Övrigt

De topp 5 dyraste Star Wars-dräkterna

När George Lucas, så tidigt som 1974, satte igång att arbeta på det andra av två manuskript som han kontrakterades för att göra med Universal Studios, förväntade han sig nog inte att skapa möjligen det största popkultur fenomenet någonsin. Men Star Wars franchisen föddes, förväntat eller inte, och det är vi alla tacksamma för. Det är inte undra på att Star Wars minnessaker, beundrade av sin armé av fans från alla åldersgrupper, kan säljas till ett högt pris på auktion. Här är en lista över de 5 dyraste Star Wars-dräkterna som har sålt hittills på auktion.

5. Chewbacca mask - 140 576 euro
Chewbacca var Han Solos sidekick, andrepilot och bästa vän genom alla Star Wars-filmerna. Det tillverkades endast 5 dräkter för filmerna och masken från en av dessa dräkter såldes på auktion år 2012. Masken bars i filmen av skådespelaren Peter Mayhew, vilket verkligen hjälpte det att uppnå ett sådant imponerande vinnande bud.

Bildkälla: NY Daily News

4. Han Solos läderjacka från “The Force Awakens”- 167 273 euro
Harrison Ford lade ut sin skinnjacka från filmen ”The Force Awakens” på en välgörenhetsauktion år 2016. Pengarna från välgörenhetsauktion gick till FACES (att hitta ett botemedel mot epilepsi och kramper) som fick ett imponerande vinnande bud för objektet efter att 50 budgivare kämpade för att bli jackans nya ägare. Vad som gör detta ännu mer speciellt är att välgörenhet har en speciell plats i Fords hjärta eftersom hans dotter lider av epilepsi. Före auktionen citerades han säga “till skillnad från de cyniska Han Solo, ger detta mig en bra känsla”.

Bildkälla: CNN Money

3. Femte episoden Snowtrooper hjälm - 234 000 euro
Den mindre kända snowtrooper, som inte skall förväxlas med stormtrooper, var med i slaget om Hoth, en isplanet i den femte episoden. Detta objekt, som såldes 2012, ryktas vara det enda exemplaret av en sådan hjälm som någonsin kommer bli till salu. Den lyckliga köparen kan skryta med att ha en av de mest exklusiva Star Wars minnessakerna i sin kollektion nu.

Bild Källa: iCollector

2. Delar av en Imperial stormtrooper dräkt - 237 474 euro
Stormtroopers är det galaktiska imperiet marktrupper, och deras ikoniska vita rustning är nu en stapelvara för alla maskeraddräktstillfällen. 2011 gick en samling pansar delar, som tros ha använts i inspelningen av de 2 första filmerna i Star Wars-trilogin, till auktion.

Bildkälla: Robb Report

1. TIE Fighter hjälm - 243 625 euro
En kombination av den ökända stormtrooper-hjälmen och rebell piloternas hjälmarna är hjälmen som TIE fighter piloterna bär. Hjälmen är mycket sällsynt; mycket få tillverkades. I själva verket är det sagt att av de 14 som tillverkades köpte endast studion 12. När denna hjälm dök upp på auktionen 2016, såldes den till ett rekordbrytande pris efter ett långt och hårt budgivningskrig.

Bildkälla: Daily Express

Det är fantastiskt att tänka att Star Wars skapades för över 35 år sedan och att det sedan har det blivit sådan självklarhet i vårt samhälle. De minnen som den ger oss och spänningen runt varje nytt releasedatum när en ny film närmar sig är något många av oss kan relatera till. Varför försöker inte du återuppleva några av dessa minnen och spänningen genom att gå online och kolla in våra veckovisa auktioner av film minnessaker, man vet aldrig vad för skatter du kan hitta!

Visste du att du också kan sälja film minnessaker på Catawiki? Du behöver inte vara en professionell säljare och även om du bara vill sälja en eller två objekt skulle våra experter gärna vilja se dem och förhoppningsvis erbjuda dig en plats på nästa auktion!

Skapa ett gratis säljkonto
På Catawiki överraskas du varje vecka av den imponerande blandningen av speciella objekt som vi erbjuder. Registrera dig idag och upptäck våra veckovisa auktioner som övervakas av våra specialiserade experter.
Dela artikeln
Close Created with Sketch.
Inte registrerad än?
Genom att skapa ett gratis Catawiki-konto kan du bjuda på några av våra 75 000 specialobjekt som auktioneras ut varje vecka.
Registrera dig nu