Intervjuer

Kändisarnas topp 10 förlovningsringar

Presenterat för dig av vår expert Natasha Mulder

Ju större diamant, desto bättre. Ingen vet detta bättre än kändisar, som har de mest exklusiva och överdrivna ringarna. Under 50- och 60-talet startade Hollywoods besatthet av gigantiska förlovningsringar, och det har fortsatt sedan dess. Här är topplistan på de mest uppmärksammade kändisförlovningsringarna som vi någonsin har sett fram till idag!

10. Marilyn Monroe

Marilyn Monroe och basebollspelaren Joe DiMaggio bevisade att stora ringar inte alltid garanterar ett långt äktenskap - paret var gifta i endast nio månader (dock fortfarande längre än Kim Kardashian och Kris Humphries). 

9. Jennifer Aniston

Jennifer Aniston och skådespelaren Justin Theroux gifte sig i hemlighet förra året. Justin bevisade sin kärlek för Jennifer med denna förlovningsring, vars värde uppskattas till över 1 miljon dollar.

8. Mia Farrow

Sommaren 1966, gifte sig skådespelerskan Mia Farrow med sångaren Frank Sinatra. Frank gav Mia denna 9-karats gnistrande ring. Äktenskapet höll bara två år, vilket kan kännas länge för Hollywood, men under 60-talet var det många som hade en åsikt om ett äktenskap som bara höll i två år.

7. Victoria Beckham

Fotbollsspelaren och “världens sexigaste man” David Beckham friade till den forna Spice Girls-medlemmen Victoria med en diamantring. Victoria tyckte faktiskt att ringen var lite liten och valde att uppgradera den under 2002. Under följande år har Victoria ändrat ringen flertalet gånger, från en stor päronform till en fyrkantig slipning och en gulfärgad baguette. Hon har totalt ändrat sin ring 13 gånger under sitt äktenskap med David. 

6. Jacqueline Kennedy

Den 24 juni år 1953, friade John F Kennedy till Jackie med denna ring. Trots det tragiska avslutet till deras äktenskap, kommer denna ring aldrig att förlora sin imponerande struktur. 

5. Angelina Jolie

Förlovningsringen tillhörande ena halvan av nöjesvärldens mest kända par, “Brangelina”, får inte missa denna lista! Ringen tog ungefär ett år för Brad Pitt och smyckesdesignern Robert Procop att få perfekt. Omedelbart efter förlovningen, sågs Angelina ofta utan förlovningsringen, vilket skapade rykten om att hon inte tyckte om ringen eftersom den var för stor och prålig. Vi skulle inte kunna vara mer oense.

4. Grace Kelly

Kronprinsen av Monaco friade till skådespelerskan Grace Kelly 1955 med en blygsam diamantring. men, när han såg att andra skådespelerskor i hennes klass stoltserade med mycket större ringar, så överraskade han henne med en 10.5 karat, emaljerad diamantring från Cartier. En glad fru betyder ett glatt liv!

3. Elizabeth Hurley

Den australienska cricketspelaren Shane Warne gav denna 9-karats safirring under deras förlovning år 2011. Deras förlovning slutade 2013, så denna snygging fick aldrig vandra nerför altargången, men den här blå diamanten förtjänar en topplacering. 

2. Elizabeth Taylor

Elizabeth Taylor samlade inte endast på män utan även magnifika smycken. Taylor var gift hela åtta gånger, och när Richard Burton ställde frågan till henne, gav han henne en 33-karats (!!!) diamantring. Denna “Krupp diamant” var så unik och vacker att den senare bytte namn till “Elizabeth Taylor diamanten”

1. Kate Middleton / Diana Spencer

Den mest kända förlovningsringen i världen är utan tvekan ringen som prins Charles gav till Diana Spencer vid deras förlovning. Efter den tragiska olyckan, så gavs ringen till hennes som William. William valde att hedra sin mamma och officiellt välkomna Kate Middleton in i familjehistorien genom att ge denna ring till henne vid deras förlovning 2010.

Blir du avundsjuk? Besök då vår auktion för förlovningsringar eller klicka här för att bli förflyttad till vår exklusiva juvelauktion för att hitta något speciellt till någon speciell.

Skapa ett gratis säljkonto
På Catawiki överraskas du varje vecka av den imponerande blandningen av speciella objekt som vi erbjuder. Registrera dig idag och upptäck våra veckovisa auktioner som övervakas av våra specialiserade experter.
Dela artikeln
Close Created with Sketch.
Inte registrerad än?
Genom att skapa ett gratis Catawiki-konto kan du bjuda på några av våra 75 000 specialobjekt som auktioneras ut varje vecka.
Registrera dig nu