Speciella auktioner

Hur man hittar den perfekta antika förlovningsringen

Att hitta den perfekta förlovningsringen kan vara en överväldigande uppgift. Med så mycket urval, kan bläddrandet mellan förlovningsringar vara en smärtsam uppgift i sökandet efter något speciellt, meningsfullt och 'perfekt'. Till skillnad från mer traditionella enstensringar, erbjuder antika ringar något lite annorlunda, och är i vissa fall även lite historiska. Men när det gäller antika förlovningsringar, hur vet du vad du bör leta efter? Vår expert av antika smycken, Jonathan Cox, har mer än 20 års erfarenhet i smyckesbranschen och är här för att hjälpa till. Låt oss guida dig på din resa efter den perfekta antika förlovningsringen...

Viktorianska ringar

Om bruden tycker om färg, skulle en viktoriansk förlovningsring kunna bli ett vinnare. Viktorianerna använde ofta färgade ädelstenar såsom smaragder och safirer, så ringar från denna tidsperiod är ett utmärkt val när du letar efter ett djärvt alternativ till den klassiska diamanten. Traditionellt sett tenderar många människor som väljer en ädelstensring att välja en med en safir på grund av dess slitstarka egenskaper. För de som letar efter något ovanligt och hållbart men med lite färg, är rubinen ett utmärkt val. Rubiner har uppskattats i tusentals år och symboliserar hälsa och välbefinnande. De är livfulla, tidlösa och oftast ett mer kostnadseffektivt val än en diamantring.


Art Nouveau-ringar
Motsatsen till enkelheten av den traditionella enstensringen är Art Nouveau-ringar. Dessa ringar har en mycket distinkt stil och är ett utmärkt val för de som tycker om djärva och vågade smycken. Med anor från sent 1800-tal, är Art Nouveau-stilen berömd för sina intrikata detaljerade mönster, flödande kurvor och reflekterande karaktärer, vilket gör det till ett modigt val för alla blivande brudar. Ringarna består ofta av många färgade stenar i en subtil, men intrikat stil, och dessa ovanliga mönster är populära bland köpare som söker något mer unikt. Art Nouveau-smycken kan ofta vara känsliga, så var noga med att välja en ring som blivit väl omhändertagen för att ge dig en livstid av njutning.


Art Deco

Om du älskar 20-talsglamour och iögonfallande design, varför inte överväga att välja en Art Deco-ring? Art Deco-rörelsen blev populär först på 1920-talet och kännetecknas av djärva och geometriska stilar och vinklar, vilket var en stor förändring i stil jämfört med den tidigare eran. Med hjälp av media har den glamorösa 1920-talsstilen pånyttfötts, och Art Deco-smycken har ökat enormt i popularitet de senaste 20 åren. Därför är även antika förlovningsringar i denna stil mycket moderna just nu. Eran introducerade nya ädelstensformer och introducerade tekniker som används av några av världens bästa smyckestillverkare än idag. Dessa ringar är omedelbart igenkännliga för sin stil, och är mer önskvärda än någonsin förut.


Antika Tiffany & Co-ringar
När endast det bästa duger, är en antik Tiffany & Co-ring det självklara valet. Tiffany & Co är crème de la crème när det kommer till diamanter och har tillverkat förlovningsringar i över 150 år. Deras mönster har en klassisk stil vilket garanterar ett tidlöst och historiskt smycke. Tiffany, liksom andra högkvalitetstillverkare såsom Cartier och Chamuet, använder endast de bästa diamanterna, så fråga alltid om diamantens kvalitet och om stenen är certifierad.


I och med att traditionella enstensringar från vanliga butiker blir mindre populära, har människor börjat söka efter något mer utöver det vanliga som skiljer sig från mängden. Klassiska och antika ringar tillverkades för hand, och har en kvalitetskänsla som byggdes utan kompromisser, vilket är en av anledningarna till att de ökat i popularitet. Om du söker efter den perfekta antika förlovningsringen och ännu inte hittat 'den rätta', ta då en titt på ringarna i vår auktion av antika smycken.

Funderar du på att uppgradera din befintliga samling? Det är också lätt att sälja dina antika smycken i våra auktioner. Tusentals människor säljer sina speciella objekt i våra auktioner varje vecka - det är snabbt, enkelt och gratis att registrera sig. Skulle din ring kunna glädja en annan blivande brud? Bli säljare och skicka in den till auktion.  

Du kanske också gillar de här artiklarna:

Skapa ett gratis säljkonto
På Catawiki överraskas du varje vecka av den imponerande blandningen av speciella objekt som vi erbjuder. Registrera dig idag och upptäck våra veckovisa auktioner som övervakas av våra specialiserade experter.
Dela artikeln
Close Created with Sketch.
Inte registrerad än?
Genom att skapa ett gratis Catawiki-konto kan du bjuda på några av våra 75 000 specialobjekt som auktioneras ut varje vecka.
Registrera dig nu