Medier

5 bilar som kommer att vara klassiker inom en snar framtid

Kör du en framtida klassiker? För vissa bilar, blir det snabbt uppenbart om de kommer bli en klassiker eller inte. Om en ny bil är speciell, om bara några få tillverkas, och om kombinationen av motor, vikt, balans och växellåda är rätt, blir den nästan alltid en klassiker på sin 25 års dag. Ferraris och Lamborghinis är omedelbart framtida klassiker när de kör ut ur fabriken, så låt oss ta en titt på några andra bilar som är avsedda för att bli klassiska bilar inom en snar framtid.

1. BMW 1M Coupé
BMW 1M Coupé är en mycket snabb och äkta, lättviktig bil. 1 M Coupe, överraskar människor, även om den inte tekniskt är en ordentlig M, med dess prestanda på 340 HP 3.0L twin-turbo 6-cylindriga motor. BMW fanatiker älskar bilens bakhjulsdrift och manuella växellåda och många anser att dessa element är ännu klarare än på BMW: s egen M3 från samma år. Detta är varför det är ett sådant eftertraktat fordon med en hög prislapp.


2. Aston Martin V12 Vantage S
Denna Aston Martin är så speciell eftersom den har en manuell växellåda istället för en automatisk. Aston Martin gjorde detta ovanliga designbeslut för sin V12 S version eftersom det ger en extra dimension till körupplevelsen. Aston Martin VD Andy Palmer säger att bilföretaget inte kommer sluta med manuella växellådor. På tal om detta tillvägagångssätt sade han: ' Vi alla måste flytta med tiden men jag tycker fortfarande att det finns utrymme för den sanna sportbilsentusiasten och jag tror det alltid kommer finnas ett hem för de kunderna på Aston Martin.' Och det måste vi hålla med om! Denna Aston tillverkades i en begränsad upplaga och sålde ut omedelbart. Den har ökat i värde sedan dess.

Bildkälla: Aston Martin

3. Alfa Romeo 8C Competizione
Nästa är en italiensk skönhet som är en av våra framtida klassiker favoriter. Alfa Romeo 8C Competizione har mycket eleganta linjer och är försedd med en 4.7 L V8 och 450 HP motor. Den har producerats i en coupe version samt en cabriolet och 500 modeller av båda typer tillverkades och såldes över hela världen. Det innebär att det finns några mycket lyckliga ägare där ute!


4. Porsche Cayman GT4
Vid första anblicken kanske du tror att denna Porsche inte är så speciell. Det är exempelvis ingen 911, det ärevördiga fordonet med sin 50 åriga historia. Istället är det bara en vanlig bebis Porsche. Men Cayman GT4 är mer än vad som möter ögat. I själva verket är denna lilla Porsche försedd med samma platta 6-cylindriga motor som 911 Carrera S och dess fjädring och styrning har plockats direkt ur 911 GT3! Den här Cayman GT4 med en kombinerad 6-växlad manuell växellåda är mycket snabb och jättekul att köra. Bara 2 500 enheter tillverkades totalt vilket säkerställer att denna bil kommer att förbli mycket exklusiv och eftertraktad.


5. Mercedes-Benz W140 (1991-1998)
På tal om att behålla värdet, en Mercedes-Benz SLS AMG är fortfarande värd idag vad det kostade ny år 2011. Förutom dess snygga utseende och fantastiska Gullwing-stil dörrar är den absoluta bästa funktionen dess hantering; Det är oerhört precist och otroligt förutsägbart. Medan Ferrari och Lamborghini har gjort mittmotorbilar, valde Mercedes en front-motor i form av en stor 6.2 L V8 med 583 HP. Dess acceleration är också otroligt; den gör 0-100 km/h på 3,7 sekunder och fortsätter tills dess topp hastighet på 317 km/h. Det råder ingen tvekan om att denna bil en dag kommer att vara en klassisk bil av mycket högt värde.


Leta efter din drömbil!
Bilar som dessa kommer inte ofta på auktion. Men när de gör det, är det alltid väldigt spännande. Varje vecka auktionerar vi ut hundratals klassiska bilar och moderna bilar som kan vara bra investeringar, samt en hel del kul att köra. Så varför inte ta en titt? Eller, om du funderar på byta ut din klassiker för ett nytt samlarobjekt, kan du enkelt sälja din bil på Catawiki. Bli en säljare gratis, oavsett om du är en professionell säljare eller inte, och se hur mycket pengar du kan tjäna.

Du kanske också skulle gilla:

Skapa ett gratis säljkonto
På Catawiki överraskas du varje vecka av den imponerande blandningen av speciella objekt som vi erbjuder. Registrera dig idag och upptäck våra veckovisa auktioner som övervakas av våra specialiserade experter.
Dela artikeln
Close Created with Sketch.
Inte registrerad än?
Genom att skapa ett gratis Catawiki-konto kan du bjuda på några av våra 75 000 specialobjekt som auktioneras ut varje vecka.
Registrera dig nu