Hjälp

Hur kan vi hjälpa till?

Vår Kundtjänst arbetar för närvarande med engelska som språk.

Välj område

 • Konto och Catawiki
 • Köpare
 • Säljare
 • Hjälp
  • Vår engelsktalande kundtjänstpersonal hjälper dig gärna med dina frågor!

   Ring oss:

   Sverige: +46 10 888 70 49

   Du kan kontakta vår kundtjänst under följande tider:

   Måndag
   09:00 - 17:00 (CET)
   Tisdag
   09:00 - 17:00 (CET)
   Onsdag
   09:00 - 17:00 (CET)
   Torsdag
   09:00 - 17:00 (CET)
   Fredag
   09:00 - 17:00 (CET)
   Lördag
   09:00 - 17:00 (CET)

   Svar på vanliga frågor finner du på: www.catawiki.se/help

   Skicka ett e-postmeddelande:

De vanligaste frågorna

 • Vad gör det säkert och tryggt att köpa genom Catawiki?

  Din betalning kommer att gå igenom en mycket säker betalningsmetod. Vi ber köparen att betala för objektet till ett säkert konto inom tre dagar efter avslutad auktion. Vi informerar sedan säljaren om att köparen har överfört betalningen och ber säljaren att skicka objektet. Säljaren kommer att få betalningen strax efter att objektet är skickat. Om du inte har tagit emot objektet 10 dagar efter att du betalat köpesumman ber vi dig att informera oss så att betalningen till säljaren kan undanhållas.

 • Varför har mitt bud inte accepterats?

  Ditt bud accepteras inte om det är ogiltigt. Meddelanden om 'Ogiltigt bud' kan uppstå när beloppet inte är högt nog, när beloppet inkluderar en symbol annan än en siffra (som t.ex. en bokstav, kommatecken eller bindestreck) eller om auktionen är avslutad.

 • Jag skulle vilja lägga ett bud på ett objekt som har ett reservationspris. Vad innebär det?

  Vissa objekt har ett "reservationspris". Detta är ett dolt minimipris som en säljare är villig att låta sitt objekt säljas för. Det har bestämts i samråd med experten. Ett reservationspris får endast fastställas på objekt med en förväntad intäkt på minst 200 euro. Om ett reservationspris inte har uppfyllts när auktionen slutar, kommer objektet inte att auktioneras ut.

 • Jag har vunnit ett objekt. Hur betalar jag?

  När auktionen är avslutad kommer köparen få ett mail som innehåller en länk till betalningssidan. Det är möjligt att betala med kreditkort (Visa, MasterCard, American Express), banköverföring eller genom att använda någon av följande online betalningsmetoder: iDEAL, Bancontact, Giropay, SOFORT, EPS, Multibanco, Przelewy24. Var medveten om att betalningar med American Express endast är möjliga för belopp över € 1000 / $ 1.100 / £ 900.

  Endast köpare som erbjuder bud i euro kommer att se alternativet manuell banköverföring. Det är verkligen viktigt att de använder en europeisk SEPA-kreditöverföring för betalningen. Stripe, vår online betalningsprocessor, kan inte behandla SWIFT överföringar (också känt som banköverföring) och dessa betalningar kommer studsa tillbaka till köparens bankkonto. Om en köpare hävdar att överföringen inte kom tillbaka, behöver vi ett brev från banken som säger detta. Först då kan Stripe kolla vad som hände med betalningen.

  Vilka är skillnaderna mellan SEPA (Single Europe Payments Area) och SWIFT (Society for Worldwide InterBank Financial Telecommunications) ?:
  - SWIFT möjliggör peng-överföringar internationellt, medan SEPA-betalningar endast kan göras inom SEPA-området.
  - SWIFT-överföringar kan utföras i olika valutor och SEPA-initiativet omfattar endast överföringar i euro.

 • Jag har ett enskilt värdefullt föremål. Är det lämpligt för auktion?

