Vill du börja sälja på Catawikis kartografiauktion?

Catawikis auktioner överses av professionella auktionsutropare och lockar till sig miljontals potentiella budgivare från hela världen.

Börja sälja nu

Om Catawikis kartografiauktion

Kartografi eller konsten att upprätta kartor har varit en viktig kunskap i tusentals år. De tidigaste kända kartorna hittades i Lascaux grottorna i sydvästra Frankrike. De innehåller diagram över stjärnorna och anses vara från 16 500 år f.Kr. En viktig utveckling inom kartografi och navigering var John Harrisons uppfinning Kronometern (år 1735). Detta instrument löste problemet med att kunna bestämma längd eller den sydvästra positionen vid navigering på havet. Harrisons lösning på problemet var att uppfinna en havskronometer eller klocka, vilken gjorde det möjligt för sjöfararen att räkna ut sin öst/väst position med hjälp av tiden. Harrisons uppfinning blev viktig både för navigering och kartografi.

Catawikis auktion av kartografi objekt innehåller kartor från hela världen, i en blandning av färger, stilar och former. Speciella objekt som har sålts i Catawikis auktion av kartografi objekt är en Tellurion från 1800-talet som demonstrerar hur dag, natt och årstiderna påverkas av sambandet mellan solen, månen och jorden. Detta speciella objekt såldes för 2084 engelska pund. Catawikis auktion av kartografi objekt är det ideala stället att sälja dina speciella objekt, antingen du planerar att sälja en antik karta över ett helt land eller en stadskarta över området där du bor. Våra auktionsutropare som leder auktionerna är experter inom sina områden medan våra officiella notarier arbetar för att garantera att alla bud är giltiga. Så snart budgivningen är över, ser vårt säkra betalningssystem till att göra både säljare och köpare nöjda.

Catawiki är det ideala stället att sälja dina kartografi objekt. Börja sälja idag!

Hur du säljer via Catawiki

 1. 1. Registrering för säljare

  Registrera dig för förmåner som säljare. Du kan lägga till hur många objekt som du vill.

 2. 2. Lägg till objekt

  Så snart dina objekt och beskrivningar har godtagits av auktionsutroparen, kan de auktioneras ut.

 3. 3. Spänningen med auktioner

  Var med om spänningen när budgivare från hela världen budar på dina objekt.

 4. 4. Tjäna pengar säkert

  Du blir inte ombedd att skicka dina objekt innan köparen har satt över betalningen. Catawiki

Fördelarna med Catawikis auktioner

 • High revenues

 • Swift sales

 • Secure payment format

 • International bidding audience

 • Auctioneer supervision

 • Optional reserve price for expensive items

 • Professional customer service

 • User friendly

Börja sälja nu

×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.