Betalning
Jag har vunnit ett objekt. Hur betalar jag?

Hur betalar jag för ett objekt som jag har vunnit?

Vilka är mina betalningsalternativ?

Kan jag betala för mitt objekt från utlandet?

Hur betalar jag med manuell banköverföring?

Varför visas inte alla betalningsmetoder i Catawiki-appen?

Hur betalar jag för ett objekt som jag har vunnit?

När en auktion avslutas och du har vunnit objektet kan du betala omedelbart genom att:

• Genom att klicka på länken i e-postmeddelandet som vi skickar automatiskt och gratulerar dig till ditt vinnande bud.
  • Eller så kan du betala via dina "Beställningar" på ditt konto på sidan Obetalda beställningar.

Om du förbereder dig för att kombinera flera objekt i samma försändelse måste du vänta tills varje auktion har stängts. Läs den här artikeln för mer information.

Vilka är mina betalningsalternativ?

Vi stöder en mängd olika betalningsalternativ på Catawiki. Dina specifika betalningsalternativ beror både på din budgivningsvaluta och vilket land du bor i.

• Online-betalning: iDEAL, Bancontact, SOFORT, EPS, Multibanco, Przelewy24, PayPal, Apple Pay, Google Pay.
  • Kredit- och betalkort: Visa, MasterCard, American Express.
  • Banköverföring. Observera att om du väljer att betala via banköverföring är endast europeiska SEPA-kreditöverföringar tillgängliga. För mer information, klicka här

Om du har problem med att använda ditt kreditkort kan du ta bort eller lägga till ett kort i dina inställningar under "Betalning". Om du har några frågor angående betalning, vänligen kontakta oss.

Kan jag betala för mitt objekt från utlandet?

Självklart! Du kan betala från var som helst i världen med kredit- eller betalkort eller någon av de andra metoderna för online-betalningar. Dina exakta metoder för online-betalningar varierar beroende på ditt land.

Om du väljer att betala via banköverföring är endast europeiska SEPA-kreditöverföringar tillgängliga. För mer information om detta, läs nedan.

Hur betalar jag med manuell banköverföring?

Manuella banköverföringar är endast tillgängliga om du bjuder i euro. Endast europeiska SEPA-kreditöverföringar är tillgängliga. Stripe, vår onlinebetalningsprocessor, kan inte behandla SWIFT-överföringar (även kända som banköverföringar) och dessa betalningar kommer att studsa tillbaka till ditt bankkonto.

Vad händer om min SWIFT-överföring inte studsar tillbaka?

Om din SWIFT-överföring inte studsade tillbaka, vänligen kontakta oss och bifoga ett brev från din bank som uttryckligen anger detta. Stripe kan sedan kontrollera vad som hände med betalningen. För mer information klicka här.

Vilka är skillnaderna mellan SEPA (Single Europe Payments Area) och SWIFT (Society for Worldwide InterBank Financial Telecommunications)?

• SWIFT möjliggör penningöverföringar internationellt, medan SEPA-betalningar endast kan göras inom SEPA-området.
  • SWIFT-överföringar kan utföras i olika valutor medan SEPA-betalningar endast kan göras med euro.

Varför visas inte alla betalningsmetoder i Catawiki-appen?

Du använder förmodligen en gammal version av appen som inte stöder alla betalningsmetoder. Uppdatera bara appen för att lösa problemet.

Navigera till Apple App Store eller Google Play Store, gå till appmenyn, hitta Catawiki-appen och klicka på "Uppdatera". Vi har också en detaljerad artikel som beskriver hur du installerar och uppdaterar vår app här.

Om problemet kvarstår kan du försöka stänga av och sätta på telefonen och se till att operativsystemet är uppdaterat. Du kan också alltid betala med en stationär dator.