Övrigt

5 av de mest speciella Rolex-klockorna som någonsin sålts

Det är knappast förvånande att Rolex-klockor, världsberömda för sin prestanda och pålitlighet, kan generera en nätt summa på auktion. Hans Wilsdorf grundade det berömda lyxmärket år 1903 i Schweiz, endast 24 år gammal. Idag är företaget värt 7,4 miljarder euro och ligger på plats 69 på Forbes lista över världens mest värdefulla varumärken. Vi har utforskat 5 av de mest speciella och lyxiga Rolex-klockorna som någonsin sålts...

I samarbete med Tom Tombeur - Catawikis klockexpert

5) Jean Claude Killy ca 1951 -  321 079 euro
Innan 'Killy,' hade Rolex aldrig tidigare haft en hel kalender och kronograf på någon av sina modeller. Och det har aldrig gjorts igen... klockan med denna fantastiska funktion är den enda Rolex-modellen i sitt slag. Armbandsuret uppkallades efter proffsidrottaren och Rolex-ambassadören Jean-Claude Killy och fanns i gult guld, stål och guldkombinationer, samt i exklusivt roséguld, såsom denna.


4) Cosmograph Daytona ”Paul Newman” 1969 - 402 171 euro
En manuell vintage Rolex Daytona är ett mycket sällsynt armbandsur och det finns endast ett fåtal av det så kallade Paul Newman-utförandet av denna modell. En Tiffany & Co-signerad Paul Newman Daytona är den heliga graalen för många samlare. Endast ett fåtal återförsäljare tilläts ha deras namn tryckta på urtavlan, och Tiffany är förmodligen den mest ikoniska.


3) Sea-Dweller ca 1972 - 438 126 euro

Det som gör denna Sea-Dweller så unik, är klockans anpassade 'Khanjar’-urtavla. Klockor med denna anpassade urtavla tillverkades på särskild begäran från hans majestät Qaboos bin sade Al Said, sultanen av Oman, som gav bort dem som gåvor till sina närmaste dignitärer och tjänare. Denna Rolex är mycket sällsynt eftersom klockor med anpassade urtavlor nästan aldrig förekommer på marknaden... Det vill säga, tills den här dök upp för auktion!


2) Stelline Rolex ca 1952 -  554 281 euro
Denna sensationella Stelline var det första automatiska armbandsuret med datum och måne inneslutet i ett vattentätt omslag. Dess höga prislapp är på grund av de eftertraktade och ovanliga varianterna av urtavlor där åtta stjärnor ersätter siffrorna. Stelline betyder "stjärna" på italienska och namngavs för att matcha dess stjärnglans och sällsynthet.  


1) Padellone Rolex ca 1950 - 853 174 euro
Det som är anmärkningsvärt med Padellone och dess något mindre syskon, Oyster, är att dessa är de enda två ”komplicerade” mönster som någonsin tillverkats av Rolex. Båda släpptes tidigt 1950-tal under en mycket kort tid, vilket gjorde möjligheten att förvärva en klocka extremt liten! Det är inte konstigt att den här såldes till ett sådant högt pris!


Fotoupphovsrätt: phillips

Rolex är, med sin berömda elegans, ett av världens mest kända armbandsursmärken. Med ett brett utbud av modeller, från professionella till klassiska klockor, är Rolex-auktionen öppen varje vecka, och vi bjuder in dig till att besöka och utforska den. Upptäck klockan för dig genom att kolla in vår Rolex-auktion här

Eller, om du är en Rolex-ägare och vill se ditt objekt i nästa lista över speciella klockor som säljs på auktion, kan du registrera dig här som säljare.

Skapa ett gratis säljkonto
På Catawiki överraskas du varje vecka av den imponerande blandningen av speciella objekt som vi erbjuder. Registrera dig idag och upptäck våra veckovisa auktioner som övervakas av våra specialiserade experter.
Dela artikeln
Close Created with Sketch.
Inte registrerad än?
Genom att skapa ett gratis Catawiki-konto kan du bjuda på några av våra 75 000 specialobjekt som auktioneras ut varje vecka.
Registrera dig nu