Expertråd

Hur du tjänar pengar på att sälja dina vintagekläder online

I samarbete med Stefania Filizola- Modeexpert

Marknaden för vintagemode är het och har varit det ett tag nu. Lockelsen i att handla begagnade kläder består av att det finns en historia bakom varje plagg. Ta till exempel den ikoniska Hermès-väskan. Att samla på vintagemode har också blivit en smart investering, särskilt när det gäller lyxiga märken som Chanel och Dior. Om du äger mode av hög kvalité, kanske du har tur. Men hur sticker du ut med din ‘Chanel flap bag 2.55’ på en auktion och får höga bud? Catawikis modeexpert, Stefania Filizola, berättar hur du kan göra för att få ut så mycket som möjligt av dina (glömda) garderobsskatter på Catawikis veckovisa modeauktioner.


Klassisk tidlös Chanel 2.55 double flap bag- såld för 1 850 euro på Catawiki

Presentation
En bra presentation kan ta lite tid att skriva, men snart kommer du förstå kraften bakom bra bilder och detaljerade beskrivningar. Vackra, högupplösta bilder kan locka många fler budgivare att klicka på föremålet och lägga ett bud. Det bevisar att du bryr dig om dina modeplagg och att du menar allvar med att sälja dina skatter. Budgivare kan inte undersöka plaggen personligen, men om de kan se all relevant visuell information, kommer du att lyckas! Om du planerar att sälja plagg regelbundet, rekommenderar Stefania att du köper en skyltdocka. De är inte dyra och de hjälper dig att spara tid och ger dina plagg ett mer färdigt utseende. 


Vänster: Chaneljacka- såld för 387 euro på Catawiki. Höger: Trenchcoat från Burberry- såld för 319 euro på Catawiki.

Överkomligt reservationspris
Reservationspriset, eller minimipriset, är den lägsta summan som du accepterar för ditt plagg. För högt värderade plagg, kan du sätta ett reservationspris och om inte bud kommer in som matchar ditt pris, kommer ditt plagg inte säljas. Självklart vill du tjäna så mycket som möjligt, men visste du att plagg utan ett reservationspris kan säljas för mer än tre gånger så mycket än plagg med ett reservationspris? Vi förstår- ingen av oss gillar att gå med förlust- men att ta en liten risk kan löna sig. När våra experter ser ett speciellt plagg utan reservationspris som är ute till auktion, gör de sitt bästa för att ge det maximalt med synlighet för potentiella budgivare.

Båda sålda utan ett reservationspris: Chanelbrosch för 300 euro och Ray-Ban glasögon från 80-talet för 491 euro.
Heta märken och speciella artiklar
Lyxiga märken går aldrig ur tiden. Alla gillar att känna sig speciella genom att äga en tidlös, ikonisk designartikel. Bli inte förvånad om du ser Hermès, Louis Vuitton och Chanel artiklar säljas till höga priser. Detta gäller även begagnade artiklar. Andra boutiquemärken så som Gucci, Prada, Christian Dior, Christian Louboutin , Yves Saint Laurent, Balenciaga eller Cartier kan också sälja mycket bra. På Catawiki, letar vi alltid efter dessa exklusiva artiklar. Men mode är en så bred kategori att det finns rum för alla smaker och budgetar. Även omärkta föremål av kvalitetsmaterial, med speciella broderier eller unik design, kan attrahera våra modemedvetna budgivare.  
Vänster: Hermès Kelly 32 väska- såld för 8 500 euro på Catawiki. Höger: Christian Diors 70's big bag- såld för 701 euro på Catawiki.

Catawikis experter är dina största supportrar
Att bli säljare på Catawiki är en spännande upplevelse. Du kan ta kontakt med experterna och du har alltid någon att vända dig till om du behöver hjälp. Tappa inte modet om våra experter tackar nej till en av dina inlämnade artiklar! De vet vad som säljer och inte på Catawiki. Avvisade föremål kan vara frustrerande även för experterna, eftersom de vet att det tar tid att ta fram bra presentationer och de vet hur det känns att vara fäst vid den där speciella klänningen eller väskan som du trodde att alla andra skulle älska också. Du kan alltid fråga experterna om råd om vilka typer av artiklar du ska presentera, de vet vad som brukar vara framgångsrikt på auktionerna.


Vänster: Chanel Court skor- sålda för 270 euro på Catawiki. Höger: Klassiska Louboutin skor- sålda för 410 euro på Catawiki.

Att sälja sina modeartiklar online kan vara en spännande upplevelse. Intresserad av att bli en modesäljare själv? Registrera dig här för att bli en säljare helt gratis och börja presentera dina modeartiklar för våra experter nu. Ta även en titt på våra auktioner med mode och accessoarer för att se vad som är till försäljning den här veckan.
Skapa ett konto gratis på Catawiki

Du kommer förvånas varje vecka av den imponerande blandningen av speciella objekt som auktioneras ut på Catawiki. Registrera dig idag och upptäck våra veckovisa auktioner som organiseras av våra experter som är specialister inom sina områden.

Skapa konto
Dela artikeln
Close Created with Sketch.
Inte registrerad än?
Genom att skapa ett gratis Catawiki-konto kan du bjuda på några av våra 50 000 specialobjekt som auktioneras ut varje vecka.
Registrera dig nu