Kundtjänst

Hur kan vi hjälpa till?

Vår Kundtjänst arbetar för närvarande med engelska som språk.

Välj område

De vanligaste frågorna

 • Är Catwiki gratis?

  Att skapa ett konto hos Catawiki är gratis. Konton används för att köpa eller sälja objekt på auktionerna. Köpare och säljare betalar endast kommissionsavgift på vinsterna.

 • Vad gör det säkert och tryggt att köpa genom Catawiki?

  Din betalning kommer att gå igenom en mycket säker betalningsmetod. Vi ber köparen att betala för objektet till ett säkert konto inom tre dagar efter avslutad auktion. Vi informerar sedan säljaren om att köparen har överfört betalningen och ber säljaren att skicka objektet. Säljaren kommer att få betalningen strax efter att objektet är skickat. Om du inte har tagit emot objektet 10 dagar efter att du betalat köpesumman ber vi dig att informera oss så att betalningen till säljaren kan undanhållas.

 • Varför har mitt bud inte accepterats?

  Ditt bud accepteras inte om det är ogiltigt. Meddelanden om 'Ogiltigt bud' kan uppstå när beloppet inte är högt nog, när beloppet inkluderar en symbol annan än en siffra (som t.ex. en bokstav, kommatecken eller bindestreck) eller om auktionen är avslutad.

 • Jag skulle vilja lägga ett bud på ett objekt som har ett reservationspris. Vad innebär det?

  Vissa objekt har ett "reservationspris". Detta är ett dolt minimipris som en säljare är villig att låta sitt objekt säljas för. Det har bestämts i samråd med experten. Ett reservationspris får endast fastställas på objekt med en förväntad intäkt på minst 200 euro. Om ett reservationspris inte har uppfyllts när auktionen slutar, kommer objektet inte att auktioneras ut.

 • Jag har ett enskilt värdefullt objekt. Är det lämpligt för auktion?

  Våra experter letar alltid efter intressanta föremål att inkludera i våra auktioner. Du kan erbjuda ditt värdefulla objekt till önskad auktion, eller så kommer en expert att ge dig råd om vilken auktion som passar bäst efter att du skickat in det. Våra experter är också här för att ge feedback så att ditt objekt presenteras på bästa möjliga sätt.

  Om du är osäker på om ditt objekt är lämpligt för auktion, kan du fortsätta med att skicka in ditt föremål och sedan sända eventuella frågor som du kanske har till experten genom textrutan "Meddelande till experten" under processen. Om du vill få ett uppskattat värde på ditt föremål kan du använda vårt kostnadsfria värderingsverktyg: https://www.catawiki.se/gratis-taxatie

 • Kan ett minimipris (reservationspris) läggas till på ett objekt?

  Ett reservpris kan sättas på föremål vars minsta förväntade intäkt ligger på 200 euro. Reservpriset är ett doldt minimipris som en säljare vill sälja till. Om reservpriset inte har uppnåtts när auktionen slutar kommer objektet inte att säljas. Säljaren har då möjlighet att erbjuda objektet på nytt i en ny auktion efter att ha reviderat sitt reservpris.

 • Jag har listat ett objekt till auktion. När kommer det att granskas?

  Våra experter bedömer alla inlämnade objekt så snart som möjligt. Vårt mål är att granska dina föremål inom en vecka. Men för tema-auktioner eller mycket populära auktioner kan denna bedömning ta lite längre tid. Så snart ditt objekt är godkänt får du ett meddelande från oss.

 • När får jag betalt för mitt objekt?

  Så snart köparen har betalat det fakturerade beloppet, behöver du skicka iväg objektet inom 3 arbetsdagar eller organisera hämtning. När objektet har hämtats eller skickats iväg kan du ändra objektets status till "hämtat" eller "levererat". Du får då en utbetalning 14 dagar senare, följande onsdag, så länge inte köparen har startat en fordran angående objektet. Utbetalningsdatumet finns att hitta på betalningsbekräftelsen som vi skickat dig med e-post. Om en fordran har öppnats kommer din betalning undanhållas tills ärendet är avslutat och vi kommer försöka och medla mellan dig och köparen. Detta resulterar i att det är säkrare att köpa och sälja genom Catawiki.

 • När skall jag skicka mitt objekt?

  Så snart den vinnande budgivaren har betalat för objektet, kommer du att bli underrättad via e-post. Du kommer då att vara skyldig att skicka objektet inom tre arbetsdagar.

Ladda ner Catawikis auktionsapp

Ladda ner från App Store Ladda ner från App Store

Prenumerera på Catawikis nyhetsbrev

Håll dig informerad om de senaste auktionsnyheterna.

Du kan när som helst avsluta din prenumeration

Tack – du är nu registrerad som prenumerant på vårt nyhetsbrev.