Möt våra auktionsutropare

Alla våra auktioner överses av professionella auktionsutropare!

175 auktionsutropare

Adrie de Koster

Adrie de Koster

Militaria och antika vapen

Adrie de Koster

Auktionsutropare Militaria och antika vapen

De här objekten berättar historier från kriget som inte alla känner till.

 • Hängiven militariasamlare
 • Arbetat mer än 7 år som handlare
 • Stort nätverk

Exceptionella objekt

Adrie de Koster

Det var ett brev från hans farfar, skrivet till hans farmor som gjorde Adrie de Koster rörd. Brevet som skickades från en skyttegrav i mitten av ett krigsfält gav ett unikt perspektiv på kriget. Så Adrie började att samla på militariabrev. Sedan följde fotografier, medaljer och i slutändan all militaria från första världskriget. Adrie fick många kontakter på mässor och började även att koncentrera sig på att sälja så att han kunde finansiera de objekt han själv ville ha i sin samling.

Av den anledningen kan Adrie utan problem fastställa var militaria kommer ifrån och vad det är värt. Om han inte är säker kan han lita på sina kontakter och sin samling med uppslagsverk. I den relativt lilla världen av militariaobjekt har Adrie byggt upp bra kontakter med leverantörerna. Han vet att hjälmar är speciellt populära bland samlare så han tycker om att inkludera dem i sina auktioner vilka följs av entusiastiska samlare och amatörer.

Alain Dilmen

Alain Dilmen

Auktionsutropare Militaria och antika vapen

Alain Dilmen

Jag visste tidigt att det fanns en marknad för antika vapen.

 • Stor erfarenhet av handel
 • Samlar på antika vapen
 • Diplom i vapen och ammunition

Exceptionella objekt

Alain Dilmen tyckte om att gå till skjutbanan. Han var speciellt intresserad av vapnens precision och teknik. Han läste mycket om det och förstod tidigt att det fanns en marknad för antika vapen. Innan han ens hade fyllt 20 år hade han startat sin egen affär där han sålde antika vapen och militära objekt. Han lärde sig mycket om marknaden och skapade sig ett stort nätverk vilket han har användning av hos Catawiki.

Tillsammans med hans kollegor arrangerar Alain en auktion med miltära objekt i veckan där han oftast har hand om antika vapen. Det är inte alltid lätt då reglerna runt antika vapen hela tiden ändras. Om alla papper finns vet Alain precis vad han söker och hur mycket det är värt. Om han inte är säker på ett föremål konsulterar han sitt stora nätverk. Han skulle gärna vilja få tag i en Colt revolver i gott skick från 1900-talet (en sådan där vi alla känner igen från vilda västern filmer). Han tror även att en vacker muskedunder skulle vara av stort intresse för samlarna på auktionen.

Albert Goldenbeld

Albert Goldenbeld

Konst (klassisk) / Konst (modern)

Albert Goldenbeld

Auktionsutropare Konst (klassisk) / Konst (modern)

Jag vill förse Catawikis kunder med underbara auktioner.

 • Över 20 års erfarenhet inom konsthandeln
 • Banbrytande konsthandlare online
 • Stort nätverk
 • Passionerad konstälskare
Albert Goldenbeld

Albert Goldenbeld har arbetat med Catawiki från början. Han har också vittnat hur vår konstauktion har vuxit till att nu vara en av de största i Europa. Den snabba tillväxten behöver koordination och Albert som hade mer än 20 års erfarenhet av online auktioner tog glatt emot den rollen.

Med hjälp av sitt konstnärliga öga granskar han kvaliten på objekten som erbjuds på konstauktionerna, dock rådgör han alltid med andra auktionsutropare och håller en god kontakt med handlare och säljare i branschen. Albert fokuserar på en internationell utveckling och ser framemot att erbjuda Catawikis besökare fler exklusiva verk.

Alexander Hekkink

Alexander Hekkink

Mode

Alexander Hekkink

Auktionsutropare Mode

Med de rätta kläderna bestämmer du hur du vill se ut.

 • Nästan 15 års erfarenhet
 • Känner till alla sidor av herrmode
 • Arbetat för flera stora modeföretag

Exceptionella objekt

Alexander Hekkink

Alexander Hekkink känner till alla sidor av herrmodet. Från formella kostymer till trendiga avslappnade designer outfits. Genom hans arbete för LACOSTE, Societyshop och Geox har han kommit i kontakt med alla stilar. Detta är ingen tillfällighet då Alexander Hekkink för så länge han kan minnas har haft ett speciellt intresse för mode. Han tycker om att klä sig fint och är speciellt fascinerad av herrmodets mångsidighet. Detaljer, färger och kontraster är alla viktiga när man vill uttrycka sig genom sitt klädval. Möjligheterna är oändliga. Alexander Hekkink planerar sina auktioner med detta i åtanke. Han hoppas även på en internationell marknad där han kan introducera mode från Europa och resten av världen. Alexander Hekkink tycker att det bästa med Catawiki är att han kan skapa ett bredare intresse för mode då en vacker Corneliani kappa och ett trendig outfit från Dsquared2 kan visas upp sida vid sida.

Alexander Fedotov

Alexander Fedotov

Militaria och antika vapen

Alexander Fedotov

Auktionsutropare Militaria och antika vapen

De flesta militära objekt är föremål med en rik historia.

 • Mer än 10 års erfarenhet av handel
 • Stort nätverk
 • Hängiven samlare och mässbesökare

Exceptionella objekt

Alexander Fedotov

Alexander Fedotov växte upp med militära objekt vilket kanske inte kommer som en överraskning när man växer upp i Volgograd, det gamla Stalingrad. Hela staden karakteriseras av det stora slag som hände här under andra världskriget och de modiga soldater som lyckades vända på kriget. När Alexander Fedotov hittade en tysk hjälm och tog med sig den hem blev han intresserad av att börja samla militära objekt. Hans samling växte sig snabbt stor och han fick kontakter över hela Ryssland. Han började snart handla med föremålen och det gjorde det möjligt för honom att utveckla sin hobby till sin karriär. Tack vare de tusentals föremål som Alexander Fedotov har hanterat kan han med rättighet kalla sig en expert på militära objekt. Den här erfarenheten är användbar då han granskar de enorma mängderna av militära objekt som kommer in till auktionen. Han använder inte endast sina kunskaper utan konsulterar ofta sitt nätverk för specialistråd. Alexander Fedotov tycker om att skapa varierade auktioner och listar inte endast vapen och hjälmar utan även dokument, uniformer och utmärkelser. Den unika historien bakom föremålen påverkar både priset och intresset bland samlarna.

