Intervjuer

Intervju med Catawikis antikvitetsexpert: Christine Barrat

Vad ville du bli när du växte upp? Christine Barrat har alltid haft en förkärlek till antikviteter. Den här kärleken till gamla objekt började redan under barndomsåren och fanns fortfarande där när hon började studera, resa och upptäcka de fantastiska historierna bakom antikviteter. Nu, som en av våra underbara experter på antikviteter (och ädelstenar), är hennes jobb att kommunicera med säljare, anordna auktioner och dela sin passion med andra antikvitetsentusiaster från hela världen. Få reda på vad som hände när vi pratade med henne om varför hon älskar antikviteter och varför Catawiki är den perfekta plattformen för att köpa och sälja antikviteter online.


Experten på antikviteter och ädelstenar Christine Barrat

Passion från en ung ålder
En av Christines tidigaste minnen är hennes familjs uppskattning och vördnad för antikviteter. Hennes barndom var dekorerad med antika mattor och möbler och en av hennes första leksaker var ett antikt flygplanskompass som hon fick av sin farfar. “Naturligtvis visste jag ingenting om värdet och betydelsen av de här familjeantikviteterna som barn. Jag var bara en liten flicka, men med ett öppet sinne och nyfiken på allt.”

Hennes nyfikenhet ledde till resor jorden runt och allt fler upptäckter om konst, kultur och historia. När hon behövde pengar för att kunna betala för sina studieresor upptäckte hon att det bästa sättet att få ihop pengar var att leta efter antikviteter, juveler och ädelstenar på loppmarknader för att senare sälja de online. “Jag besökte alla loppmarknader jag kunde i de länder jag var i, från Kina till USA. Jag vet inte hur många tusentals kilometer jag måste ha gått i mitt liv för att hitta saker, men allt har bidragit till mina nu 40 år av kunskap och erfarenhet.”


Att vara expert på Catawiki
Idag, som en antikvitetsexpert, letar Christine alltid efter exceptionella och unika objekt, och refererar till de här föremålen som ‘wowobjekt’. Det är hennes jobb att hålla kontakten med säljarna av de här objekten och att göra deras säljerfarenhet så enkel som möjligt. Det är förekomsten av experter såsom Christine som gör att Catawiki skiljer sig från mängden. Alla våra auktioner övervakas av en specialiserad expert som är ansvarig för att upprätthålla den höga kvaliteten på objekt till salu. “Jag älskar kontakten med människor och att lyssna på de otroliga historierna de har att berätta,” avslöjar en sprudlande Christine. “Från att hjälpa till med beskrivningen till att bestämma ett reservationspris, säkerställer jag att säljare har all den information de behöver för att skapa ett fantastiskt objekt. Det gör jag gladeligen!”  


Christine är ansvarig för att skapa auktionerna för samlarföremål för köket men även silverfat, frimureri, Cow Parade och årliga julauktioner. Under de 2.5 år som Christine har jobbat på Catawiki har auktionerna ökat betydligt i antal: när hon började var det endast en auktion för kökssamlarföremål i veckan, nu är det 6-7 per vecka! Hon finner det alltid spännande att utforska nya områden och se vad som kan vara möjligt i framtiden. Ett kommande objekt som hon är särskilt entusiastisk inför är en speciell broderad bordsduk gjord till en prinsessas bröllop på mitten av 1800-talet. “Det här är ett klassiskt ‘wowobjekt’ - helt enkelt fenomenalt!”

Sälja på Catawiki
Det bästa rådet som Christine har till potentiella säljare? Sälj inte ett objekt bara för att du vill tjäna snabba pengar, erbjud det istället på auktion så att ditt objekt kan finna ett nytt hem och bli uppskattat av någon annan. “Om du lägger ner tid och kärlek på försäljningen så kommer det att märkas av potentiella köpare och hjälpa dig på så många sätt!”

Om du är inspirerad av Christines passion och vill börja sälja på Catawiki så kan du registrera dig här för att komma igång. Eller ta en titt på vår auktion för Curio för att upptäcka alla fantastiska objekt vi erbjuder. De har definitivt Christines godkännande!

Skapa ett gratis säljkonto
På Catawiki överraskas du varje vecka av den imponerande blandningen av speciella objekt som vi erbjuder. Registrera dig idag och upptäck våra veckovisa auktioner som övervakas av våra specialiserade experter.
Dela artikeln
Close Created with Sketch.
Inte registrerad än?
Genom att skapa ett gratis Catawiki-konto kan du bjuda på några av våra 75 000 specialobjekt som auktioneras ut varje vecka.
Registrera dig nu