Övrigt

Kändisars samlingar: Orlando Bloom och hans klocksamling

Orlando Bloom har levt i rampljuset den största delen av sitt vuxna liv. Två dagar efter att han tog sin examen vid en teaterskola 1999 fick han rollen som Legolas i Lord of the Rings, snabbt följt av Pirates of the Caribbean och blev snabbt ett känt namn. Men vad som undanhölls, fram till ett rån 2009, var hans imponerande och mycket älskade klocksamling. Läs vidare för att upptäcka mer om hans fascinerande klocksamling.

The Bling Ring
Även om en eller två av klockorna sågs på hans handled, var varken innehållet eller omfattningen av Orlando Blooms samling vidare känd, eller diskuterad. Men allt det förändrades 2009, när han föll offer för ett gäng bestående av åtta tonåringar kända som ‘The Bling Ring’. Den här gruppen spenderade 10 månader under 2008/09 med att råna omkring femtio hus, inklusive de tillhörande stjärnor såsom Paris Hilton, Audrina Patridge, Rachel Bilson, Megan Fox, Lindsay Lohan och Orlando Bloom.


Blooms klockor var gömda i ett hemligt skrymsle inuti en vägg, dold bakom en bokhylla vilket ledde till att han kände sig obekväm efter inbrottet. När hans älskade klockor var gömda så väl, hur kunde någon ha hittat dem utan att stå honom nära? Han misstänkte även sin städerska, vilket skapade en stor klyfta mellan dem och slutligen ledde till att hon vägrade arbeta för honom så när det visade sig att inbrottstjuvarna helt enkelt var en grupp barn, blev han chockad, tillsammans med resten av världen. Men på grund av inbrottet vilket inspirerade till filmen ‘The Bling Ring’ från 2013 har vi nu en bättre uppfattning om de skatter som finns i Orlando Blooms klocksamling.

Rolex Milgauss 6543
Modellen 6543 var den första att ha blivit producerad under namnet ‘Milgauss’ och tillverkades i mycket få upplagor under en begränsad tid på 1950-talet, vilket betyder att de är extremt sällsynta och eftertraktade av samlare. Ursprungligen utformades Milgauss för människor som arbetar inom ett magnetfält och därför tål en imponerande 1,000 gauss av magnetisk flödestäthet. Blooms särskilda kopia har en ‘svart roterande framsidesram och en urtavla som har ändrats från svart till brun med åren. Samlare kallar det för en tropisk urtavla och de ger höga premier.

Bildkälla: Rolex Magazine

‘Steve McQueen’
Klockan Rolex Explorer II 1655 blev berömd genom en annan kändis, Steve McQueen. Även om den inte var en stjärna från början i Rolex samling, orsakade ogrundade rykten att McQueen bar en till att den blev omåttligt populär och till och med fick ett smeknamn. Explorer II 1655 var menad för människor som spenderar mycket tid i mörker, såsom grottutforskare och inkluderar en orange markör för att indikera om det är dag eller natt. Huruvida Steve McQueen någonsin bar någon diskuteras fortfarande, men vi vet med säkerhet att Orlando Bloom äger en Explorer II 1655 från 1973.

En 1973 Explorer II 1655, som tidigare erbjöds på Catawiki

Rolex Submariner 6538
Å andra sidan finns det inga som helst frågetecken gällande stjärnkvaliteten för Submariner 6538. Klockan syntes på Sean Connerys handled i flera filmer om James Bond, inklusive ‘Dr. No.’ och senare utgåvor i ‘From Russia with Love’ och ‘Goldfinger’ vilket sporrade smeknamnet ‘The James Bond’ Rolex. Den här modellen kom att bli mycket omtyckt av samlare för vem, i ärlighetens namn, önskar inte vara James Bond? Submariner lever upp till sitt namn genom att fungera till 200 meters djup under vatten , en annan anledning till att de är så populära bland samlare, inklusive Orlando Bloom. Han äger inte endast 6538, men även 5513 och 16610.

Rolex Submariner 6538 bars av Sean Connery i Dr. No. Bildkälla: Hodinkee

Det var inte enbart Rolexes som stals från samlingen, utöver ovan nämnda klockor fanns även två IWC och en Bremont. Men med hjälp av Bloom fann polisen förövarna några veckor senare och klockorna returnerades. Vi gissar att sensmoralen i den här berättelsen är att aldrig bråka med en sann samlare...


Är du också en klockfanatiker? Våra veckovisa klockauktioner inkluderar tusentals lyxiga klockor redo att utöka din samling. Om du har klockor du vill se komma till ett kärleksfullt nytt hem, kan du registrera dig som säljare här.

Kanske tycker du även om följande artiklar:

Skapa ett gratis säljkonto
På Catawiki överraskas du varje vecka av den imponerande blandningen av speciella objekt som vi erbjuder. Registrera dig idag och upptäck våra veckovisa auktioner som övervakas av våra specialiserade experter.
Dela artikeln
Close Created with Sketch.
Inte registrerad än?
Genom att skapa ett gratis Catawiki-konto kan du bjuda på några av våra 75 000 specialobjekt som auktioneras ut varje vecka.
Registrera dig nu