Alicia Cano Fraile

Alicia Cano Fraile

Konst (modern)

Alicia Cano Fraile

Auktionsutropare Konst (modern)

Trots deras individuella stil, kan konstverk ha en universiell dragningskraft.

 • Kandidatexamen i konsthistoria
 • Har etablerat ett eget internationellt konstföretag
 • Mer än 20 års passion för konst

Exceptionella objekt

Alicia Cano Fraile

Alicia Cano visste att konst skulle bli en viktig del av hennes liv så snart hon först kom i kontakt med det i högstadiet. Efter att hon hade avslutat en kandidatexamen i konsthistoria, blev hon revisor för flera multinationella företag. Men hon slutade aldrig att handla med konst. Flera kurser och reguljära besök på muséer höll henne uppdaterad på vad som hände i konstvärlden. Första steget mot ett eget företag togs då Alicia Cano började handla mer och mer internationell konst.

Kunskaperna och nätverket har Alicia Cano god användning av i jobbet som auktionsutropare och hon har tagit auktionen av spansk och sydamerikansk modern konst under sina vingar. Trots den personliga och kreativa stilen som de här konstverken erbjuder, har de även en internationell dragningskraft. Alicia Cano kan se vilket konstverk som kommer att uppskattas utomlands och tycker mycket om kommunikationen med säljare, köpare och konstnärer. Därför inkluderar hon inte endast kända namn men även talangfulla nykomlingar. Hon älskar att på detta vis skapa varierade och spännande samlingar med konstverk.

Amy Wassing

Amy Wassing

Auktionsutropare Asiatiska konstverk och föremål / Etnografika

Amy Wassing

Att arbeta med asiatisk konst och asiatiska föremål, speciellt från Indonesien, känns som att komma hem.

 • Nästan 20 års erfarenhet
 • Expert på indonesisk och oceanisk konst
 • Arbetat på flera olika museum
 • Har sitt eget konsultföretag för collection management

Exceptionella objekt

Amy Wassing känner sig som hemma bland asiatisk konst och asiatiska föremål. Konst och föremål från Indonesien är av speciellt intresse för henne. Hennes pappa var konservator av föremål och konst från Oceanien på The Wereld museum i Rotterdam och hennes mamma var chef på Indonesia Museum Nusantara i Delft så hon spenderade en stor del av sin barndom på museets depå och konstmässor. Amy Wassing valde därför att studera konst och kultur från Sydostasien och Oceanien på universitetet i Leiden. Sedan dess har hon gått i sina föräldrars fotspår och arbetat som biträdande chef över samlingarna på Wereldmuseum i Rotterdam och som konservator på The Indonesia Museum Nusantara i Delft. De sista åren har hon även ägt ett eget konsultföretag för collection management.

Catawiki är det perfekta stället för Amy Wassing som kan använda alla sina kunskaper om Sydostasien och Oceanien på auktionen för asiatisk konst och asiatiska föremål. Hennes erfarenhet från olika museum liknar arbetet som auktionsutropare. Till exempel kan arrangerandet av en intressant auktion jämföras med att arrangera en spännande utställning. De många timmarna som Amy Wassing har spenderat i museumdepån har skänkt henne bred kunskap. Det händer ofta att hon bara snabbt behöver titta på ett föremål för att känna igen det. Men det finns ändå många föremål som hon inte känner igen och de gör hennes arbete spännande och överraskande varje dag.

André Haak

André Haak

Auktionsutropare Modelltåg / Toys & Boardgames

Catawikis auktioner av modelltåg fascinerar både samlare och entusiaster.

 • Hängiven samlare
 • Erfaren handlare
 • Stort nätverk

Exceptionella objekt

André Haak

Han kan fortfarande se det framför sig: ångloket som åkte förbi honom som liten pojke vid en järnvägsövergång. Från den stunden var han fascinerad av tåg. Han bytte snart ut sitt första Lego-tåg mot ett modelltåg och sedan kunde han successivt utöka sin samling genom att besöka mässor och handla via nätet. André Haak har sett så många modelltåg genom åren att de inte håller några hemligheter för honom längre.

Det gör honom till den perfekte auktionsutroparen för modelltåg och han kan snabbt värdera objekten och fastställa modellen. André vet att det utöver kända märken som Fleischmann och Märklin även finns ett intresse bland samlare för klassiska plåtmodeller och exklusiva utgåvor. Med André vid spakarna finns det något för både entusiaster och samlare på hans auktioner.

Andre Dekker

Andre Dekker

Klassiska bilar

Andre Dekker

Auktionsutropare Klassiska bilar

Jag tycker endast förkromade bilar är riktigt intressanta.

 • Mer än 25 års erfarenhet av klassiska bilar
 • Breda kunskaper om franska bilar
 • Köpte klassiska bilar så snart han kunde köra dem

Exceptionella objekt

Andre Dekker

Frankrike och bilar är två återkommande teman i André Dekkers liv. Från 12 års ålder började han att samla på modellbilar. Han köpte sin första klassiska bil vid 18 års ålder. När han började sin kandidatutbildning i franska och samtidigt fick en fransk flickvän utvecklade han en passion för Frankrike. André Dekker reste genom det vackra franska landskapet för att köpa vackra klassiska bilar och efterfrågade delar. I sitt arbete som översättare för ett tekniskt bilföretag införskaffade han sig enormt mycket information som han kan använda sig av idag som auktionsutropare. André Dekker är som fransk connoisseur den ideale kandidaten som stärker vårt internationella gäng. Tack vare hans kunskaper om klassiska franska bilar vet han precis vilken detalj som förtjänar hans uppmärksamhet. Han är endast nöjd med detaljrika foton. Dessutom erbjuder han alltid information om import och export av bilar för att förenkla försäljningen. På det viset vet potentiella budgivare vad som väntar dem om de skulle vinna en auktion.

Anita Helmy

Anita Helmy

Konst (modern)

Anita Helmy

Auktionsutropare Konst (modern)

Konst visar dig en annan värld som fortsätter att överraska.

 • Utbildad vid Art Academy
 • Tidigare ägare av eget konstgalleri
 • Mer än 30 års erfarenhet
 • Är själv konstnär

Exceptionella objekt

Anita Helmy

Modern konst är den röda tråden i Anita Helmys liv. När hon var 12 år lämnade en Dali-utställning ett djupt intryck på henne och hon började gå på konstlektioner på lördagar. Efter det följde Art Academy men Anita valde att gå sin egen väg under finanskrisen på 80-talet. Tillsammans med några konstnärer öppnade hon ett konstgalleri som höll utställningar såväl hemma som utomlands. De ville använda detta som en väg att få tillbaka konsten i strålkastarljuset. Sedan dess har hon fortsatt att granska och skapa konst.

