Övrigt

De 5 dyraste skidorna i världen

I backen kan dina skidor vara skillnaden mellan att röra sig som en nybörjare och att flyga över pulvervita kullar som ett proffs. Sprillans nya skidor är inte någon billig investering. Men vissa skidor är extremt dyra, speciellt de som tillverkats i samarbete med lyxbilmärken eller som blivit nedfrysta. Här är de 5 dyraste skidorna i världen.

5. FC08 av Dynastar och Ferrari - 2 500 €
I samarbete med Ferrari skapade Dynastar FC08-skidorna. Skidorna har tillverkats med en lätt kolfiberram och påminner något om Ferrari F1-bilen. De har ett nyutvecklat Autodrive Fluid-system för förbättrad stabilitet. Detta gör dem till några av de bäst presterande onpistskidorna, och ger Ferrari-liknande åkning i backarna.

4. Zai/Bentley-skidor - 8 500 €
Nästa par är ännu ett samarbete mellan ett lyxbilmärke och ett skidföretag. Det schweiziska företaget Zai grundades 2003 med syftet att skapa skidor som inte liknade några andra. Företaget gick ihop med Bentley och skapade specialutgåvan Zai för Bentley Supersport-setet. Dessa eleganta skidor ger unik och hög prestanda, är gjorda av naturligt gummi och rostfritt stål och finns tillgängliga i snövitt och Bentley-grönt. Det är ingen överraskning att skidorna kostade flera tusen euro, eftersom de är handgjorda och det tar över 30 timmar att skapa en enda skida.


3. Carradan Diamondback- och Envy-skidor - 10 000 €
Lyxmärket Carradan, från Big Sky, Montana, kommer inte bara på tredje plats på den här listan av dyra skidor, men de vann även en bronsmedalj. Deras Diamondback- och Envy-modeller har en prislapp på 10 000 euro. De tillverkas med samma teknik som deras dyrare syskon, och ståtar med FLEX:2-systemet som absorberar effekter orsakat av påverkan, samt funktionen Carradan Coriolis Core för att minska skevhet.


2. Carradan Mamba- och Lust-utgåvor - 16 000 € 
Carrandan-skidornas dyraste utgåvor är modellerna Mamba och Lust, som ligger på 16 000 euro. Skidorna har skapats för att uppnå de högsta nivåerna av flexibilitet och prestanda. De har skapats med samma FLEX:2-system och Carradan Coriolis Core-teknik som använts för de föregående skidorna på vår lista. För att stärka dem, fryses skidornas kanter ned till -270 C!


1. Pinel & Pinel/Lacroix Ski Set - 57 000 €
Förstaplatsen går till: Skidmärket Lacroix har samarbetat med Pinel & Pinel, en lyxtillverkare av förvaring och skåp i Paris, för att skapa dessa kolfiberskidor. Det är därför inte förvånande att skidorna kommer med en elegant designad förvaringstrunk i narvläder, som är lätt att använda och som har hjul på undersidan. Endast tio uppsättningar tillverkades och såldes för 57 000 € vardera. I uppsättningarna ingick även ett par skidhandskar i läder, ett par kolfiberskidstavar samt skidglasögon.  


Denna lista må vara på den dyrare änden av skalan, men med rätt par skidor kan du lätt bli kungen i backarna När du känner för att ta en paus, besök vår veckovisa auktion av sportmemorabilia där du hittar ett fantastiskt urval av speciella objekt för att hålla dig varm i vinter.

Visste du att... Catawiki är den snabbast växande online-plattformen för försäljning på nätet. Med snabb och säker försäljning, höga intäkter och en världsomspännande publik av köpare, är nu den perfekta tidpunkten att bli säljare Du behöver inte heller vara ett proffs. Vi välkomnar lika gärna nykomlingar som kanske bara vill sälja ett eller två objekt, som yrkesåterförsäljare som vill sälja sina lager online.

Du kanske även gillar dessa artiklar:

Skapa ett konto gratis på Catawiki

Du kommer förvånas varje vecka av den imponerande blandningen av speciella objekt som auktioneras ut på Catawiki. Registrera dig idag och upptäck våra veckovisa auktioner som organiseras av våra experter som är specialister inom sina områden.

Skapa konto
Dela artikeln
Close Created with Sketch.
Inte registrerad än?
Genom att skapa ett gratis Catawiki-konto kan du bjuda på några av våra 35 000 specialobjekt som auktioneras ut varje vecka.
Registrera dig nu!