Catawiki Press

I helgen gick ett av världens äldsta objekt under klubban på auktionssajten Catawiki. Det sällsynta föremålet är en meteorit ursprungligen påträffad i Pajala kommun, Norrbotten. Med sina 4,5 miljarder år på nacken blir meteoriten troligtvis det äldsta föremålet i den nya ägarens hem.
Är du nyfiken på rymden? Möjligheten att utforska den närmre kan kännas långt bort för de flesta – men nu kan en bit av rymden komma hem till dig. I veckan auktionerar auktionssajten Catawiki ut ett ovanligt sällsynt objekt, som dessutom har rötterna i Sverige.
Nätauktionshuset Catawiki är ett av världens snabbast växande auktionshustillika techbolag. Med en tillväxt på 45 000 procent mellan 2011 och 2015 har det holländska bolaget kraftig vind i seglen när de nu satsar stort på den svenska marknaden.
Idag, tisdag den 3 oktober, firar Tyskland sin nationaldag till minne av återföreningen mellan Väst- och Östtyskland som fullbordades samma datum år 1990. Till den som letar efter ett sätt att hylla friheten har nätauktionshuset Catawiki ett annorlunda tips: Buda hem en alldeles egen bit av Berlinmuren!
En unik Tintin-bok gick under klubban för otroliga 653 000 kronor hos nätauktionshuset Catawiki i söndags kväll. Boken är känd som en alternativ utgåva av serien "L'Île Noire" (Den svarta ön) från 1943. Serien finns endast i tre kända exemplar i världen och det som nu auktionerades ut skiljer sig avsevärt från de andra.
Världens dyraste seriebok kan i helgen byta ägare, då ett unikt exemplar av Tintin auktioneras ut på auktionssajten Catawiki. Den sällsynta boken anses vara ett stycke seriehistoria och auktionen väntas landa på närmare en miljon kronor.