Övrigt

Catawiki avslöjar hemligheten bakom Christian Louboutin röda sulor

Hur ofta spanar du in sulan på en sko? Oavsett, så känner de flesta igen den ökända röda sulan hos ett par Christian Louboutin klackar. Louboutin lyckades skapa en ikonisk symbol av den annars helt vardagliga undersidan hos en sko, vilket har gjort hans klackar till de mest eftertraktade i branschen. De flesta känner igen den röda sulan, men alla vet inte hur den egentligen kom till. Läs vidare för att ta reda på sanningen bakom Louboutins sulor, tillsammans med oss på Catawiki. Du kan även klicka dig vidare till våra Modeauktioner, där du kan hitta ett stort urval av Christian Louboutins.

De tidiga åren

Under sin uppväxt i den stora modemetropolen Paris omgavs Christian Louboutin ständigt av glamour och mode. Ett av hans första jobb i branschen fick han redan som 16- åring, då han sydde paljetter på kostymerna till den kända kabarén Folies Bergère.  Men det var under ett museibesök som kärleken till kvinnoskor uppstod. Under besöket uppmärksammade Louboutin en skylt, vilken förbjöd kvinnor att bära högklackat med risk för att förstöra golvet. Och det var denna tanke om en “förbjuden sko” som inspirerade honom till att skapa de klackar vi idag älskar.  Han ville skapa en sko som inspirerade och stärkte kvinnor vilket gör den röda sulan ännu mer tilltalande.  


Den röda sulan

Hela världen känner igen Louboutins röda sula som en symbol för lyxig elegans. Men den skapades faktiskt mer av en slump än av planerad design. Det var under ett designsamarbete med Andy Warhol som idén till den röda sulan föddes. När Louboutin fick se prototypen av skon som inspirerats av ‘Flowers’ tyckte han den såg lite tråkig ut. Lyckligtvis satt en av assistenterna samtidigt och målade sina naglar röda, vilket gav Louboutin idén att använda lacket till att täcka den tråkiga svarta undersidan, och helt plötsligt var den ikoniska röda sulan född.  Rött är sagt att symbolisera kärlek, passion och blod vilket stärker kvinnors självförtroende och bryta normer samtidigt som de bär en ‘förbjuden sko’. Tack vare de 35 000 nya objekt som publiceras varje vecka på Catawiki finns det alltid några rödsulade skönheter i auktion

Efterdyningarna av en röd sula

Tack vare denna lilla nagellacksincident, så säljer Christian Louboutin över 500 000 par skor varje år.  Den glänsande röda sulan gynnar inte bara bäraren genom att tillföra självförtroende och njutning utan även företaget kan dra nytta av skons framgångar. Louboutin lyckades förvandla ett par tråkiga och ouppmärksammade skor till något som både är estetiskt tilltalande och kommersiellt lyckat. Till skillnad från många andra märken så föredrar Louboutin inte att marknadsföra sig eller ge bort gratispar till kändisar, utan han vill låta skorna och den röda sulan tala för sig själva. För att hylla den röda sulans misstag, så har Louboutin skapat ett nagellack i exakt samma färg som den röda sulan vilket kallas Rouge Louboutin. Vi skulle inte rekommendera dig att använda det på dina skor! Är du däremot nyfiken på värdet av dina omåttligt populära skor kan våra auktionsexperter hjälpa dig att värdera dem


Oavsett om du är en Christian Louboutin-fanatiker eller om du har upptäckt kraften hos den röda sulan för första gången så finns det ett par med ditt namn på där ute. Klicka dig vidare till våra Modeauktioner nu, där du kan hitta ett stort urval av Christian Louboutins och även mycket annat. Det är dags att bli ägare till ett par av de mest symboliska skorna i branschen som kommer få dig känna självförtroende, passion och inse att allt är möjligt. Kanske har även du ett objekt hemma att auktionera ut? Testa lyckan och sälj på Catawiki

Catawiki är ett auktionshus på nätet. De veckovisa onlineauktionerna innehåller fler än 35 000 unika och speciella objekt som du inte hittar var som helst. Se vårt utbud av auktioner på catawiki.se.

Skapa ett konto gratis på Catawiki

Du kommer förvånas varje vecka av den imponerande blandningen av speciella objekt som auktioneras ut på Catawiki. Registrera dig idag och upptäck våra veckovisa auktioner som organiseras av våra experter som är specialister inom sina områden.

Skapa konto
Dela artikeln
Close Created with Sketch.
Inte registrerad än?
Genom att skapa ett gratis Catawiki-konto kan du bjuda på några av våra 50 000 specialobjekt som auktioneras ut varje vecka.
Registrera dig nu