Med en sådan bred kunskap om konst har konsten blivit en påtaglig del av Anita. När hon granskar objekt för Catawiki går hon ofta på magkänslan. För även om namn såsom Escher alltid är tilltalande kan konstverk från okända konstnärer också vara intressanta. Anita har en bra jobbrelation med leverantörerna. Hon organiserar blandade auktioner varje vecka med objekt som fascinerar både samlare och entusiaster.

Anne-Sophie Bigot

Anne-Sophie Bigot

Vin / Whisky

Anne-Sophie Bigot

Auktionsutropare Vin / Whisky

Anne-Sophie Bigot

Fin whisky är som rinnande smycken.

 • Arbetserfarenhet från flera distillerier
 • Passionerad över whisky
 • Har etablerat en populär whiskyblogg

Exceptionella objekt

Anne-Sophie Bigot introducerades till whisky när hon var i tonåren. Hon blev genast intresserad av den speciella smaken och ville genast lära sig mer. Ju mer hon lärde sig om whisky ju mer intresserad blev hon av historian bakom det rinnande guldet. Hon började därför att arbeta på olika distillerier för att hjälpa till på turistattraktioner. När hon kom tillbaka till Frankrike tog hon hand om marknadsföringen online för ett franskt distilleri. Hon startade även en egen whiskyblogg som fort blev mycket populär. Hon bestämde sig för att fokusera helt på sin blogg.

Anne-Sophie Bigot arbetar fortfarande med sin blogg men har även tagit sig an rollen som auktionsutropare för Catawiki. Med sin blogg och hennes passion för whisky vet hon vad som händer på whiskymarknaden. Därför kan hon snabbt värdera objekten som kommer in. Dessutom kan hon alltid lita på hjälp från sitt nätverk av whiskyconnoisseurer som hon håller kontakten med genom sin blogg.

Annemarie van Orsouw

Annemarie van Orsouw

Glas

Annemarie van Orsouw

Auktionsutropare Glas

Du kan se handverksskickligheten i hur ljuset fångas i kristallfigurerna.

 • Har länge sålt kristallfigurer
 • Samlare av Swarovski
 • Engagerad i nära kontakter mellan köpare och säljare

Exceptionella objekt

Annemarie van Orsouw

Kristallfigurerna från Swarovski har inspirerat många under åren. Swarovksi har skapat kristallfigurer i nästan alla former du kan tänka dig. Annemarie van Orsouw blev genast intresserad när hon såg några figurer i en glasmonitor för många år sedan. Du kan se hantverksskickligheten i hur ljuset fångas i de skickligt skurna glasfigurerna. Annemarie började genast att samla på kristallfigurerna och när hon hade dubbletter sålde hon den ena för ett bra pris. Hon finansierade resten av sin samling med vinsterna och hennes handel med Swarovskis kristallfigurer påbörjades.

Idag kan Annemarie figurerna och marknaden inom och utan vilket gör att hon är den perfekta auktionsutroparen för Swarovskiauktionen. Objekt att sälja på auktionen sinar aldrig och Swarovskis smycken har blivit mer och mer populära bland budgivarna. Annemarie tycker att det är viktigt att hålla en god kontakt med säljarna och spenderar mycket tid på att personligen kontakta dem. Den här personliga och öppna kontakten betyder att hennes veckovisa auktioner alltid är varierade och av hög kvalitet.

Anthony Chrisp

Anthony Chrisp

Konst (modern)

Anthony Chrisp

Auktionsutropare Konst (modern)

Vid 11 års ålder var jag redan fascinerad av modern konst.

 • Över 10 års erfarenhet av konsthandel
 • Startade ett eget galleri
 • Brett nätverk av konstnärer och konstälskare
 • Stor beundrare av modern konst

Exceptionella objekt

Anthony Chrisp

Vid 11 års ålder blev en resa till London en uppenbarelse för Anthony Chrisp. Han förstod då han besökte ett galleri att konst inte alltid hängde på väggarna i gammalmodiga muséer utan var ett levande föremål som skapas av talangfulla och passionerade människor. Från den stunden blev han intresserad av modern konst. Han hade aldrig mycket framgång med att skapa egen konst så han valde att studera design. Det tillät honom att designa produkter som var influerade av modern konst. Efter avslutade studier började Anthony arbeta på ett galleri. Han startade sitt eget galleri inte långt efteråt. Genom åren har han lyckats bygga upp ett stort nätverk av konstnärer, handlare och konstälskare.

Anthony är mest intresserad av det långsiktiga arbetet med att bygga upp ett gott rykte och investera i talangfulla konstnärers karriärer. Det arbetstänket använder han även på Catawiki. Han hoppas placera Catawikis auktion av modern konst på kartan genom att erbjuda vackra verk på sina auktioner och även genom att vinna säljarnas, köparnas och konstnärernas förtroende. Så Anthony är mycket försiktig när han arrangerar sina auktioner. De innehåller många konstverk som säljer bra och även en del överraskningar som kan vara uppiggande för Catawikis besökare.

Anton Stikkelman

Anton Stikkelman

Vykort

Anton Stikkelman

Auktionsutropare Vykort

Anton Stikkelman

Nu när det har blivit vanligare att köpa vykort över internet har antalet entusiaster ökat.

 • Mer än 30 års erfarenhet av handel
 • Stort internationellt nätverk
 • Bred kunskap

Exceptionella objekt

Anton Stikkelman har besökt alla marknader, mässor och auktioner du kan tänka dig tillsammans med sin pappa. På det viset lärde han sig handel från ung ålder. Från 12 års ålder gjorde han inte mycket annat än att sälja och köpa och från 16 års ålder började han tjäna pengar på att sälja vykort. Hans nätverk var en stor fördel. Vykort köpta i Antwerpen såldes i London, där han köpte fler och sålde till Tyskland. Han har varit en aktiv handlare online under många år då han har lärt känna många samlare från hela världen. Med sin livslånga erfarenhet finns det knappast ett vykort som Anton Stikkelman inte har sett förut. Denna erfarenhet är oslagbar när det kommer till att granska objekt för auktionerna. Han prioriterar kvaliteten högst och konsulterar gärna sitt nätverk angående högkvalitativa objekt. På så vis gör han auktionen intressant både för den unga samlaren som den hängivna entusiasten. Genom att hålla en hög kvalitet hoppas Anton Stikkelman kunna erbjuda mer exklusiva vykort på sina auktioner. Till exempel Bauhaus eller The Wiener Werkstätte och sällsynta vykort från Hong Kong eller Iran.

