Övrigt

Keep on Rocking: De 5 äldsta banden som uppträder än i dag

Ta det lugnt efter ett liv i rock ‘n roll? Inte om det är upp till superstjärnorna på den här listan. De började som unga pojkar och lämnade aldrig scenen (åtminstone inte permanent). Efter mer än femtio år av produktion och framförande av musik , fortsätter de här killarna att rocka! Läs vidare och upptäck de fem äldsta banden som uppträder än i dag.

5. The Monkees, 1966
1966 tog serien ‘The Monkees’ över televisionen. Komediserien var de amerikanska svaret på The Beatles film ‘A Hard Days Night’. Man fick följa Mike, Mickey, Davy och Peters äventyr som försöker slå igenom som rockband. Tack vare framgångarna med TV-showen, beslutade sig Monkees för att fortsätta med sin musik. De hade stora hittar, inklusive ‘I’m a Believer’ och ‘Last train to Clarksville’. Bandet splittrades tidigt 70-tal, men hade en tillfällig reunion. Sångaren Davy Jones gick bort 2012. För att fira deras 50-årsjubileum 2016, började de kvarvarande medlemmarna turnera igen tillsammans och släppte ett nytt album som heter Good Times!


4. The Who, 1964
‘My generation’, ‘Baba O’Riley’, ‘Won’t Get Fooled Again’, ‘Who Are You’, ‘Behind Blue Eyes’. Listan på låtar från The Who är oändlig. Bandet bildades i London 1964 och växte till att bli ett av de mest kända rockbanden i världen. 1978 dog trummisen Keith Moon och 2002 fick bandet ta farväl av basisten John Entwistle. Sångaren Roger Daltrey och gitarristen Pete Townshend fortsatte att uppträda tillsammans, ofta kallade ‘The Two’.


3. The Rolling Stones, 1962
Nästa på vår lista är de legendariska Rolling Stones . De har just avslutat sin turné No Filter genom Europa. Efter att ha rockat världen i årtionden så har Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts och Ronnie Wood fortfarande de rätta takterna. Totalt har bandet gett ut 30 studioalbum, 23 livealbum och 25 samlingsalbum, innehållandes totalt 365 låtar. Från ‘(I Can’t get no) Satisfaction’ till ‘Angie’, du kan lyssna på olika låtar av Stones varje dag i ett år!


2.  The Beach Boys, 1961
Det soliga ljudet av Beach Boys låtar får det att kännas som sommar, även när det är kallt och grått ute. 2012 firade bandet 50- årsjubileum med en världsturné. Grundarna Brian Wilson, Mike Love, Al Jardine och Bruce Johnston, som blev medlem 1964, gick än en gång för utsålda hus runt om i världen. Tyvärr lämnade Brian Wilson och Al Jardine bandet efter affärsmässiga oenigheter. Mike Love och Bruce Johnston fortsatte dock att turnera ihop.


1. Golden Earring, 1961
Den här rockkonstellationen från Haag, Nederländerna, är förmodligen det mest kända holländska bandet och det äldsta på vår lista. Precis som Beach Boys, grundades gruppen 1961. Golden Earring nådde internationella framgångar med deras låtar ‘Radar Love’, ‘Twilight Zone’ och ‘When the Lady Smiles’. Den nuvarande gruppen består av sångaren Barry Hay, gitarristen George Kooymans, basisten Rinus Gerritsen och trummisen Cesar Zuiderwijk. Det här bandet har varit tillsammans sedan 1970 och de är fortfarande going strong i dag!


Gör den här listan av gamla rockers dig nostalgisk? Besök vår Skivauktion för en bred samling av vinyler av dessa outtröttliga legender och många andra artister. Visste du att du kan sälja dina egna skivor på Catawiki? Vare sig du är en professionell samlare eller bara någon med mycket musik som du vill tjäna pengar på! Bara registrera dig som säljare och upptäck vad de är värda!

Du kanske också gillar de här artiklarna:

Skapa ett gratis säljkonto
På Catawiki överraskas du varje vecka av den imponerande blandningen av speciella objekt som vi erbjuder. Registrera dig idag och upptäck våra veckovisa auktioner som övervakas av våra specialiserade experter.
Dela artikeln
Close Created with Sketch.
Inte registrerad än?
Genom att skapa ett gratis Catawiki-konto kan du bjuda på några av våra 75 000 specialobjekt som auktioneras ut varje vecka.
Registrera dig nu