Övrigt

Fakta om Rolexklockor i nyckeltal

Hur lång tid tar det att tillverka en Rolex? Exakt hur är de gjorda? Var kommer namnet “Rolex” från?  Sanningen är att ingen riktigt vet svaret på dessa frågor; Rolex är ett varumärke som är notoriskt omgiven av mysterier. Vad vi dock säkert vet är att slutresultatet är en fantastisk tidvisare. Oavsett om du är en klockentusiast eller bara är nyfiken, läs vidare om det lyxiga klockmärket och utforska Rolex genom några viktiga nyckeltal...

1903
Året när den tyska affärsmannen och teknikern Hans Wilsdorf grundade Rolex.

1 miljon
Antal klockor som årligen produceras av Rolex.

11
Antalet specialiserade klockexperter på Catawiki. Vårt team av klockexperter granskar varje klocka som listas till auktion för att bedöma dess kvalitet, äkthet och lämplighet. När de beslutar att en klocka är lämplig för auktion, planerar de in den på en kommande auktion.

1925
Året som Rolex logotyp med kronan visades för första gången. Den har nu blivit en av de mest kända logotyperna i världen.

15 106 000
Beloppet i euro, som betalades under en auktion i New York för Paul Newmans egen Paul Newman Daytona. Detta är den absolut dyraste klockan och även Rolexklockan som sålts hittills. 

300
Antalet Rolexklockor i Guido Mondanis, grundaren av Guido Mondani Editore, privata samling. Mondani har gett ut några böcker om det prestigefyllda klockmärket.

1926
Året som Rolex blev det första märket att massproducera en 100% vattentät klocka. Boetten på denna klocka är känd som Rolex Oyster.

178 000
Den totala intäkten, i euro, när klockan som Roger Moore bar under James Bond-filmen ”Leva och låta dö” auktionerades ut.

24 000
Det vinnande budet, i euro, på den dyraste Rolexklockan som såldes på Catawiki under 2015. Klockan i fråga var en Rolex Daytona 116520 prototyp.


5.
Antal auktioner på Catawiki per vecka som enbart tillägnas Rolex. Förutom våra veckovisa Rolex tillbehör och Rolexklockor erbjuder vi också regelbundet andra särskilda Rolexauktioner såsom vår spännande skräddarsydda auktion av Rolexklockor

Om du har några Rolexklockor eller tillbehör att sälja, är våra klockexperter alltid redo att se vad du har att erbjuda. Bara registrera dig för ett gratis konto för att börja köpa och sälja dina klockor online med Catawiki. Alla är välkomna, oavsett om du är en näringsidkare eller återförsäljare med ett stort antal klockor att sälja eller bara har en eller två speciella klockor som du vill erbjuda för auktion. Och glöm inte att kolla våra veckovisa klockauktioner eftersom nya auktioner börjar varje fredag. Vem vet? Du kanske hittar precis den klocka som du har letat efter denna vecka!

Du kanske även tycker om de här artiklarna:

Skapa ett konto gratis på Catawiki

Du kommer förvånas varje vecka av den imponerande blandningen av speciella objekt som auktioneras ut på Catawiki. Registrera dig idag och upptäck våra veckovisa auktioner som organiseras av våra experter som är specialister inom sina områden.

Skapa konto
Dela artikeln
Close Created with Sketch.
Inte registrerad än?
Genom att skapa ett gratis Catawiki-konto kan du bjuda på några av våra 35 000 specialobjekt som auktioneras ut varje vecka.
Registrera dig nu!