Övrigt

De 5 mest tillverkade bilmodellerna

Kan du gissa vilka de 5 mest tillverkade bilmodellerna är? Du kanske kommer bli förvånad! Bilar har tillverkats sedan slutet av 1800-talet, och har varit tillgängliga för alla ända sedan Henry Ford introducerade T-Forden. T-Forden var den första masstillverkade bilen och 15 miljoner exemplar har tillverkats. Men detta stora antal räcker inte ens för att få en plats på listan över de 5 mest tillverkade bilmodellerna. Så läs vidare för att se vilka som faktiskt står med på listan...

5. VAZ 2101 (över 19 miljoner tillverkade)
Denna ryska bil tillverkades från 1970 fram till 2012 och har haft flera olika namn, inklusive "Lada 1200" och "Lada Riva". Om den ser bekant ut, är det på grund av att det är en modifierad Fiat 124, och de är därför mycket lika varandra. Det är inte det enda intressanta med utformningen av denna bil - faktum är att dess utseende knappt förändrats sedan 1980. Anledningen till att denna bil står med på vår lista är på grund av att det var en av de få bilar som människor i Sovjetunionen hade råd att köpa. Trots att den inte var lyxig eller körde särskilt bra, tillverkades och såldes den i över 19 miljoner exemplar. Tack vare dess idiotsäkra tillförlitlighet, ser vi miljoner av dem på våra vägar än idag.


4. Volkswagen Beetle (över 23 miljoner tillverkade)
På 4:e plats på denna lista kommer en bil som vi nog alla känner igen: Volkswagen Typ 1, bättre känd som Beetle. Bilen beställdes och designades på uppdrag av Adolf Hitler som ville skapa en bil för folket, och år 1934 anställdes Ferdinand Porsche för att designa och skapa Beetlen. Den första Beetlen tillverkades 1938, men på grund av andra världskriget tillverkades endast omkring 600 exemplar mellan 1938 och 1945. Trots att Volkswagen stoppade produktionen i Tyskland 1978, lämnade den sista Beetlen Mexikos fabrik år 2003. Den hade en kyld boxermotor i bak och lagringsutrymme i fram. Bilen rymde 5 personer, och blev därför en populär familjebil. Volkswagen tillverkade 21,5 miljoner original-Beetlar och har sedan 1997 tillverkat 1,5 miljoner nya Beetlar.


3. Volkswagen Golf (över 30 miljoner tillverkade)
Härnäst på listan kommer uppföljaren till Volkswagens Beetle. Golf från Volkswagen är nu inne på 7:e generationen och över 30 miljoner bilar har hittills tillverkats. Eftersom Volkswagen inte visste exakt vad de skulle göra efter Beetle-perioden, blev Golfen varumärkets räddning och visade sig lika populär som dess föregångare. Golf finns tillgänglig i ett flertal varianter, från ekonomiska dieslar till den sportiga GTI-modellen. Den har blivit otroligt populär genom åren på grund av dess roliga körning, bekvämlighet, pålitlighet och snygga utseende. Sedan den första generationen, har Golf tillverkats i olika karossutformningar: 3 och 5 dörrar, halvkombi, cabriolet och en tredje generation kombi.


2. Ford F-serien (över 40 miljoner tillverkade)
Fords F-serie har varit den mest sålda pickup-bilen i USA sedan 1977. Den är så älskad för sin starka och användbara utformning att människor har köpt samma bil i generationer. Ford introducerade den första F-serien 1948, och år 2015 rullade den 13:e generationen av monteringsbandet. Anledningen till att den är så enormt populär i USA men inte i andra länder, är på grund av att den förbrukar för mycket bränsle för europeiska standarder, och är en mycket tung bil med en stor V8-motor. Oavsett har Ford redan tillverkat över 40 miljoner F-serie-bilar och antalet fortsätter att växa.


1. Toyota Corolla (över 43 miljoner tillverkade)
Och slutligen... Den mest tillverkade bilen hittills är Toyota Corolla. Sedan dess lansering 1966, har Toyota lyckats sälja över 43 miljoner exemplar av Corollan i 11 generationer av modeller som har tillverkats i 14 länder världen över. Namnet "Corolla'"kommer från Toyotas tradition att använda namn som härstammar från ordet "krona" för sina bilar. "Corolla" är nämligen latin för "liten krona". Det är kanske inte den mest spännande bilen, men de är pålitliga, bekväma och praktiska samt säljs till ett rimligt pris... det är därför den nått toppen på vår lista. 


Klassisk bil till salu?
Var du förvånad över någon av bilarna på listan? Alla bilar som angavs är fortfarande ute på vägarna och fortfarande till salu för rimliga priser på grund av deras höga produktionsantal. Priset beror på vilken generation Beetle, Golf eller Corolla du vill ha. För det mesta gäller följande regel: ju äldre bilen är, desto ovanligare är bilen och därför blir dess värde högre. Sedan är det upp till dig att bestämma vad som passar dig och din plånbok bäst. Ta en titt på våra auktioner av klassiska bilar och auktioner av moderna klassiska bilar för att få en bättre uppfattning om värdet på de mest producerade bilarna. Förutom att hitta många speciella föremål att bjuda på här på Catawiki, kan du även välja att bli säljare. Allt du behöver göra är att registrera dig här helt gratis och du kan sedan börja skicka in dina föremål till auktion redan idag.

Skapa ett gratis säljkonto
På Catawiki överraskas du varje vecka av den imponerande blandningen av speciella objekt som vi erbjuder. Registrera dig idag och upptäck våra veckovisa auktioner som övervakas av våra specialiserade experter.
Dela artikeln
Close Created with Sketch.
Inte registrerad än?
Genom att skapa ett gratis Catawiki-konto kan du bjuda på några av våra 75 000 specialobjekt som auktioneras ut varje vecka.
Registrera dig nu