Övrigt

Topp 5 största armbandsuren

Förbered dig, för ditt överdimensionerade armbandsur är ingenting jämfört med dessa otroligt stora objekt. Vissa klockor är så stora att du kanske undrar hur någon kan ha dem på sig längre än ett par timmar. Här är de topp 5 största armbandsuren i världen.

5. Invicta Grand Arsenal Reserve 80188
Med ett hölje tonat i guld som mäter häpnadsväckande 63mm, är det här en riktigt skönhet- och trots att det här är den minsta på listan, är den mycket, mycket större än de 30-40 mm klockor som du vanligtvis ser på marknaden. Den har en Schweizisk kvartsrörelse, eftersom Invicta började som ett schweiziskt klockmärke med såldes till ett USA-baserat företag 1991. Kan du se dig själv gå runt med den här 0,45 kg klockan på din handled? Den är verkligen iögonfallande.


4. U-boat U 1942
Den här italienska klockan med Schweizisk rörelse har ett elegant hölje med en diameter på 64.4 mm. Designen är baserad på en italiensk militärklocka från 1940-talet som aldrig blev producerad, och med en vattenresistens på upp till 400 meter är det en mycket bra dykar klocka. U-boat U 1942 släpptes i en limiterad upplaga på bara 29 stycken. En speciellt unik detalj på den här klockan är en lång, infällbar krona på vänster sida.


3. Ennebi 5218-MM Titanic Black
En dykarklocka som är extremt stor men ändå mycket elegant? Bara italienarna kan skapa en sådan juvel. Designen och hantverket på den här Ennebi 5218-MM Titanic Black efterfrågades av en engelsk klocksamlare. Alessandro Bettarini tog på sig äran att designa den och gjorde det så bra att Ennebi beslöt sig för att producera 89 stycken. Den har en unik design enbart baserad på de operativa behoven hos en dykarklocka. Den är vattenresistent upp till 300 meter, med en vattentäthet upp till 30 Mpa. Oh, den är ganska stor också: 65 mm bred. 


2. Grand Daddy DZ7262 - Diesel
Med en boett som mäter 73 x 66 mm är det här en enorm klocka. Enbart 1,000 av dessa “Big Ben” armbandsur såldes, vilket gör den här limiterade upplagan av Diesel Grand Daddy DZ7262 extra värdefull och speciell i dag! Den perfekta klockan om du reser mycket; den visar fyra individuella kronografrörelser så att du kan använda en klocka för fyra olika tidszoner samtidigt. Du behöver bara komma i håg vilken rörelse som representerar vilken tidszon...


1. Musk MR2919
Det här armbandsuret är så stort, att det får en att undra: är större verkligen bättre? Ingen kommer att kunna konkurrera mot dig i storlek när du bär Musk MR2919. Det kräver stor styrka att bära the Musk, eftersom den väger 715 gram. Och den visar inte bara tiden; den är utrustad med en Fahrenheit och en Celsius termometer, så väl som ett alarm och en hygrometer.


Image source: uniquewatchguide

Om de här extremt stora klockorna är för stora för din handled, men du ändå föredrar ett överdimensionerat armbandsur, titta då in på vår Exklusiva klockauktion för våra speciella och unika klockor. Du kan också registrera dig för att bli säljare om du vill lägga upp en klocka för auktion; våra experter kan inte vänta med att se vad du har att erbjuda!

Skapa ett gratis säljkonto
På Catawiki överraskas du varje vecka av den imponerande blandningen av speciella objekt som vi erbjuder. Registrera dig idag och upptäck våra veckovisa auktioner som övervakas av våra specialiserade experter.
Dela artikeln
Close Created with Sketch.
Inte registrerad än?
Genom att skapa ett gratis Catawiki-konto kan du bjuda på några av våra 75 000 specialobjekt som auktioneras ut varje vecka.
Registrera dig nu