Intervjuer

Musik som passion: Intervju med vår Skiv- och Vinylauktionsförrättare Jeroen Hamelink.

Vad är det som göra Catawiki så unikt? Tja, från modern konst till klassiska bilar, varje kategori vi står värd för cureras av vårt team av auktionsförrättare, alla specialiserade experter på sitt område. Men hur mycket vet du om auktionsförrättarens roll? Vad är det som får dessa människor att besluta sig för att följa den vägen och arbeta med sin passion. Vi pratade med vår vinyl- och skivauktionsförrättare, Jeroen Hamelink ,för att ta reda på vad han hade att säga...

En dag i livet
Jeroen ser jobbet som auktionsförrättare på Catawiki som väldigt spännande och omväxlande. Tillsammans med de andra auktionsförrättarna, är hans viktigaste ansvar att undersöka och godkänna objekt, samt sammanställa de godkända objekten i auktioner. Hans arbete inkluderar även att svara på alla möjliga frågor från säljare och köpare rörande specifika objekt eller hela auktioner.  Har Jeroen ett eget personligt system för att värdera och undersöka de föremål som han lägger upp för auktion? Han berättar för oss att han följer vissa riktlinjer gällande kvalitet, värde och skick av ett objekt. När ett av dessa krav inte uppfylls, kontaktar han säljaren och efterfrågar justeringar. På frågan vad det bästa med att vara en auktionsförrättare är, svarar han att hans dagar är fantastiska. 

Jag går upp på morgonen, dricker kaffe, sätter på en skiva och går till jobbet. Det finns alltid något nytt att göra, nya möjligheter, nya chanser.


Leva ut en passion
Hur ser Jeroen på sig själv i sin roll som auktionsförrättare? Han tror att han är flexibel, ambitiös, samarbetsvillig och alltid redo att hitta nya möjligheter för att skapa de bästa och mest spännande skivauktionerna. Vi vill veta varför han valde att bli en auktionsförrättare, vad som får honom att vara engagerad i jobbet, vad som får honom att fortsätta. Han förklarar helt enkelt att musik, skivor och allt förknippat med dem är hans största passion i livet. Som auktionsförrättare får han chansen att vakna upp varje morgon med möjligheten att göra vad han älskar- arbeta med musik. Han berättar:

“Dagen då David Bowie gick bort, pratade jag med en vän som sa att han var riktigt ledsen men ändå behövde gå till sitt jobb, där ingen vare sig brydde sig om eller visste vem David Bowie var. Bortsett från min sorgsenhet, kunde jag ändå spendera dagen med att spela hans skivor och skapa en tematiserad David Bowie- auktion för att hylla en briljant musiker. Det är ett privilegium för en musikfantast.”


Också en samlare
Eftersom han är en ivrig samlare själv, var vi nyfikna på om några av de objekt som går upp för auktion fångar Jeroens uppmärksamhet som samlare, inte som auktionsförrättare. Han berättade att det sällan händer, eftersom han engagerar sig i objekten som auktionsförrättare och att det helt enkelt är fascinerande för honom att upptäcka nya artister och skivor han inte kände till. Till sist, frågade vi Jeroen vad hans familj och vänner tror att han gör som auktionsförrättare på Catawiki. Han skrattade och svarade: “Jag är ganska säker på att de tror att jag tittar på bilder på skivor och skivomslag, lyssnar på musik hela dagen och slår med en klubba medan jag ropar “SÅLD!”

Om du är ett fan av The Beatles , The Rolling Stones eller andra genrer av musik, titta in på våra veckovisa Skiv- och Vinylauktioner curerad av Jeroen- och tänk på honom medan du gör det. Eller om du är fascinerad av curatorprocessen och vill lämna in något själv för auktion, registrera dig som säljare. Jeroen skulle gärna vilja se vad du har!

Du kanske också skulle gilla de här artiklarna:

Skapa ett gratis säljkonto
På Catawiki överraskas du varje vecka av den imponerande blandningen av speciella objekt som vi erbjuder. Registrera dig idag och upptäck våra veckovisa auktioner som övervakas av våra specialiserade experter.
Dela artikeln
Close Created with Sketch.
Inte registrerad än?
Genom att skapa ett gratis Catawiki-konto kan du bjuda på några av våra 75 000 specialobjekt som auktioneras ut varje vecka.
Registrera dig nu