Speciella auktioner

5 designerväskor som ökar i värde

Vill du investera i något mer spännande än aktier eller guld? Vad sägs om att investera i designerväskor? Väskor må inte framstå som det mest uppenbara valet men de kan öka drastiskt i värde över ett par år. Vissa designerväskor har blivit tidlösa ikoner och kommer aldrig att gå ur mode. Om du vet vilka du ska köpa, kommer du att tjäna pengar med stil. Spana in våra experttips på vilka väskor som kan bli lukrativa investeringar.

5. Goyard St. Louis Tote
St. Louis Tote är en liten hemlig investering, vilken du kanske inte tänker på genast. Men den är definitivt ett måste eftersom väskorna har en unik position på marknaden. Goyard må ej vara det mest välkända märket på marknaden men de har en trogen skara med beundrare och det finns alltid människor som är ute efter en av de här väskorna på andrahandsmarknaden. Du kan tjäna 1.3 gånger detaljhandelspriset genom att sälja en St. Louis.



4. Louis Vuittons Neverfull Tote
Neverfull Tote av Louis Vuitton är ett erkänt anmärkningsvärt objekt som precis har firat sitt 10-årsjubileum. Väskan kommer inte enbart i den populära bruna färgen och med monogrammen LV, men flera utgåvor har getts ut, även i samarbete med kända artister såsom Jeff Koons. Väskan ger generellt 85% av detaljhandelspriset, medan en vara från en begränsad upplaga kan ge det dubbla priset.


3. Chanel Boy Bag
Den här Chanelväskan är relativt ny; den introducerades för endast 6 år sedan. Då Chanel ökar priserna nästan tre gånger per år, blir de dyrare och dyrare och andrahandspriset följer i dess fotspår så du bör inte vänta alltför länge om du vill köpa ett objekt. Den elegant designade boy bag kan du inte vara utan i din garderob.


2. Chanels klassiska Flap Bag
Chanels klassiska flap bag släpptes 1955 med en helt ny beståndsdel som kom att ändra modehistorien för alltid. Eftersom det för första gången var tillåtet för överklasskvinnor att bära en axelväska, kom den här väskan med en axelrem. Du kan förvänta dig en avkastning om 200% på detaljhandelspriset, beroende på lädret och metallen. Det vackra lilla objektet är med all säkerhet en stabil investering.

1. Hermès Birkin Bag
Hermès Birkin Bag har blivit extremt värdefull då den endast ges ut i begränsade upplagor och du kan få stå på väntelistan i upp till 6 år. På grund av att de är sällsynta blir de samlarobjekt i samma stund de släpps. Den är utan tvekan den mest populära handväskan just nu, både i detaljhandeln och på andrahandsmarknaden. Birkins värde ökar med 14.2%t varje år. Det är säkerligen en bättre investering än guld! Vill du satsa på jackpotten? Den svarta Birkinväskan med gyllene metalldelar kallas för ‘heliga graal’ bland handväskor av en anledning.


När du köper en designerväska, kom ihåg att välja en i klassisk stil som redan är etablerad. Berömda lyxmärken som Chanel och Louis Vuitton samt mindre kända märken som Goyard gör vad som helst för att deras väskor ska förbli exklusiva, vilket är anledningen till att efterfrågan för alltid kommer att vara hög. De här modellerna är generellt en säker investering och kommer garanterat att vara ett spektakulärt objekt även på din arm. Besök vår Auktion för exklusiva väskor för att hitta din perfekta accessoar och börja investera idag! Alternativt om du redan har investerat i en av de här tidlösa skatterna, då kan du erbjuda de på auktion och göra en bra förtjänst på din investering. Det är lätt och gratis att bli en säljare, så varför inte göra ett försök?

Skapa ett gratis säljkonto
På Catawiki överraskas du varje vecka av den imponerande blandningen av speciella objekt som vi erbjuder. Registrera dig idag och upptäck våra veckovisa auktioner som övervakas av våra specialiserade experter.
Dela artikeln
Close Created with Sketch.
Inte registrerad än?
Genom att skapa ett gratis Catawiki-konto kan du bjuda på några av våra 75 000 specialobjekt som auktioneras ut varje vecka.
Registrera dig nu