  Våra experter letar alltid efter intressanta artiklar att lista i våra auktioner. Du kan erbjuda ditt värdefulla föremål till önskad auktion, eller så kan en expert ge dig råd om vilken auktion som passar bäst, efter att du har skickat in det. Våra experter är här för att ge feedback så att ditt objekt presenteras på bästa möjliga sätt.

  Om du är osäker på om ditt föremål är lämpligt för auktion eller vill ha en kostnadsfri värdering av ditt föremål, kan du fortsätta med att skicka in det och lägga till eventuella frågor till experten genom textrutan "Meddelande till experten" i sista etappen av inlämningsprocessen. Vår expert tar då kontakt med dig så snart som möjligt.

 • Kan ett minimipris (reservationspris) läggas till på ett objekt?

  Ett reservpris kan sättas på föremål vars minsta förväntade intäkt ligger på 200 euro. Reservpriset är ett doldt minimipris som en säljare vill sälja till. Om reservpriset inte har uppnåtts när auktionen slutar kommer objektet inte att säljas. Säljaren har då möjlighet att skicka in objektet på nytt till en ny auktion efter att ha reviderat sitt reservpris.

 • Jag har listat ett objekt till auktion. När kommer det att granskas?

  Våra experter bedömer alla inlämnade objekt så snart som möjligt. Vårt mål är att granska dina föremål inom en vecka. Men för tema-auktioner eller mycket populära auktioner kan denna bedömning ta lite längre tid. Så snart ditt objekt är godkänt får du ett meddelande från oss.

 • När kommer jag att få betalt för mitt sålda objekt?

  När köparens betalning har mottagits kommer du att bli underrättad om att du har 3 arbetsdagar att skicka beställningen eller göra den klar för hämtning. Dina betalningar är schemalagda utifrån huruvida beställningen har skickats eller hämtats av köparen och betalningsfrekvensen som har valts i dina inställningar under "Betalning".
  Säljare har möjlighet att välja en av följande betalningsfrekvenser:

  - Varje dag
  - En gång i veckan (på onsdagar)
  - Varannan vecka (den första och tredje onsdagen i månaden)
  - En gång i månaden (den första onsdagen i månaden)

  Om beställningen har skickats: När du har skickat beställningen måste du ändra orderstatusen till "Skickad". När det angivna spårningsnumret avspeglar att beställningen har levererats kommer köparen att få en anmälan som ber dem att inspektera ordern och rapportera eventuella problem inom tre dagar. Den 4: e dagen efter leveransen är din betalning schemalagd enligt den valda betalningsfrekvensen.

  * Observera att om det angivna spårningsnumret inte är korrekt eller inte korrekt återspeglar leveransen av ordern, kommer den pågående betalningen att vara standard till den valda betalningsfrekvensen efter 14 dagar från det att ordern är markerad som levererad.

  Om beställningen har hämtats: Om beställningen har hämtats av köparen måste du ändra orderstatusen till "Hämtad". Det är då en 14 dagarsperiod som börjar från den dag då du, säljaren, uppdaterar statusen innan du kan få din betalning. Utöver den här 14 dagarsperioden beror det exakta betalningsdatumet på betalningsfrekvensen som valts i dina "Betalningsinställningar".

  Du kan granska eller ändra dina betalningsfrekvenser när du är inloggad på ditt konto genom att klicka på följande länk: https://www.catawiki.se/accounts/settings/payment

  Ditt förväntade betalningsdatum kan också hittas i den betalningsbekräftelse Catawiki skickar till dig via e-post. Observera att betalningar endast behandlas på arbetsdagar och inte händer under helgen.

  Om en fordran har öppnats kan din betalning hållas kvar tills problemet är löst. Vi är här för att hjälpa till och förmedla om det behövs.

 • När skall jag skicka mitt objekt?

  Så snart den vinnande budgivaren har betalat för objektet, kommer du att bli underrättad via e-post. Du kommer då att vara skyldig att skicka objektet inom tre arbetsdagar.

Ladda ner Catawikis auktionsapp

Ladda ner från App Store Ladda ner från App Store