Arjan de Haan

Arjan de Haan

Antikviteter / Kuriosa

Arjan de Haan

Auktionsutropare Antikviteter / Kuriosa

Jag ärvde min pappas passion för att samla pipor.

 • Mer än 20 års erfarenhet
 • Aktiv i flera internationella historiska pipsällskap
 • Publicerar ofta sina egna historiska efterforskningar
 • Involverad i att starta upp ett museum för pipor

Exceptionella objekt

Arjan de Haan

Arjan de Haans passion för tobakspipor började i ung ålder. Han brukade tillsammans med sin pappa leta efter gamla keramikpipor på nyplogade fält. Allteftersom hans pappas samling ökade innehöll den mer och mer exklusiva exemplar. Arjan började att samla på tändare men strax därefter började han även samla på pipor. Som vuxen såg han en affärsmöjlighet i antika rökobjekt och han började framgångsrikt att sälja både på mässor och via internet. Han publicerar också ofta resultat av sina efterforskningar av bland annat Ottoman-pipor och var involverad i att starta ett museum för pipor i Sumatra.

Arjan har sedan dess tjänat sin titel som tobaksspecialist. Nu använder han sig av kunskapen och erfarenheten på Catawiki. Han uppskattar speciellt den personliga kontakten som är möjlig genom Catawiki. Det hjälper honom att lösa problem snabbt och skapa bra kontakter med både köpare och säljare. Arjan strävar efter att inkludera en bred variation av objekt i sin auktion som reflekterar den stora mångfalden inom rökobjekt. Han hoppas säkerställa att där finns något intressant för alla.

Barbara Bieshaar

Barbara Bieshaar

Modellbilar / Toys & Boardgames

Barbara Bieshaar

Auktionsutropare Modellbilar / Toys & Boardgames

Att arrangera en auktion är som att lägga ett roligt pussel.

 • Handlade med modellbilar under många år
 • Ärvde kunskaper av sin pappa
 • Går på flera modellbilsauktioner varje år

Exceptionella objekt

Barbara Bieshaar

Barbara Bieshaars pappa tog alltid med henne då han gick på miniatyrbilsmässor. Det var så hon utvecklade ett stort intresse för modellbilar. Hon och hennes pappa bestämde sig för att starta ett företag. Det gav henne breda kunskaper om branschen och hon har sedan dess kommit i kontakt med alla olika sorters modellbilar i olika storlekar.

Nuförtiden är hon helt uppslukad i sitt arbete som auktionsutropare, en roll som passar henne perfekt. Hon älskar att söka efter vackra modellbilar bland de objekt som kommer in. Huvudfokuset på hennes auktioner är kvalitet och hon tycker om att inkludera Kyosho, Minichamps och Sun Star. Dessutom försöker hon få ihop en bra variation på miniatyrbilar i urvalet (det perfekta objektet för en ny samlare). Barbara funderar mycket på hur hon ska få ihop en bra auktion varje vecka.

Bart Vink

Bart Vink

Hifi och radio

Bart Vink

Auktionsutropare Hifi och radio

Idag ser man inte samma kvalitet som för 30-40 år sedan.

 • Över 35 års erfarenhet från Hi-Fi-affärer
 • Passion för ljud med hög kvalitet
 • Mycket breda kunskaper om Hi-Fi

Exceptionella objekt

Bart Vink

Som ung arbetade Bart Vink varje lördag i sin pappas musikaffär. Pengarna han tjänade använde han genast för att införskaffa ett par kvalitetshögtalare och en fin kraftfull amplifier som han spelade sina skivor och kassettband på. Senare började han arbeta i affären med sin bror och likt Bang & Olufsen bestämde de sig för att koncentrera sig på högkvalitativa Hifi-märken såsom Denon, Onkyo, Marantz, Thorens, Dual med flera. Detta försedde Bart med en bred erfarenhet inom HiFi-branschen och hjälpte honom att bygga upp ett stort nätverk, vilket han än idag har god användning av.

Enligt Bart håller Hi-Fis från 70-, 80- och 90-talet ännu oslagbar kvalité och garanterar många timmar av trevligt lyssnande. Även om Bart gärna hade velat få tag i fler Bang & Olufsen-produkter så är han alltid glad att se en fin Sansui-amplifier, en Thorens skivspelare eller en bandspelare från Revox eller Akai. Han ser speciellt till så att hans auktioner håller en hög kvalité. Det är också vad han förväntar sig av sina säljare som han håller en nära kontakt med. Bart erbjuder en varierad samling varje vecka, både för den mer seriöse HiFi-samlaren och hobbysamlaren.

Berry Harleman

Berry Harleman

Armbandsur

Berry Harleman

Auktionsutropare Armbandsur

Plötsligt förstår man vad som gör dyra klockor värda sitt pris.

 • 10 års erfarenhet av handel
 • Studerade till urmakare
 • En hängiven samlare av armbandsur

Exceptionella objekt

Berry Harleman

Vi känner alla till synen av ett barn som exalterat står framför ett skyltfönster. Berry Harleman var just det barnet varje gång han såg en smyckesaffär. Han förundrades över de vackra armbandsuren som var så vackert arrangerade. Omega Speedmaster undgick inte hans blick och när han ett år sedan köpte en sådan kände han att hans största dröm hade gått i uppfyllelse... åtminstone tillfälligt. Efter två månader sålde han sitt armbandsur med vinst. På så sätt väcktes hans andra passion till liv: handel. Genom åren växte hans två intressen tillsammans med hans samling. Man kan därför förstå att Berry Harleman har lyckats med att förvärva en bred kunskap om klockor och dess värde. Dessutom kan han genom en snabb granskning värdera objektet. När han granskar ett märke som han inte känner till eller ett begränsat exemplar använder han logiskt resonemang och utför ordentliga undersökningar för att fastställa ett pris. Genom att arrangera sina auktioner försiktigt hoppas han kunna erbjuda fler intressanta och exklusiva modeller hos Catawiki.

Cécilia Chol

Cécilia Chol

Auktionsutropare Konst (klassisk) / Konst (modern) / Kuriosa

Cécilia Chol

Om du inte är intresserad av historien bakom objekten är det bäst att skaffa sig ett annat jobb.

