Övrigt

De topp 10 dyraste pennorna

Glöm gratispennan du fått Kasta den genomskinliga kulspetspennan. Idag snackar vi om lyxiga skrivverktyg. Över de senaste åren, har lyxpennor blivit alltmer efterfrågade; som en symbol för status och för nostalgikänslan av att skriva med pennor, men också som en populär investering. Priset på lyxpennor ökar. I denna artikel presenterar vi de topp 10 dyraste pennor som någonsin sålts.

10. Montegrappa – kulspetspenna med inspiration från den gamla mexikanska civilisationen (127 433 euro)
De gamla mexikanska civilisationerna var inspirationen till Montegrappas 18K guldpenna. Det intrikata mönstret består av bilder av mexikanska gudar och Maya arkitektur och är otroligt vacker. Endast 20 av dessa exklusiva pennor tillverkades, vilket är en del av anledningen till varför de är så dyra.

9. Montblanc – Bohème Royal penna (147 039 euro)
Även om Bohème-samlingen av Montblanc är en populär samling av pennor, är “Royal” gjord av 18K vitguld och 1 351 diamanter, vilket gör den lite lyxigare än sin “standard” bror.


8. Caran d'Ache – 1010 reservoarpenna (155 950 euro)
Namnet “1010” avser tiden på 10 minuter över 10, som anses vara den optimala estetiska tiden på en klocka. Namnet återspeglar vacker balans och genomarbetade detaljer, som matchar en fin schweizisk klocka. Med tio exemplar totalt och 18K guld och safirer i “glaset” är denna Caran d'Ache pennan för fantaster av lyxklockor och pennentusiaster.


7. Montblanc – Solitaire-diamant penna (Meisterstück Solitaire Royal LeGrand) (155 950 euro)
Denna penna är nästan helt översållad med 4 654 diamanter, men det är inte allt. Grädden på moset, är att spetsen på denna reservoarpenna är gjord av guld.

Bildkälla: Lyxiga lanseringar

6. Montblanc – begränsad upplaga Boheme Papillon penna (205 329 euro)
Former av fjärilar och växter som är skapade av guld och översållade med diamanter passar runt safirhöljet på denna penna, vilket ger ett totalt nummer av 1 402 diamanter och 37 safirer. En riktig ädelsten till penna.

5. Montblanc penna– prins Rainier III begränsad upplaga 81 (231 876 euro)
År 2005 dog Prince Reinier III av Monaco vid 81 års ålder. Två år senare, släpptes det begränsade upplagor av 81 pennor för att hedra prinsen. Pennan har ett diamantmotiv i vitguld, med 996 diamanter och 92 rubiner, för att representera vapenskölden Grimaldi.

4. Caran d'Ache – La Modernista diamantpenna (236 153 euro)
La Modernista diamanter av Caran d'Ache utformades för att hedra den berömda katalanska modernistiska arkitekten Antonio Gaudi. Pennan innehåller 5 072 diamanter och 100 rubiner, som tog juveleraren Robert Perron en svindlande 6 månader att slutföra! 


3. Montblanc – Mystery Masterpiece (650 537 euro)
För att fira sin 100-årsdag, samarbetade Montblanc med juvelerare Van Cleef & Arpels, som också firade sitt jubileum. Namnet refererar till “Van Cleef & Arpels” populära metod för att fastställa juveler, känd som “den mystiska insättningen” kombinerad med Montblancs berömda “Mesisterstük” penna, som på engelska översätts till ”mästerverk”. Ingen tvekan om att den här vinnande kombination verkligen lyckades skapa ett sant mästerverk.

2. Aurora – Aurora Diamante (1 310 520 euro)
Bara en lycklig (och mycket rik) person kan få en Aurora Diamante varje år, och som ett resultat kan de anpassa det med deras vapensköld, signatur eller porträtt. Den innehåller mer än 30 karat av diamanter, inklusive en stor cabochon-diamant.

1. Tibaldi – Fulgor Nocturnus (7 129 172 euro)
Tibaldi gjorde bara en kopia av denna penna, utformad med hjälp av “ en gudomlig andel av Pi” som används i några av världens största mästerverk från pyramiderna till Michelangelos “Adams skapelse”. År 2010 såldes Fulgor Nocturnus-pennan för mer än 7 miljoner euro på en välgörenhetsauktion. 


Så där har du de 10 dyraste pennorna som har sålts. Inspirerad att köpa din egen lyxpenna? Ta i sådant fall en titt på vår auktion av pennor och kontorsmaterial. Eller kanske är du förvånad över hur mycket lyxpennor kan sälja för, och har en egen som du vill sälja? Allt du behöver göra är att bli en säljare och börja skicka in dina objekt till auktion.

Du kanske även gillar dessa artiklar:

Skapa ett gratis säljkonto
På Catawiki överraskas du varje vecka av den imponerande blandningen av speciella objekt som vi erbjuder. Registrera dig idag och upptäck våra veckovisa auktioner som övervakas av våra specialiserade experter.
Dela artikeln
Close Created with Sketch.
Inte registrerad än?
Genom att skapa ett gratis Catawiki-konto kan du bjuda på några av våra 75 000 specialobjekt som auktioneras ut varje vecka.
Registrera dig nu