Övrigt

De 5 dyraste juldekorationerna

Det är redan den där tiden på året igen. Ingenting är roligare än att dekorera huset med hela familjen och fånga den härliga julkänslan tillsammans. Söker du efter inspiration? Ta en titt på vår lista med de dyraste juldekorationerna som någonsin har sålts.

5. Swarovskis julkrubba
Julkrubbor kommer vanligtvis i klassiskt stramt utförande till vackert dekorerade men kreatörerna bakom den tredelade julkrubban, som säljs hos Bergdorf Goodman, gick ett steg längre. Den såldes för närmare €3000, vilket inte är förvånande då den var handtillverkad, målad i guld och täckt ed Swarovskikristaller.



4. Det första julkortet
2001 såldes det dyraste julkortet på auktion för mer än €24,000. Det anses inte endast vara det dyraste kortet, men även ett exemplar från världens första set med julkort. 1853 färglades det allra första julkortet av John Calcott Horsley. 1,000 kort trycktes och såldes då, men endast 12 finns kvar idag. Julkortet som såldes skickades av berömda brittiska affärsmannen Sir Henry Cole till sin farmor 1843.


3. Julgranskulor
Den dyraste julgranskulan såldes 2009 för €92,000. Den var tillverkad av en brittisk juvelerare och bestod av 18K guld och mer än 1,500 diamanter. Den vackra julkulan, vilken liknar en glob eller planet, har två glorior som löper runt objektet som har 188 rubiner. Det tog ett år att utforma och skapa den här häpnadsväckande kreationen.

Bildkälla: ResponseSource

2. Diamantprydd julkrans
Florist från London tillverkade den dyraste julkransen som såldes för €3.2 miljoner. Kransen var dekorerad med 16 rubiner och 32 diamanter. Medan diamanter varar för evigt, gör inte löv det. Lövverket, vilket kom från designern Pasi Jokinin-Carters hem i Finland, varade endast i 12 dagar. Kransen må inte ha varat länge men den hade säkerligen en långvarig effekt!

Bildkälla: Evening Standard

1. Julgranen värd €8 miljoner
2010 slog ett hotell rekordet för de dyraste juldekorationerna någonsin. Den stora julgranen placerades i deras lobby och bestod av dekorationer värda nästan €8 miljoner, därmed intog de en plats i Guinness rekordbok. Det 13 meter höga artificiella trädet var dekorerat med rosetter i guld och silver samt förundransvärt prytt med halsband, örhängen och andra värdefulla objekt.


Julen är en period att spendera med din familj, ha kontakt med vänner och reflektera över det gångna året. Att välja juldekorationer kan vara mycket roligt! Varför inte spana in vår speciellt utformade Auktion för juldekorationer och pynta ditt hem med antikviteter, glädje och kärlek!

Eller vill du kanske som nyårslöfte börja sälja på Catawiki? Att bli säljare är enkelt - registrera dig enkelt och du kan börja erbjuda dina objekt på auktion genast!

Du kanske även gillar följande artiklar:

Skapa ett gratis säljkonto
På Catawiki överraskas du varje vecka av den imponerande blandningen av speciella objekt som vi erbjuder. Registrera dig idag och upptäck våra veckovisa auktioner som övervakas av våra specialiserade experter.
Dela artikeln
Close Created with Sketch.
Inte registrerad än?
Genom att skapa ett gratis Catawiki-konto kan du bjuda på några av våra 75 000 specialobjekt som auktioneras ut varje vecka.
Registrera dig nu