 • Stor erfarenhet från att ha arbetat i auktionshus
 • Kandidatexamen i konsthistoria
 • Stort nätverk i och omkring Montmartre i Paris

Exceptionella objekt

Cécilia Chol besökte som ung det gamla slottet "Vallée de Loire' med sina föräldrar vilket väckte hennes passion för historia till liv. Det var historien bakom objekten och dess förra ägare som intresserade henne. Men det var först när Cécilia Chol studerade på jursitlinjen som hon inspirerades till att bli auktionsutropare efter att ha besökt ett auktionshus. Hon fortsatte därefter med att studera konsthistoria på Louvren och avslutade med en kurs för att bli auktionsutropare. Dessutom fick hon värdefull erfarenhet genom att jobba i tre år för det prestigefulla auktionshuset Artcurial där hon kom i kontakt med tusentals objekt. Erfarenheten har gjort att Cécilia Chol nu känner igen ett objekt på ett ögonblick. Denna kunskap är mycket användbar när hon ska värdera modern och klassisk konst till sina auktioner. Förutom att skapa vackra auktioner tycker även Cécilia Chol att det är viktigt att skapa bra kontakt med säljare och köpare. Om ett mycket värdefullt objekt dyker upp, tar hon sig gärna tid att granska objektet personligen.

Christine Barrat

Christine Barrat

Kuriosa / Ädelstenar

Christine Barrat

Auktionsutropare Kuriosa / Ädelstenar

Ett objekt blir ännu vackrare när man känner till dess historia.

 • Doktor i konst och kultur
 • Bildlärare
 • Startat eget smyckesföretag

Exceptionella objekt

Christine Barrat

Christine Barrat är som en nutida Indiana Jones. Hon ser alltid fram emot äventyr och letar efter nya fynd och erfarenheter i Europa och Asien. Det är kanske inte så konstigt då hon som barn var omgiven av samlare och konstnärliga familjemedlemmar. De tog hem de mest konstiga saker från sina resor; allt från mumifierade katter till ovanliga stenar. Som 10-åring spenderade hon många timmar med att examinera stenarna under mikroskop tillsammans med sin bror, som numera är en känd geokemist. Christine bestämde sig för att ta den konstnärliga vägen och betalade för sina studier genom att sälja ädelstenar och antikviteter som hon fann på marknader. Hon använde dessa kunskaper när hon studerade till doktor i konst och kultur. Hon reste kors och tvärs över Europa och i världen i samband med hennes arbete att utveckla konstprogram. Hon startade även en egen smyckesaffär och gav lektioner i konst. Nu får hon användning av sitt nätverk och livserfarenhet som hon har byggt upp i sitt arbete som auktionsutropare för Catawiki.

Christine tycker att berättelsen bakom ett objekt är den viktigaste: den gör ett vackert konstverk eller en juvel ännu vackrare. Hon spenderar mycket tid på att ta reda på ett objekts bakgrund och kontaktar ofta konstnären ifråga. Det är denna omsorg och känsla för detaljer som gör hennes auktioner så speciella.

Daan Hartevelt

Daan Hartevelt

Frimärken

Daan Hartevelt

Auktionsutropare Frimärken

Jag är fascinerad av resan som ett frimärke gör.

 • Arbetat för en känd frimärksaffär
 • Hängiven samlare
 • Omfattande handelserfarenhet

Exceptionella objekt

Daan Hartevelt

Varje frimärke berättar en historia. När tillverkades det, var kommer det ifrån, vilket brev satt det på och vilken väg har det skickats? Daan Hartevelt fascineras av alla dessa frågor. Som pojke tyckte han mycket om att försöka finna svaren. Det tog inte lång tid förrän Daan började samla och han började snart gå på frimärksmässor. Han granskade tusentals frimärken och fick kontakt med försäljarna...och gjorde ibland några dåliga inköp. Men som bekant lär man sig av sina misstag. De här erfarenheterna, hans samling och hans arbete hos en känd frimärksaffär har skänkt honom oöverträffade kunskaper om frimärken.

Nu använder Daan den här kunskapen hos Catawiki där han arbetar som auktionsutropare för den nederländska frimärksauktionen. Han använder sig av inskannade bilder för att granska objekten som erbjuds på auktionen. Om han är osäker över frimärkets skick? Då duger det endast med ett äkthetsintyg. Lyckligtvis har han bra kontakt med leverantörerna. På så sätt är hans veckovisa auktioner alltid varierande och fulla med intressanta samlingar och exklusiva frimärken.

Daniel Elswood

Daniel Elswood

Vin

Daniel Heikens

Daniel Heikens

Auktionsutropare Konst (fotografi) / Konst (klassisk)

Klassisk holländsk konst uttrycker vårt lands historia.

 • Studerade på konstskola
 • Arbetade för erkänd antikaffärer under flera år
 • Etablerat ett stort nätverk

Exceptionella objekt

Daniel Heikens

Daniel Heikens tycker att det bästa med klassisk holländsk konst är att den uttrycker vår historia. Efter sina studier på konstskolan blev han intresserad av holländsk konst då han arbetade för en antikaffär i Amsterdam. Bilderna visade en fantastisk tid. Det var här Daniel lärde sig att granska klassisk konst med all sin symbolism, medan han även byggde upp ett stort nätverk och breda kunskaper om konstbranschen.

Nu använder Daniel sig av sina kunskaper som auktionsutropare för Catawiki. Kvalitet prioriteras på hans auktioner och för att kunna möta dessa kriterier har Daniel bra kontakt med sina leverantörer. Han åker ofta och tittar på fina utställningar. Personligen tycker Daniel om konst från holländska ostindien av konstnärer såsom Isaac Israëls, Willem Hofker och Willem Dooyewaard: “De uppslukades av exotiska intryck och förde tillbaka lite av den magin till det kyliga Nederländerna."

David Leggett

David Leggett

Naturhistoria

David Leggett

Auktionsutropare Naturhistoria

David Leggett

Efter att ha kommit i kontakt med uppstoppning, blev det min hobby, mitt arbete och min passion.

