Köp och sälj speciella objekt på våra auktioner
Till auktionerna

Kundtjänst verksamhetstimmar

eller ring det internationella numret +31 85 8881 501. Notera att avgifter från din tjänsteleverantör kan tillkomma när du ringer det internationella numret.

Svar på vanliga frågor finner du på: Hjälp

Kundtjänst

Hur kan vi hjälpa till?

Vår Kundtjänst arbetar för närvarande med engelska som språk.

Välj område

De vanligaste frågorna

 • Är Catwiki gratis?

  Att skapa ett konto hos Catawiki är gratis. Konton används för att köpa eller sälja objekt på auktionerna. Köpare och säljare betalar endast kommissionsavgift på vinsterna.

 • Vad gör det säkert och tryggt att köpa genom Catawiki?

  Din betalning kommer att gå igenom en mycket säker betalningsmetod. Vi ber köparen att betala för objektet till ett säkert konto inom tre dagar efter avslutad auktion. Vi informerar sedan säljaren om att köparen har överfört betalningen och ber säljaren att skicka objektet. Säljaren kommer att få betalningen strax efter att objektet är skickat. Om du inte har tagit emot objektet 10 dagar efter att du betalat köpesumman ber vi dig att informera oss så att betalningen till säljaren kan undanhållas.

 • Varför har mitt bud inte accepterats?

  Ditt bud accepteras inte om det är ogiltigt. Meddelanden om 'Ogiltigt bud' kan uppstå när beloppet inte är högt nog, när beloppet inkluderar en symbol annan än en siffra (som t.ex. en bokstav, kommatecken eller bindestreck) eller om auktionen är avslutad.

 • Jag vill gärna lägga ett bud på ett objekt med ett fast pris (RP). Vad betyder det?

  Vissa objekt har ett fast pris. Det är ett hemligt minimumpris vilket säljaren bestämt tillsamammans med auktionsutroparen. Det fasta priset är det minsta belopp för vilket säljaren säljer sitt objekt för. Fasta priser kan endast användas på varor som förväntas ge en hög försäljningssumma. Om det fasta priset inte har uppnåtts vid auktionens slut, kommer det specifika objektet inte säljas.

 • Jag har ett värdefullt föremål. är mitt objekt lämpligt för auktion?

   

  Våra auktionsutropare är alltid intresserade av intressanta objekt till sina auktioner. Du kan skicka in ditt objekt till auktionsutroparen för värdering genom att skapa ett objekt och välja auktionstyp. Auktionsutroparen rådger dig dessutom i vilken (tematisk) auktion ditt objekt passar bäst. Om du önskar en uppskattning av värdet innan du erbjuder ditt objekt för auktion ställs frågan till auktionsförrättaren genom 'Meddelande till auktionsförrättaren'-boxen i det sista steget av processen (steg 4).

 • Kan jag lägga till ett minimumpris (reservationspris) till mitt objekt?

  Vissa objekt har ett fast pris. Det är ett gömt minimumpris som säljaren kommit överens med auktionsutroparen om. Det fasta priset är det lägsta pris som en säljare är villig at sälja sitt objekt för. Det går endast att använda sig av fasta priser på objekt som förväntas ge hög försäljningssumma.

  Om ett fast pris inte har uppnåtts vid en auktions slut auktioneras objektet i fråga inte ut. Våra auktionsförrättare gör en värdering av ditt föreslagna fasta pris innan de godkänner ditt objekt.

 • När får jag betalt för mitt objekt?

  Så snart köparen har betalat det fakturerade beloppet, behöver du skicka iväg objektet inom 3 arbetsdagar eller organisera hämtning. När objektet har hämtats eller skickats iväg kan du ändra objektets status till "hämtat" eller "skickat". Du får då en utbetalning 14 dagar senare, följande onsdag, så länge inte köparen har startat en fordran angående objektet. Utbetalningsdatumet finns att hitta på betalningsbekräftelsen som vi skickat dig med e-post. Om en fordran har öppnats kommer din betalning undanhållas tills ärendet är avslutat och vi kommer försöka och medla mellan dig och köparen. Detta resulterar i att det är säkrare att köpa och sälja genom Catawiki.

 • När skall jag skicka mitt objekt?

  Så snart den vinnande budgivaren har betalat för objektet, kommer du att bli underrättad via e-post. Du kommer då att vara skyldig att skicka objektet inom tre arbetsdagar.

Ladda ner Catawikis auktionsapp

Ladda ner från App Store Ladda ner från App Store

Prenumerera på Catawikis nyhetsbrev

Håll dig informerad om de senaste auktionsnyheterna.

Du kan när som helst avsluta din prenumeration

Tack – du är nu registrerad som prenumerant på vårt nyhetsbrev.