Kundtjänst

Hur kan vi hjälpa till?

Our customer support will be in English.

Välj kategori

De vanligaste frågorna

 • Är Catwiki gratis?

  Att skapa ett konto hos Catawiki är gratis. Konton används för att köpa eller sälja objekt på auktionerna. Köpare och säljare betalar endast kommissionsavgift på vinsterna.

 • Vad gör det säkert och tryggt att köpa genom Catawiki?

  Din betalning kommer gå igenom en mycket säker betalningsprocess. Vi ber köparen att betala för objektet till ett säkert konto inom tre dagar efter avslutad auktion. Vi informerar därefter säljaren att du har fört över pengarna och ber honom att skicka objektet. Säljaren får betalt kort efter att hen har skickat iväg objektet. Om du inte har tagit emot objektet 10 dagar efter att du betalt köpesumman ber vi dig att informera oss så att betalningen till säljaren kan undanhållas.

 • Varför har mitt bud inte accepterats?

  Ditt bud accepteras inte om det är ogiltigt. Meddelanden om 'Ogiltigt bud' kan uppstå när beloppet inte är högt nog, när beloppet inklderar en symbol annan än en siffra (som t.ex. en bokstav, kommatecken eller bindestreck) eller om auktionen är avslutad.

 • Jag vill gärna lägga ett bud på ett objekt med ett fast pris (RP). Vad betyder det?

  Vissa objekt har ett fast pris. Det är ett hemligt minimumpris vilket säljaren har bestämt tillsamammans med auktionsutroparen. Det här fasta priset är det minsta beloppet för vilket säljaren säljer sitt objekt för. Fasta priser kan endast användas på varor som förväntas ge en hög intäkt. Om det fasta priset inte har uppnåtts vid auktionens slut, kommer det specifika objektet inte att säljas. 

 • Kan jag lägga till ett minimumpris (reservationspris) till mitt objekt?

  En del objekt har ett fast pris. Det är ett gömt minimumpris som säljaren har kommit överens med auktionsförrättaren om. Det fasta priset är det lägsta priset som en säljare är villig at sälja sitt objekt för. Det går endast att använda sig av fasta priser på objekt som förväntas ge höga intäkter.

  Om ett fast pris inte har uppnåtts vid en auktions slut auktioneras objektet i fråga inte ut. Våra auktionsförrättare gör en värdering av ditt föreslagna fasta pris innan de godkänner ditt objekt.

 • Jag har ett värdefullt individuellt objekt. är mitt objekt lämpligt för auktion?

  Våra auktionsförrättare är alltid på jakt efter intressanta varor till sina auktioner. Du kan erbjuda värdefulla individuella varor till auktionsförrättaren för värdering på creating a lot till utvald auktion. Auktionsförrättaren kan därefter råda dig till vilken (tematisk) auktion passar ditt objekt bäst. Om du önskar en värdering av uppskattat värde innan du erbjuder ditt objekt för auktion så kan du fråga auktionsförrättaren via länken 'Meddelande till auktionsförrättaren'.

 • Jag har vunnit ett objekt. Hur överför jag betalningen?

  När auktionen är avslutad får köparen ett e-postmeddelande med en länk till vår inbetalningssida. Man kan endast betala med kreditkort eller genom banköverföring. Om du har ett nederländskt bankkonto kan du välja andra alternativ som till exempel iDeal. Om du har ett belgiskt bankkonto kan du betala online med Bancontact eller MrCash. Om du har ett tyskt bankkonto kan du också betala med DirecteBanking.

 • När får jag betalt för mitt objekt?

  Så snart köparen har betalat det fakturerade beloppet, behöver du skicka iväg objektet inom 3 arbetsdagar eller organisera hämtning. När objektet har hämtats eller skickats iväg kan du ändra objektets status till "hämtat" eller "skickat". Du får då en utbetalning 14 dagar senare, följande onsdag, så länge inte köparen har startat en fordran angående objektet. Utbetalningsdatumet finns att hitta på betalningsbekräftelsen som vi skickat dig med e-post. Om en fordran har öppnats kommer din betalning undanhållas tills ärendet är avslutat och vi kommer försöka och medla mellan dig och köparen. Detta resulterar i att det är säkrare att köpa och sälja genom Catawiki.

 • När ska jag skicka mitt objekt?

  När den vinnande budgivaren har betalat för sitt objekt får du ett e-mejl. Du måste därefter skicka varan inom tre arbetsdagar.

Ladda ner Catawikis auktionsapp

Ladda ner från App Store Ladda ner från App Store

Prenumerera på Catawikis nyhetsbrev

Håll dig informerad om de senaste auktionsnyheterna m.m.

Du har alltid möjlighet att avsluta prenumerationen

Tack – du är nu registrerad som prenumerant på vårt nyhetsbrev.