 • 35 års erfarenhet
 • Nästan 20 års arbetserfarenhet för viktiga klienter
 • Föreläser om uppstoppning
 • Brett nätverk

Exceptionella objekt

Det började med att David Legett hittade en död uggla vid sidan av vägen i hans jobb som varubud. Ugglan såg så vacker ut där den låg att han inte ville lämna den längs vägen.Han hittade en uppstoppare som stoppade upp den åt honom. Tolv djur följde efter ugglan vilket kostade honom en hel del pengar. David Legett bestämde sig därför för att själv göra det. Han sålde sina uppstoppade djur och med inkomsten köpte han en bok och de verktyg som behövs och började arbeta. Hans djur blev efterfrågade och hans kundlista växte snabbt. Det växte till och med så snabbt att han kunde börja arbeta med det. Han levererade uppstoppade djur till den nationella teatern och arbetade även för andra viktiga klienter. Efter 35 år i branschen har David Legett byggt upp ett brett nätverk vilket han gladeligen konsulterar i sitt arbete för Catawiki. Han hoppas på att skapa vackra auktioner med djur som är stoppade på ett naturligt och smakfullt sätt. Tack vare hans erfarenhet har han stor kunskap i att kunna bestämma skicket på det uppstoppade djuret endast genom att granska fotografier. Dessutom har David Legett ett vältränat öga för olika sorters fossiler, mineraler och kopior och därför lyckas han skapa en varierad naturhistorisk auktion varje vecka.

Davide Marelli

Davide Marelli

Motorcyklar och mopeder

Davide Marelli

Auktionsutropare Motorcyklar och mopeder

Davide Marelli

Jag var alltid fascinerad av pålitliga motorcyklar som inte går sönder när man kör dem.

 • 15 års erfarenhet av handel
 • Har samlat och varit en entusiast i 30 år
 • Skriver för olika mopedmagasin

Ingen annan i hans familj är nämnvärt intresserad av mopeder, skotrar eller motorcyklar men sedan Davide Marelli var tolv år gammal har han fascinerats av dem. Speciellt klassiska motorcyklar från 50-talet och naturligtvis fick han snart syn på vespor. Det tog därför inte lång tid förrän han började samla på dem och försäljning följde stax därefter. När han sålde en köpte han två. På det viset har han arbetat med mopeder och skotrar hela livet. Förutom ett evigt mekande tycker han mycket om att åka på dem och en gång åkte han genom Argentina på en miniskoter. Det publicerades i den brittiska tidningen 'Scootering'. Tack vare hans intresse känner Davide Marelli till den italienska skoterbranschen innan och utan samt alla försäljare och samlare. Hans nätverk är en stor fördel då Davide Marelli är en riktigt social man. Han spenderar gärna lite extra tid på att berätta för potentiella säljare om Catawiki, hjälper till med foton eller bara pratar ett tag om dess gemensamma passion. På det här viset bidrar han med en ökad populäritet för Catawiki bland mopedsamlare.

Deborah Mazza

Deborah Mazza

Ädelstenar

Deborah Mazza

Auktionsutropare Ädelstenar

Det är fantastiskt hur ädelstenar förknippas med så många olika aspekter av vår kultur.

 • 30 års erfarenhet av gemologi
 • Studerade gemologi med flera uppföljningskurser i ämnet
 • Hade ett eget företag som värderare
 • Arbetat som lärare, värderare och inom den internationella smyckesbranschen

Exceptionella objekt

Deborah Mazza

Deborah Mazza har alltid varit intresserad av ädelstenar men idén att ha det som karriär kom först när en lokal professor höll ett seminarium i ädelstensvärdering. Deborah som hade låtsats vara 16 år för att få komma in bestämde sig för att det var det här hon ville arbeta med. Utan att tveka valde hon att studera gemologi i Tyskland och läste fler kurser för att bredda sina kunskaper. Deborah har arbetat med ädelstenar i hela sitt liv, som värderare och även som säljchef på ett stort tyskt internationellt företag vid namn Idar-Oberstein, vilket är ett av de största platserna för ädelstenshandeln i världen. Hon kan ädelstensvärlden utan och innan.

Under sin livstid har Deborah granskat tusentals ädelstenar och smycken. Tack vare hennes erfarenhet kan hon granska smycken på Catawiki genom fotografier. Om det finns några tvivel frågar hon sina kollegor om råd och begär alltid ett äkthetsintyg. Deborah tror att en av hennes huvuduppgifter är att se till att hennes auktioner är välarrangerade ner till minsta detalj. Om sanningen ska fram är hon själv en riktig ädelsten, då Catawiki fortsätter att utvidga sig internationellt.

Dennis van Kampen

Dennis van Kampen

Antikviteter / Silver och guld

Dennis van Kampen

Auktionsutropare Antikviteter / Silver och guld

Genom att sälja och köpa silver kan de här intressanta objekten bevaras för kommande generationer.

 • Kandidatexamen i konsthistoria
 • Mer än 15 års erfarenhet
 • Startade sin egen antiksaffär
 • Studerar till antikhandlare

Exceptionella objekt

Dennis van Kampen

Konst har alltid varit en passion för Dennis van Kampen som även har en kandidatexamen i konsthistoria. Under sina studieår utvecklade han ett speciellt intresse för silver och guld. Han är fascinerad över mångfalden av uttryckssätt i dessa finmetaller. Efter avslutade studier började Dennis van Kampen att samla mer och mer antikviteter och han fann att han hade ett stort intresse för handel. Som ägare av en egen antikaffär han han anförskaffat sig värdefull erfarenhet av att värdera tusentals föremål.

Denna bakgrund komplimenterar Dennis van Kampens arbete hos Catawiki. Hans erfarenhet gör det möjligt för honom att identifiera och värdera silver. Han har dessutom ett öga för guldsmedstekniker och äkthetsstämplar som även vittnar om föremålets bakgrund. Varje vecka strävar Dennis van Kampen efter att skapa en auktion som han kan vara stolt över. Speciella föremål får extra uppmärksamhet och det får även arrangerandet av auktionen. När en auktion är på väg att avslutas ser han hur spännande budgivarna tycker att det är och han ser fram emot att se hur mycket de objekt han valt ut har sålts för.

Denny Hoekstra

Denny Hoekstra

Skivor/vinyl

Denny Hoekstra

Auktionsutropare Skivor/vinyl

En bra auktion erbjuder både skivor till hängivna samlare och nya entusiaster.

 • Över 30 års erfarenhet
 • En hängiven samlare
 • Underhåller kontakten med leverantörer

Exceptionella objekt

Denny Hoekstra

Musik har alltid varit viktigt i Denny Hoekstras familj. Hans pappa var musiker och Denny fick ofta lov att spela skivor på hans skivspelare. Det var så han lärde känna många olika genrer inom musikvärlden. Dörrarna öppnades då han som 10-åring fick en egen skivspelare. Denny började samla på skivor och har aldrig slutat. Nu har han över 6000 skivor och bred erfarenhet av att sälja och köpa speciella LP-skivor.

