KÖPPOLICY

Catawiki erbjuder en plattform där du kan upptäcka och köpa speciella föremål från säljare i olika länder över hela världen. Det är mycket viktigt för oss att vår plattform är pålitlig och säker för både köpare och säljare, för att garantera bästa möjliga kundupplevelse. Detta förutsätter att våra användare accepterar och följer de regler som anges i våra användarvillkor. Vi vill ta tillfället i akt att förklara de viktigaste reglerna för att köpa på Catawiki.

REGISTRERING

•   Använd dina egna korrekta personuppgifter
    Alla som bor i ett land som Catawiki stödjer kan skapa ett budgivningskonto. Du är skyldig att registrera sanningsenligt med korrekta personuppgifter. Om du är under 18 år måste du ha tillstånd från din förälder eller vårdnadshavare.
  • Håll ditt konto säkert och säkert
    Du är ansvarig för ditt konto och för att hålla ditt inloggningsuppgifter hemliga. Dela dem inte med andra. Om du misstänker att någon annan känner till dina inloggningsuppgifter, måste du omedelbart ändra ditt lösenord och meddela oss.
  • Du kan ta bort ditt eget konto
    Ibland är borttagning inte möjlig direkt, till exempel för att du nyligen köpt ett objekt. Catawiki har rätt att vägra borttagning i vissa situationer, till exempel när du har en utestående betalningsskyldighet gentemot Catawiki.

UNDER AUKTIONEN

•  Alla bud är bindande
    Genom att lägga ett bud är du skyldig att köpa objektet om du vinner. Vi kan inte ta bort ditt bud. Innan du lägger ett bud, granska fotografierna noggrant, läs beskrivningen och kontrollera fraktsättet för objektet.
  •  Du får inte bjuda på dina egna objekt
    Du får inte bjuda på dina egna objekt eller på föremål som ägs av någon som är kopplad till dig. Att göra så kallas “shill”-budgivning. Vi anser att shill erbjuder en mycket orättvis och olaglig handelspraxis och därför tillåter vi det inte.
  • Du måste kontrollera om ditt land tillåter import av ditt objekt
    Som köpare ansvarar du för att ta reda på om det finns någon specifik regel eller begränsning som gäller för import av ett objekt till ditt land, eftersom vi eller säljaren inte kommer att kontrollera detta för dig.
  • Vänligen använd vårt meddelandesystem rättvist Det är inte tillåtet att föreslå att du och säljaren gör en affär utanför plattformen. Vi kommer inte att genomföra några betalningar eller ge kundsupport om du gör det.

EFTER AUKTIONEN

• Du är skyldig att betala för dina vunna objekt Det är mycket viktigt att du inser att alla bud är bindande. Genom att acceptera Catawikis Användarvillkor har du gått med på att betala för dina objekt inom 3 dagar efter att ha vunnit och du har accepterat att vi kan utföra efterräkningar om du inte betalar.
  • Var respektfull, öppen och ge sammanhängande frågor när du kommunicerar Catawiki uppmuntrar dig att meddela säljaren om det är något problem med ditt köp. Vår kundtjänst kommer också att göra sitt bästa för att hjälpa dig. Använd inte olämpligt språk, förolämpningar, hot och diskriminering. Du kan lämna lämplig feedback för säljaren, synlig på vår hemsida.
  •  Respektera andras personliga rättigheter
    Använd endast personuppgifter från andra användare för att slutföra försäljningen och hämta eller skicka tillbaka leveransen. Använd inte personuppgifter på ett kommersiellt sätt, till exempel för att skicka oönskade meddelanden.

Vi använder dataanalys för att övervaka och genomdriva överensstämmelse med våra regler. Vi litar på att du kommer att använda Catawiki på ett rättvist och lämpligt sätt. Användare som inte gör det riskerar påföljder som kan bestå av en blockering av rätten att placera bud, ekonomiska påföljder och stängning av kontot.