Övrigt

Varför du bör investera i Panini-klistermärken redan idag

Kommer du ihåg spänningen av att öppna ett paket med fotbollsklistermärken från Panini som barn? Dröm dig själv tillbaka till hur det kändes när du angeläget tog reda på vilka spelare som gömde sig på korten, och om du kunde utmärka en silverkant på kortet, då detta skulle innebära att du fått ett klistermärke med en logotyp. Idag kan dina gamla fotbollsklistermärkesalbum från Panini generera en massa pengar, om du fortfarande har dem kvar vill säga! Läs vidare för att ta reda på varför du bör investera i klistermärken och album från Panini...

Värdefulla klistermärken

Fotboll är en av de mest populära sporterna i världen och spelas i stort sett i varje land på jorden. Detta är en av anledningarna till att Panini-klistermärken är så populära och varför samlare erbjuder stora pengar för vissa album. VM- och EM-album är de mest eftertraktade, dels för att många fler människor samlar på VM-klistermärken jämfört med nationella cuper, och delvis eftersom dessa klistermärkeskort består av fotbollsspelare som är världsberömda och har många fans. Panini har nyligen börjat släppa specialutgåvan ”Road to WC”, men dock har det inte visat sig lika populärt som de andra VM-albumen.

Dessutom släppte Panini den första VM-klistermärkesupplagan för damfotboll år 2011. Detta åtföljdes av en VM 2015-utgåva och ett 2017 EU-klistermärkesalbum. Detta är just nu värt över 150 euro! Läs vidare för att få veta mer


Bildkälla: Panini UK

Vill du veta hur mycket ett Panini VM-album eller klistermärkesförpackning kan vara värt? Ta en titt på 3 av de mest enastående Panini-objekten som hittills sålts på våra auktioner:

3 enastående objekt

3. Panini 1986 Mexico World Cup, oöppnad förpackning - 2,250 €
En sak är säker: om denna förpackning inte var i ett sådant bra skick, skulle den inte ha gjort en sådan otrolig vinst. Med 100 oöppnade kortpaket inuti, är denna förseglade Panini-förpackning extremt sällsynt och såldes därför för ett sådant imponerande pris. Tror du att den nya köparen öppnade lådan som ett barn på julafton, eller håller den i oöppnat skick för att sälja den vidare vid ett senare tillfälle för en ännu större vinst?


2. 1970 Mexico World Cup-album, italiensk version - 3,000 €
Även utan autografer, kan ett Panini VM-album vara värt mycket pengar. Som detta italienska 1970 Mexico World Cup-album. Albumet är värdefullt eftersom det är komplett, i mycket gott skick, och innehåller en sällsynt orderblankett i originalskick. Så se till att ta väl hand om ditt nya Panini VM-album, så kommer du göra en rejäl avkastning inom några år!

1. 1970 Mexico World Cup, internationellt album, signerat av Pelé - 12,038 €
Detta är inte bara det mest värdefulla Panini-albumet som någonsin sålts på Catawiki, men för närvarande även det dyraste Panini-albumet i hela världen! Det är ett komplett 1970 World Cup, internationellt Panini-album med 271 kort i mycket bra skick. Ett mycket sällsynt album. Men det som gör det ännu mer värdefullt är dess autografer. Albumet var nämligen signerat av Pelé, som var stjärnspelare i VM 1970. En gång på omslaget, och en gång på Pelé-kortet. Och albumet innehöll dessutom en bild på Pelé efter han signerat det. Vilken fullträff!

En bra investering

Så länge Panini producerar nya album och håller klistermärkesmarknaden i rullning med ett nytt EM- eller VM-album vartannat år, finns det god chans att dessa klistermärken kommer förbli populära bland samlare. Detta gör Panini-klistermärken och -album till en mycket bra investering. Varje samlare kommer så småningom vilja komplettera sin samling med klassiska album. I stort sett alla samlare börjar smått, men så småningom vill man nå perfektion och börjar leta efter ett 'rent' album utan noteringar, album inklusive en ursprunglig orderblankett, tomma album med oöppnade klistermärkespaket, en förseglad klistermärkesförpackning, olika varianter av album, osv. Så börja samla, det kan visa sig vara en bra investering! Klistermärken är inte dyra, så om du håller dem i bra skick och väntar ett par år kanske det slutar med att du kammar hem storkovan på auktion!

Äger du redan ett Panini-album som du skulle vilja sälja? Registrera dig här för att skicka in det till auktion! Eller ta en titt på vår exklusiva Panini-auktion för att utöka din samling, så kanske du går med vinst inom några år.

Skapa ett gratis säljkonto
På Catawiki överraskas du varje vecka av den imponerande blandningen av speciella objekt som vi erbjuder. Registrera dig idag och upptäck våra veckovisa auktioner som övervakas av våra specialiserade experter.
Dela artikeln
Close Created with Sketch.
Inte registrerad än?
Genom att skapa ett gratis Catawiki-konto kan du bjuda på några av våra 75 000 specialobjekt som auktioneras ut varje vecka.
Registrera dig nu