Han har god användning av sina kunskaper som auktionsutropare. Han arrangerar gärna fantastiska auktioner som genererar internationellt intresse. Denny tror att den perfekta auktionen innehåller hög kvalitet och något för alla. Auktioner med olika skivor för nya entusiaster, specialutgåvor för samlarna och allt annat däremellan. Tack vare hans utmärkta förhandlingskunskaper och bra förhållande till säljarna, har han och hans kollegor aldrig misslyckats.

Dési van Rhee

Dési van Rhee

Antikviteter / Kuriosa

Dési van Rhee

Auktionsutropare Antikviteter / Kuriosa

Som hobby tittar jag på historiska filmer... för att se om alla detaljer stämmer.

 • Över 20 års erfarenhet
 • Studerade konsthistoria
 • Passionerad över auktioner

Exceptionella objekt

Dési van Rhee

Desi van Rhee lever och andas konst och kultur. Ändå var det psykologi hon studerade när henne rumskamrat inspirerade henne att börja läsa konsthistoria istället. Hon bytte kurs och det var det bästa hon någonsin gjort! Även när hon studerade var hennes slutmål att arbeta för ett auktionshus. När hon hade avslutat sina studier praktiserade hon på Sotheby's. Hon trivdes så bra att hon stannade och arbetade där i över 10 år! Det var så Desi lärde sig de olika aspekterna av auktionsyrket. Hennes arbete har sedan dess blivit en livslång passion vilken fann henne ett hem hos Catawiki.

Desi tycker verkligen om att arbeta för Catawiki. Hon älskar att gå igenom alla objekt som dyker upp för att auktioneras ut. Hon älskar det så mycket att hon arbetar både dag och natt för att finna så mycket information hon kan om allt. Sedan är hon spänd över hur auktionen ska gå. Desi tycker att Catawiki är framtiden för auktioner då det inte finns några gränser och även de som inte vanligtvis går på auktioner kan delta. Samtidigt fortsätter hon att lära sig nya kunskaper och reser många mil för att arrangera de bästa auktionerna.

Diana van der Valk

Diana van der Valk

Byteskort / Datorer och videospel

Diana van der Valk

Auktionsutropare Byteskort / Datorer och videospel

Jag flög över hela världen för min spelsamling.

 • Ägde en videospelaffär under flera år
 • Har en av de största Nintendo-samlingarna i Nederländerna
 • Internationellt nätverk

Exceptionella objekt

Diana van der Valk

Ett av Diana van der Valks första minnen är när hon spelade ett Game & Watch Donkey Kong videospel som hennes moster hade köpt till henne. Hon blev genast intresserad och började spara pengar genom olika lördagsjobb för att kunna köpa fler spel. Sedan dess har hon samlat på allt som har med videospel att göra och hon har numera en av de största samlingarna i Nederländerna. Handeln finns i hennes blod vilket hon fann användbart i hennes hobby. Hennes samling blev komplett genom att gå på många mässor över hela världen och genom resor till USA och Akihabara (ett japanskt "gaming-mecca"). Det resulterade i ett stort nätverk vilket hon alltid kan lita på.

Innan hon började arbeta som auktionsutropare för video- och dataauktionerna på Catawiki, ägde Diana en egen videospelsaffär i mer än 10 år där hon köpte och sålde spel. Hon har hanterat tusentals olika videospel. Det har skänkt henne en enorm kunskap, erfarenhet och social utveckling. Diana tycker alltid att det är spännande att se nya spel i sin brevlåda. Så se till och städa ur vinden och se vad som finns kvar däruppe. Man vet aldrig vad det är värt nuförtiden!

Dirkjan Brinks

Dirkjan Brinks

Serietidningar

Dirkjan Brinks

Auktionsutropare Serietidningar

Innan du vet ordet av det så har du ett skåp fullt med serietidningar.

 • Samorganisatör av seriemässor
 • Själv en samlare
 • Utvecklat ett stort nätverk

Exceptionella objekt

Dirkjan Brinks

Som många andra började Dirk-Jan läsa serietidningar när han var liten. Han började med Kalle Anka och Finn och Fiffi. Men efter att ha läst några andra tidningar från serietidningsaffären, började han att samla. På kort tid fyllde han ett skåp med serietidningar. Han började även gå på seriemässor där han fick ett öga för de mer populära serierna och detta sporrade honom att börja handla. Dirk-Jan började själv arbeta på de större mässorna och hjälpte en stor serietidningsspecialist. På det sättet fick han breda kunskaper om olika serietidningar och dess värde. De sista åren har han även varit med och organiserat serietidningsmässor.

Dirk-Jan finns nu på Catawikis digitala serietidningsauktion. Med hans erfarenhet kan han snabbt granska objekten som kommer in. Han lägger stor vikt på hur intressanta de är för samlare och deras värde. Eftertraktade serier och tidningar från antikvariat som inte är lätta att få tag på är speciellt attraktiva för samlare och serieälskare och kan vara ett bra sätt att starta en samling.

Dolph Bode

Dolph Bode

Smycken

Dolph Bode

Auktionsutropare Smycken

Dolph Bode

Min kärlek till ädelstenar och smycken har jag ärvt.

 • Utexaminerad från erkända GIA
 • Introducerades till ädelstenar som ung
 • Spenderat mycket tid i smyckesaffären med sin pappa
 • Brett internationellt nätverk

Exceptionella objekt

Dolph Bodes pappa kom hem varje vecka med de vackraste ädelstenarna och smyckena. Därför kan man säga att hans fascination och passion finns i blodet. Efter att ha studerat i Nederländerna åkte han till Kalifornien för att studera gemmologi på det kända institutet Gemological Institute of America (GIA). Dolph Bode kan nu officiellt kalla sig för gemologist och efter att ha arbetat i USA flyttade han tillbaka till Nederländerna för att arbeta i familjeföretaget. Man kan se honom på mässor i Italien och Asien där han utökar sitt nätverk och håller sig á jour med branschen. Ädelstenar fortsätter att fascinera Dolph Bode och han ser alltid något nytt. Alla stenar är olika och de smycken som komplimenterar dem överraskar honom alltid. Enligt honom är det vad som gör hans arbete intressant. Varje vecka använder han sina gemologiska kunskaper då han granskar alla nya listade föremål. Han försöker att se till att de mest intressanta föremålen är bra fotograferade så att alla kan njuta av de små konstverken.

Ed van Mil

Ed van Mil

Fotografi

Ed van Mil

Auktionsutropare Fotografi

Deluxe Leica är min favorit men jag tycker även om att se kameror från Kodak och Agfa på mina auktioner.

