklarna på denna lista är relaterade till sciencefiction serien. Först upp på de set som ökar i värde är ett Star Wars-set av ewokerna som man kan se i episod VI “Jedins återkomst”. Om du plockade upp en av dessa från hyllan år 2013 när den ursprungligen släpptes, kanske det kostade dig runt 200 euro. Och nuförtiden? Du kan äga en uppsättning som är värd 350 euro. Det är verkligen värt att fira med en ewok-fest!


2. Café Corner
Setet släpptes 2007, och skildrar ett hotell- och trevåningscafé som ligger i hörnet av en central huvudgata. Det är ett av de mest eftertraktade uppsättningarna som finns. Vid tidpunkten när det såldes i handeln, skulle det ha kostat dig drygt 100 euro. Men en Café Corner såldes inte så länge sedan för 1 400 euro på våra auktioner! Det är värt mer än ett par koppar kaffe!


3. Cloud City och en tryckt Boba Fett
Kanske är en av de mest önskade och dyraste minifigurer i LEGO-universum Star Wars-prisjägaren Boba Fett som såldes år 2003 som en del i Cloud City (10123) setet. En av de saker som gör honom så unik som minifigur är den tryckta designen på armarna och benen. Dessa faktorer har varit kända att höja värdet till ca 200 euro bara för figuren. Numera, finns det många versioner av Legos Boba Fett, men det har aldrig funnits någon annan version av Cloud City som den här. Att versionen av honom i det här setet gör honom till ett sådant perfekt samlarobjekt gör att det anses vara den mest jagade-prisjägaren i hela LEGO galaxen!



Bildkälla: Brickpicker

4. Original Star Wars Millenium Falcon
För en riktig Star Wars-fan som vill fira sin kärlek till LEGO-bitar, är detta samlarobjekt verkligen den ultimata biten av handelsvara. År 2017, släppte LEGO en helt ny version av den eviga favoriten av Ultimate Collector's Series set, men inget slår det här originalet som släpptes 2007. I början av 2015 kom en av de ursprungliga Millennium Falcon-uppsättningarna upp för auktion på Catawiki. Det såldes för den imponerande summan 4 700 euro - ett stort hopp i värde från dess ursprungliga prislapp på under 450 euro.


5. Nya Saturnus 5
NASA: Apollo Saturnus 5 är en insta-klassiker. Det släpptes i mitten av 2017, men det är ett objekt vars pris förväntas skjuta i höjden. Det är en LEGO replik av NASA: s verkliga raket som stående blir en meter hög och är ett seriöst coolt objekt. Så vänta bara: det ursprungliga detaljhandelspriset av rymdraketen ligger på runt 100 euro men när det gäller det framtida värdet? Det finns inga gränser!


Är lekstunden över för de uppsättningar som du äger? Varför inte tjäna pengar på ditt set och skörda frukterna av att vara ägare till en samlarvänlig LEGO-bit eller ett set? Vår LEGO-expert vill gärna se vad du har hemma. När du erbjuder din uppsättning för auktion, kommer vårt team av LEGO-experter bedöma värdet och om de tror att du kan tjäna pengar på det, kommer de att schemalägga det för auktion! Det första steget är att bli en säljare, vilket du kan göra enkelt och snabbt.

Kanske du vill utöka din samling? Att äga ett LEGO-set är spännande, kreativt, och något som hela familjen kan njuta av. Dessutom finns det investeringspotential för framtiden. Du kan utforska vårt utbud av legobitar och uppsättningar i vår auktion av leksaker och brädspel. Dags att vara kreativ!

    Skapa ett gratis säljkonto
    På Catawiki överraskas du varje vecka av den imponerande blandningen av speciella objekt som vi erbjuder. Registrera dig idag och upptäck våra veckovisa auktioner som övervakas av våra specialiserade experter.
    Dela artikeln
    Close Created with Sketch.
    Inte registrerad än?
    Genom att skapa ett gratis Catawiki-konto kan du bjuda på några av våra 75 000 specialobjekt som auktioneras ut varje vecka.
    Registrera dig nu