Expertråd

Hur man köper och säljer Rolexklockor online utan stress

Många klocksamlare vet hur svårt det kan vara att köpa och sälja Rolex online. Du vill vara säker på att du får en genuin klocka av bra kvalitet när du köper, och du vill vara säker på att du får ett bra pris när du säljer, men att uppnå det här på nätet kan bli en svår uppgift. Men, här på Catawiki gör vi det enkelt, tryggt och stressfritt att köpa och sälja Rolexklockor på våra veckovisa Rolexauktioner. Läs mer för att upptäcka hur vi gör det här på Catawiki.


Hur gör Catawiki det stressfritt att köpa?
Låt oss börja med det stora urvalet. Bland de över 30 olika specialiserade klockauktionerna, finns det veckovisa auktioner dedikerade enbart för Rolexklockor och Rolex accessoarer. Varje exemplar, av hundratals Rolexklockor, har granskats av en av våra klockexperter, så du kan vara säker på att varje klocka håller en hög kvalitet. Om du har några frågor om någon av våra klockor, är våra experter alltid redo att hjälpa till.


Klockexperterna Michael Schumann (vänster) och Berry Harleman (höger) från Catawiki

Lägga ett bud



När du valt ut en klocka är det dags att lägga ett bud. Varje objekt startar på 1 euro, även om en del har ett reservationspris. Du kan välja mellan att buda manuellt eller med hjälp av automatiskt bud. Manuella bud höjer budet till det pris du skrivit in, medan automatiska bud försöker buda ut dina konkurrenter tills ditt maxpris är nått, för att försäkra dig om att du är den högsta budgivaren så länge som möjligt.

Grattis, du har vunnit! När du har betalat, kommer Catawiki att behålla pengarna i 14 dagar, sedan får säljaren betalningen. Om du inte fått din klocka, behöver du bara tala om det för oss, så medlar vi om det är nödvändigt. Det här innebär att dina pengar alltid är i tryggt förvar.  


Hur gör Catawiki det stressfritt att sälja?
Till att börja med, så har vi över 14 miljoner potentiella budare från hela världen som besöker vår plattform varje vecka, vilket betyder att du har en stor publik att marknadsföra dina klockor för. Att lägga upp sin Rolex för auktion är helt gratis, allt du behöver göra är att skapa ett gratis konto, ta ett par fantastiska bilder och skriva en bra detaljerad beskrivning så tar experterna vid.

Hålla hög kvalitet
Experterna ser till att auktionerna håller en hög kvalitet. Varje enskilt objekt på Catawiki måste vara speciellt - inte något som du kan köpa i en vanlig affär- och våra experter måste fastslå att det har ett minimivärde på minst 75 euro. Den här höga kvaliteten är skälet till att köpare är mindre skeptiska till att köpa online, och att din Rolex är mycket lättare att sälja här än på andra marknadsplatser på nätet.

Du kan sätta ett reservationspris på din Rolex och om det inte uppfylls, säljs den inte. Du debiteras inte om den inte säljs. Därför finns det inte några skäl till att inte använda Catawiki nästa gång du vill sälja något från din samling!


Låter det spännande? Varför inte prova att köpa och sälja på Catawiki? Allt du behöver göra för att bygga på din samling är att registrera ett gratis konto! Och vi har inte bara klockauktioner, vi har över 300 olika auktioner varje vecka i kategorier som konstdesign, mode, antikviteter och mycket mer. Upptäck de 35 000 olika auktioner som vi har den här veckan och se vilka skatter som väntar på dig.

Skapa ett gratis säljkonto
På Catawiki överraskas du varje vecka av den imponerande blandningen av speciella objekt som vi erbjuder. Registrera dig idag och upptäck våra veckovisa auktioner som övervakas av våra specialiserade experter.
Dela artikeln
Close Created with Sketch.
Inte registrerad än?
Genom att skapa ett gratis Catawiki-konto kan du bjuda på några av våra 75 000 specialobjekt som auktioneras ut varje vecka.
Registrera dig nu