Övrigt

5 klassiska bilar som Tomten skulle köra om hans släde gick sönder

Tomtens släde har visat sig vara ett mycket tillförlitligt transportmedel där han kan bära en hel del julklappar för alla. Men vad skulle han göra om renarna tröttnade eller hans släde behövde lagas eller gick sönder? Han skulle i så fall behöver ett tillförlitligt alternativ till att susa runt på och hjälpa honom att ge ut alla julklappar i tid. Vi tror att en fin klassisk bil skulle passa Tomten som handen i handsken. Men vilken typ av klassiska bilar skulle han välja? Vi har några idéer...

1. Volvo Duett Sverige
I Norden, skulle Tomten definitivt köra en Volvo. Detta svenska bilmärke är mycket pålitligt, vilket är mycket viktigt för att leverera presenter i tid. Det skulle behöva vara en stor Volvo och en klassisk sådan naturligtvis. Vi tror att en Volvo Duett skulle vara rätt val! Duetten producerades från 1953 fram till 1969 och drivs av en 1.8L 4-cylinder motor. Den är mycket stor, så Tomten kan enkelt fylla den med alla hans presenter i bagaget och på taket av Volvon.

Bildkälla: Volvoclub

2. Dodge Pick-up Truck USA
Eftersom så många människor bor i USA, behöver Tomten en mycket stor klassiker i staterna för att hinna göra sina leveranser i tid. Det är därför vi föreslår att han använder en Dodge Pick-Up truck från 1955. Med denna lastbil, kan han stapla alla presenterna där bak och leverera dem i nostalgisk stil.


3. Volkswagen T1 Tyskland
I Tyskland skulle Tomten använda en Volkswagen T1 som skulle vara perfekt för hans uppgifter i detta land. Och naturligtvis, skulle han se ännu stiligare ut i denna anpassade Cola-Cola-T1. Det hörs på namnet, då T1 är Volkswagens första transportvagn och det är precis vad Tomten behöver för att transportera gåvor till alla barn.

Bildkälla: Autemo.com

4. Citroën 2CV Fourgonnette Frankrike
I Frankrike, kunde Santa låna en Citroën 2CV Fourgonnette från bagaren. Detta fordon var det främsta valet för franska bagare för att kunna leverera alla sina baguetter till de olika byarna. Tomten skulle kunna köra överallt på grund av den mycket mjuka och behagliga fjädringen. Precis som 2CV designades för att kunna köras genom ett fält utan att ta sönder några okokta ägg inuti bilen, skulle Tomten inte ha några problem med att leverera bräckliga presenterar i detta fordon!

Bildkälla: Fiveprime

5. Ferrari F40 Italien
I Italien, skulle Tomten behöva köra en italiensk bil. Denna mycket snabba Ferrari F40 är perfekt! Trots att Tomten får fästa fast ett händigt imperial takräcke på taket av Ferrarin för att kunna bära alla hans presenter. Det mycket fina och skarpa V8-ljudet från gasröret på F40:n kommer att se till att alla vet att Tomten är på väg!

Bildkälla: Motoringexposure.com

Alla klassiska bilar vi föreslår att Tomten kan låna finns regelbundet på vår veckovisa auktion. Ta bara en titt på vår auktion av klassiska bilar och kultbilar för att se vad vi har att erbjuda. Om du vill sälja din egen klassiska bil kan du också bli en säljare på Catawiki. Alla är välkomna att erbjuda upp deras klassiker för auktion. Våra experter är ivriga att se vad du har att erbjuda!

Skapa ett gratis säljkonto
På Catawiki överraskas du varje vecka av den imponerande blandningen av speciella objekt som vi erbjuder. Registrera dig idag och upptäck våra veckovisa auktioner som övervakas av våra specialiserade experter.
Dela artikeln
Close Created with Sketch.
Inte registrerad än?
Genom att skapa ett gratis Catawiki-konto kan du bjuda på några av våra 75 000 specialobjekt som auktioneras ut varje vecka.
Registrera dig nu