Medier

9 kommande motorcykelklassiker som våra experter rekommenderar att investera i just nu

Det är ingen hemlighet att klassiska motorcyklar kan vara lukrativa investeringar, men var börjar man? Vår auktionsförrättare av motorcyklar, John Searle, rekommenderar att investera i motorcyklar som har hög potential att bli klassiker i framtiden. En av de största fördelarna med att investera i dessa motorcyklar är att inga fler någonsin kommer att tillverkas och, som med det mesta som tillverkas i begränsade upplagor, resulterar detta i att deras värde bara att öka med tiden. Detta är inte en ingående lista, men om du har turen att lägga vantarna på en av dessa 9 så är du garanterat på rätt spår...

9. Yamaha XTZ 600 Ténéré

Denna Ténéré 600 cc är en riktig terrängklassiker med ett enkelt koncept, vackert utförande, en fantastisk historia och garanterar mängder av äventyr. När du kör den känns det som om du är i Dakar, och det är just denna bild som gjorde dessa motorcyklar så populära. De bästa modellerna att investera i är de som tillverkades mellan 1984 och 1988, med höga stänkskärmar, endast en framlykta och Yamahas typiska färgscheman från tillverkningstiden: blå, vit och gul eller vit och röd.


Våra experter förväntar sig att denna modells värde kommer öka med cirka 146% under de kommande 10 åren.

8. Suzuki GSX1100 Katana
GSX1100 Katana såg ljuset för första gången på 80-talet och är fortfarande en motorcykel som kan få vår fantasi att flöda - dess design var mycket revolutionerande då den lanserades. Det fanns olika varianter av Katana, men 1100 är den mest fängslande modellen. Suzuki byggde andra varianter i samma stil med samma namn, men originalet förblir den bästa investeringen.


Våra experter anser att värdet på denna modell kommer att öka med ca 176% under de kommande 10 åren.

7. Honda CBR900RR Fireblade 1992
CBR900RR förvandlade motorsporten precis som CB750 hade gjort 23 år tidigare. Våra experter rekommenderar att investera i en Fireblade i originalskick för att spara pengar på lång sikt. Eftersom Hondaendast tillverkar delar som finns tillgängliga i 20 år, blir delar som behöver bytas ut bara dyrare och svårare att hitta.


Våra experter anser att värdet på denna modell kommer att öka med ca 176% under de kommande 10 åren.

6. BMW R 80 G/S
R80G/S från 1981 är den arketypiska modellen i GS-serien. Den är än idag en av de bäst säljande motorcykelserierna i världen, med många olika kombinationer för att kunna köras i terräng. Detta är en smart investering eftersom många GS-ägare redan ser de som klassiker. Därför har värdet på en tidig modell mer än dubblats under de senaste åren och våra auktionsförrättare menar att värdet kommer öka ytterligare.


Våra experter tror att denna modells värde kommer öka med ca 187% de kommande 10 åren.

5. Honda CB1100RD 1983
Många människor skulle nog säga att detta inte är den vackraste Honda någonsin, men det var en av deras första supercyklar. Oavsett om du gillar utseendet eller inte, kan vi alla enas om att det är en av de mest exklusiva Honda-motorcyklarna och ett lysande exempel på vad enliters CB-serien innebar.


Bildkälla: Bull Dock

Våra experter tror att denna modells värde kommer öka med ca 187% de kommande 10 åren.

4. Yamaha YZF-R1 1998
En av Yamahas största milstolpar i världen av sportmotorcyklar var lanseringen av YZF-R1 1998. Det tog flera år innan dess konkurrenter hann ikapp. Även idag, 2017, känns dess design ganska modern. När man investerar i en av dessa modeller, är det viktigt att leta efter en motorcykel med vindrutor, indikatorer och avgasrör i originalskick. Man ska dessutom sikta på att hitta en som har kört mindre än 50 000 km. Allt annat kan göra att den minskar i värde.


Våra experter tror att denna modells värde kommer öka med ca 205% de kommande 10 åren.

3. Kawasaki ZXR 750R
Den exklusiva R-versionen av ZXR var kanske inte en av de snabbare motorcyklarna i sin generation, men definitivt en av de bästa 750 cc-sportcyklarna. Denna raceversion har störst potential att öka i värde jämfört med andra ZXR-modeller.


Våra experter tror att denna modells värde kommer öka med ca 210% de kommande 10 åren.

2. Ducati 900 Supersport
Ducati 900 Supersport är redan en renodlad klassiker. Våra experter anser att man bör investera i denna modell så fort som möjligt innan dess värde skjuter i höjden. Trots att det fanns andra modeller som syftade till de utomeuropeiska marknaderna, har 900 störst potential att bli en klassiker samt att öka i värde. I år kommer en helt ny Supersport-modell att lanseras, och därför kommer all uppmärksamhet att riktas till dess tidigare modeller och resultera i att de även ökar i värde.


Våra experter tror att denna modells värde kommer öka med ca 214% de kommande 10 åren.

1. Triumph Speed Triple 1994
Denna motorcykel var mycket spännande och imponerande 1994, och den brittiska modellen är lila poppis idag. Kopior har uppstått tack vare återupplivandet av caféracers och streetfighters, men det finns dock inget som slår originalet. Den vätskekylda 885 cc, 3-cylindriga T309 var den enda varianten av denna motorcykel med förgasare. 1996 införde Triumph bränsleinsprutning i T509, men det är originalversionen som man istället bör investera i.


Våra experter tror att denna modells värde kommer öka med ca 225% de kommande 10 åren.

Under de senaste 10 åren har andra motorcyklar drastiskt ökat i pris. Om detta är en indikation för de kommande 10 åren så verkar det som om värdena bara kommer fortsätta stiga. Våra experter rekommenderar därför att det nu är rätt tidpunkt att investera innan priserna börjar skjuta i höjden. Kolla in våra veckovisa auktion av motorcyklar för ett handplockat utbud av utmärkta motorcyklar att investera i.

Catawiki kan även hjälpa dig att tjäna pengar på dina investeringar. Allt du behöver göra är att registrera dig som säljare och börja skicka in dina objekt till auktion. Vem vet? Om 10 år kanske din investering ger en trevlig avkastning!

    Skapa ett gratis säljkonto
    På Catawiki överraskas du varje vecka av den imponerande blandningen av speciella objekt som vi erbjuder. Registrera dig idag och upptäck våra veckovisa auktioner som övervakas av våra specialiserade experter.
    Dela artikeln
    Close Created with Sketch.
    Inte registrerad än?
    Genom att skapa ett gratis Catawiki-konto kan du bjuda på några av våra 75 000 specialobjekt som auktioneras ut varje vecka.
    Registrera dig nu