Övrigt

Topp 5 mest värdefulla minnessaker av Musse Pigg som någonsin sålts

En sjungande och dansande mus med sin egen nöjespark? Han är en av de mest kända karaktärerna i världen! Walt Disney Company grundades 1923 har sedan dess blivit ett mycket framgångsrikt företag värt miljarder dollar. Och Musse Piggs kändisskap, den mest ikoniska av Disneys karaktärer, förblir oförminskat. Därför är det inte förvånande att vissa samlarobjekt av musen kan säljas för en mindre förmögenhet. Dessa är de fem dyraste Musse pigg-minnessaker som någonsin sålts.

5. Musse Pigg affisch i original- 87,150€
Gamla affischer kan vara mycket svårt att hitta i gott skick; den här Musse Pigg affischen i original och färg är den tidigaste kända som finns. En okänd samlare betalade gladeligen över 87,150€ för det sällsynta objektet på en auktion 2012. Filmaffischen från 1928 är från året då Musse Pigg föddes, och är för tillfället den mest värdefulla Musse Pigg affischen som någonsin sålts.

4. Charlotte Clark Musse och Mimmi dockor - 130,700€
Musse Pigg objekt från tidigt 1900-tal kan vara värda en förmögenhet. Två dockor av Charlotte Clark i original från tidigt 1930-tal är de dyraste leksakerna från Disney som någonsin sålts på auktion. De gigantiska objekten såldes för otroliga 130,700€ 2007. Båda dockorna är över en meter höga och stoppade med Charlotte Clarks typiska material: sammet.


3. 'Mickey & Goofy' serietidning från 1956 - 215,000€
Unika serietidningar är alltid attraktiva, och Musse Pigg är inget undantag. Vissa kan bli extremt dyra. Till exempel såldes en utgåva av ‘Mickey and Goofy’ från 1956 för så mycket som 215,000€. Den såldes med dess ursprungliga tryckplåtar, så det är inte så konstigt att det sällsynta och kompletta objektet är en dröm för många samlare!

Image Source: sysf

2. 'The Band Concert' (1935) Film Celluloid – 362,000€
‘The Band Concert’ är känd som den allra första tecknade Musse Pigg- filmen i färg. Originalfilmen såldes på auktion 1999 för chockerande 362,000€ Filmen handlar om ett litet band som Musse Pigg försöker att dirigera. I filmen stöter han på många hinder och svårigheter, men bandet fortsätter sitt publika uppträdande. Den här minnessaken är ett av de mest värdefulla samlarobjekten från Disney som någonsin sålts.


1. Gold Celebration Mickey staty – 3.5 miljoner €
Det mest värdefulla samlarobjektet av Musse Pigg som någonsin sålts är en staty i guld, som såldes på auktion för ca 3.5 miljoner €. Statyn är över 60 centimeter hög, gjord av ca 45 kilo guld i 24 karat. The 'Celebration Mickey – 100 Golden Years of Magic' guldstaty tillverkades för att fira Walt Disneys 100- årsdag, och intäkterna från försäljningen donerades till Disneys stiftelse.


image source : bornrich

Om du vill börja samla minnessaker från Disney, har du tur! Du hittar Musse Pigg- objekt på olika auktioner på Catawiki, från våra veckovisa serietidningsauktioner till våra veckovisa konstauktioner. Vi erbjuder även regelbundna Disneyauktioner för de riktiga Disneyfansen. Ta en titt redan nu och börja bjuda på ditt favoritobjekt. Om din samling redan är komplett och du önskar sälja en minnessak på auktion, skriv upp dig som säljare helt gratis och lägg upp det för auktion på Catawiki.

Skapa ett gratis säljkonto
På Catawiki överraskas du varje vecka av den imponerande blandningen av speciella objekt som vi erbjuder. Registrera dig idag och upptäck våra veckovisa auktioner som övervakas av våra specialiserade experter.
Dela artikeln
Close Created with Sketch.
Inte registrerad än?
Genom att skapa ett gratis Catawiki-konto kan du bjuda på några av våra 75 000 specialobjekt som auktioneras ut varje vecka.
Registrera dig nu