Speciella auktioner

De topp 10 dyraste samlarkorten som någonsin sålts

Ser du dig själv som en kortsamlare? Du kanske inte vet om det, men du kan sitta inne på ett sällsynt samlarkort inom Pokémon-, Yu-Gi-Oh-, Magic: The Gathering eller sport, som kan vara värt tusentals euro. Samlarbilder inkluderar alltså inte bara sport utan också anime och tecknat, vilka alla är kända för att kunna säljas för stora summor pengar. Läs vidare för att upptäcka de tio dyraste samlarkorten som någonsin sålts och hur du kan tjäna på att sälja kort från din egen samling.

10. Spectral Tiger
Spectral Tiger kommer från samlarkortspelet World of Warcrafts. Det här kortet släpptes bara i ett av 484 förpackningar i serien Fires of Outland. Även om korten från World of Warcraft inte är de mest populära i branschen så är egenskaperna och sällsyntheten hos dessa det som sätter den höga prislappen.  För att kunna utnyttja egenskaperna hos the Spectral Tiger, skulle du behöva spendera runt 1000 euro.

9. Crush Card Virus
Yu-Gi-Oh är inte bara en populär mangaserie utan har också skapat ett samlarkort spel som är baserat på den populära och älskade serien.  En av huvudkaraktärerna, Seto Kaiba, refererade till detta kort som ett av de viktigaste i sin förpackning, vilket förhöjde efterfrågan på kortet. Detta, i kombination med att det delas ut som pris för höga poäng till de tävlande i Shonen Jump Championship, innebär att ett Crush Card Virus-kort säljs för inte mindre än 3000 euro.


8. Time Walk
Time Walk är ett kort som kommer från den första upplagan av Magic: The Gathering, vilket utan tvekan är det mest populära och framgångsrika samlarkortsspelet som finns. Även om kortet ser enkelt ut med sin abstrakta design, så är det på grund av att det är sällsynt och det faktum att det även är bannlyst från att användas i spel, som gör Time Walker till en vinnare. Lyxen att äga en Time Walker, vilket tillåter dig att ha två direkt följande varv i spelet, kostar runt 4000 euro.

7. Armament of the Lethal Lord
Yu-Gi-Oh kortet Armament of the Lethal Lord bjöds en gång ut till försäljning för över en miljon euro. Men även om kortet är extremt kraftfullt, så till den grad att det är bannlyst från turneringar, så är det tyvärr inte riktigt värt ett sexsiffrigt belopp. Armament of the Lethal Lord såldes för 9000 euro och utsågs även till vinnare i världsmästerskapet 2006.


6. No. 1 Trainer
Det skulle inte kännas rätt att diskutera samlarkort utan att nämna Pokémon. Vad som gör just det här kortet så unikt är att det inte har något spelvärde. Kortet No. 1 Trainer tilldelas vinnaren av den japanska världsmästerskaps-turneringen. Den tillåter vinnaren att skippa de regionala uttagningarna och istället direktkvalificeras till följande års turnering.  På grund av detta hamnar de inte så ofta ute på marknaden, men när de väl gör det så säljs de för över 10 000 euro.  

5. Alpha Black Lotus
Alpha Black Lotus har sålts för 27 000 euro. Det inger mycket respekt att äga det här kortet även om det har förbjudits från turneringsspel. Det släpptes under Magic: The Gatherings tidiga dagar och det finns bara 1100 kort. Detta är det dyraste kortet i spelets historia.


4. Ted Williams, Baseboll, 1954
1954 valdes Ted Williams ut att både pryda fram- och baksidan av en uppsättning Topps, vilket satte detta kort på samlarkortskartan.  Det var den djärva gula bakgrunden, tillsammans med den berömda signaturen från en av de bästa slagmännen någonsin, som gjorde Ted Williams-kortet från 1954 så speciellt. För att kunna lägga vantarna på ett av dessa kort får du vara beredd att betala upp till 50 000 euro.   

3. Pikachu Illustrator
Här har vi ett till Pokémonkort. Pikachu Illustrator, som såldes för runt 54 000 euro, anses vara det ultimata Pokémonkortet bland samlare. Pikachu Illustrator är svårt att få tag på då det är det mest exklusiva Pokémonkort som någonsin sålts. Det finns bara fyra av dem i omlopp, vilket är anledningen till att värdet är så högt och det förväntas dessutom att stiga ytterligare under kommande år.


2. Michael Jordan, basket, 1986-87 Fleer Rookie-kort
Michel Jordans Fleer Rookie-kort anses vara ett av de mest populära samlarkorten som finns inom sportvärlden. Trots en mängd minnessaker som är associerade med Michael Jordan tillhör Fleer Rookie-kortet toppen. Med tanke på den fortsatta populariteten och intresset för kortet som innebär att värdet kommer stiga, köper folk ofta detta kort som en typ av investering. Det här kortet brukar säljas för runt 100 000 euro.

1. Honus Wagner 1909-11 T206
Honus Wagner-kortet är faktiskt mer känt än Honus Wagner själv. Detta kort föreställandes den bästa shortstoppen i baseboll som någonsin levt, såldes för runt 3,2 miljoner euro, och slog därmed alla tidigare samlarkortsrekord. Det finns bara några få kända existerande kort och med tanke på prislappen så säljs de inte så ofta heller.


Samlarkort tillåter dig inte bara att drömma dig tillbaka till barndomen, utan du kan även om du har tur tjäna några tusen euro på dem. Vare sig du redan är en fanatisk kortsamlare eller funderar på att plocka upp din gamla hobby, kan du klicka dig vidare till vår Samlarkorts-auktion och utöka din samling. Du kan även registrera dig här för att sälja några av dina egna samlarkort och ta reda på hur mycket de är värda.

Skapa ett gratis säljkonto
På Catawiki överraskas du varje vecka av den imponerande blandningen av speciella objekt som vi erbjuder. Registrera dig idag och upptäck våra veckovisa auktioner som övervakas av våra specialiserade experter.
Dela artikeln
Close Created with Sketch.
Inte registrerad än?
Genom att skapa ett gratis Catawiki-konto kan du bjuda på några av våra 75 000 specialobjekt som auktioneras ut varje vecka.
Registrera dig nu