 • Sekreterare på Fotografica Association
 • 25 års erfarhenhet som samlare
 • Vann priset som European Collector of the Year år 2011
 • Stort kameranätverk

Exceptionella objekt

Ed van Mil

En enkel Agfa Clack som Ed van Mil fick som present av sin pappa var allt som behövdes för att han skulle börja samla på kameror. Genom vänner och bekanta, mässor, festivaler och antikaffärer växte sedan hans samling tills den innehöll mer än tusen kameror. Det kom därför inte som någon större överraskning att han vann priset som European Collector of the Year år 2011. En titel att vara stolt över. Under tiden har Ed också varit sekreterare för Fotografica Association i åratal. Att arbeta som auktionsutropare för Catawiki var därför ett naturligt steg för denna obestridbara kameraexpert.

Under 25 år i branschen har Ed lyckats bygga upp ett stort nätverk. Han känner många säljare personligen, vilket hjälper honom att granska objekten som är till salu. Han skulle gärna vilja se en deluxe Leica från 60-talet på en av sina auktioner. Det finns en stor marknad för de här kamerorna. Kodak och Agfa är också populära samlarobjekt. “Det är tekniken som attraherar människor, allting fungerar fortfarande mekaniskt. De inger en känsla av nostalgi.

Eric Toonen

Eric Toonen

Mynt

Eric Toonen

Auktionsutropare Mynt

Jag hoppas kunna använda mitt nätverk till att göra Catawiki känt utomlands.

 • Över 35 års erfarenhet
 • En hängiven samlare
 • Stort internationellt nätverk

Exceptionella objekt

Eric Toonen

Samlandet finns i Eric Toonens blod. Han har sedan sin barndom samlat på allt från gamla leksaker till glas och frimärken. Senare koncentrerade han sig på att samla på mynt. Han tyckte mycket om att resa runt i Europa för att hitta de bästa objekten för hans samling och lära känna likasinnade samlare. Som en extra utmaning samlar Eric på så kallade fängelsemynt (prison coins). Dessa mynt användes som valuta på fängelserna. Han kan endast finna dessa mynt genom att nyttja sitt nätverk.

Det internationella nätverket är Erics stora styrka. Som auktionsutropare kan han använda sig av det allteftersom Catawiki växer i Europa. Eric tycker speciellt om att lära känna andra hängivna samlare. Han är dessutom ansvarig för flera andra auktioner. Med sin bakgrund som samlare har han en bred kunskap vilket han kan använda sig av på de högkvalitativa och mångsidiga auktionerna.

Erik van den Berg

Erik van den Berg

Antikviteter / Glas

Erik van den Berg

Auktionsutropare Antikviteter / Glas

De vackraste auktionsobjekten är skapade med kärlek och hantverksskicklighet.

 • Mer än 20 års erfarenhet som antikhandlare
 • Bred professionell kunskap
 • Fantastiskt nätverk med säljare

Exceptionella objekt

Erik van den Berg

Efter att ha jobbat på hotell i flera år bestämde sig Erik van den Berg sig för att bli sin egen chef. Inom antikvärlden fann han den frihet han alltid hade velat ha. Antiviteter hade alltid varit en hobby och tack vare hans inspirerande granne, gjorde Erik det till sin karriär. Efter att ha börjat smått och delat affär, vande sig Erik suggessivt vid antikbranschen och startade till slut sin egen affär. Han lärde sig av bra och dåliga inköp och använde alla sina kunskaper till att köpa antikviteter. Över 20 år senare har han all rätt att kalla sig expert på att införskaffa antikviteter.

Detta har varit användbart för Erik som auktionsutropare. Tack vare hans erfarenhet kan han använda fotografier för att granska alla de föremål som han kommer i kontakt med. Att ha en bra kontakt med säljaren är också en viktig del av arbetet. Till exempel för att kunna klargöra vilket material ett objekt är tillverkat av. Ett objekts värde är inte alltid det viktigaste för Erik. Han älskar att inkludera antikviteter som är tillverkade av kärlek och hantverksskicklighet.

Erwin Dekker

Erwin Dekker

Armbandsur

Erwin Dekker

Auktionsutropare Armbandsur

Jag skulle kunna titta på min klocksamling i flera timmar.

 • Passionerad klocksamlare
 • Bred bakgrund i kuriosa och antikviteter
 • Har ägt ett eget antikföretag

Exceptionella objekt

Erwin Dekker

När Erwin Dekker fick en Girard-Perregaux klocka på 70-talet av sin pappa började hans intresse för armbandsur. Han blev fascinerad av den underbara mekanismen som ligger bakom tidsmätarna och efter att ha gjort efterforskningar började han samla. Han blev intresserad av konst och antikviteter och tyckte att det var kul att sälja. På 80-talet öppnade Erwin Dekker sin egen antikaffär i Haag. Några år senare valde han ett stabilt och fast jobb, men hans passion för armbandsur slutade inte i och med det. Idag arbetar han med klockor på heltid.

Erwin Dekker älskar att han kan använda sina kunskaper på Catawiki. Inte bara när han värderar objekt men även med att hjälpa säljarna med sina presentationer. Han vet att ett dåligt foto kan göra skillnaden mellan att få sålt sitt objekt för ett bra pris eller inte alls. Därför tycker Erwin Dekker om att ge säljråd. Han själv hjälper till genom att arrangera en vacker auktion som intresserar köparna. Helst ska de innehålla glittrande Breitling, Zenith eller Longines klockor.

Francisco Carrión

Francisco Carrión

Klassiska bilar

Francisco Carrión

Auktionsutropare Klassiska bilar

Francisco Carrión

Min sanna passion är bilar från förkrigstiden.

 • Mer än 20 års erfarenhet
 • Passionerad samlare och restaurerare
 • Skriver artiklar om förkrigstidens bilar för bilmagasin

Francisco Carrions familj har en stor passion för bilar. Så länge han kan minnas var han omgiven av bilar som hans pappa sålde. Hans farfar tog honom ofta på bilmässor för klassiska bilar. Det kom därför inte som en överraskning att Francisco Carrion utvecklade en förkärlek till förkrigstidens bilar. Han älskar den relativt enkla tekniken och älskar att finna originaldelar till sina bilar. Han har därför mycket att skriva om i de tidningar som publicerar hans artiklar. Francisco Carrion går ofta på mässor och rallyn där han berättar om Catawiki för andra entusiaster. Därför har antalet listade bilar ökat stadigt. Naturligtvis hamnar inte alla bilar på hans auktioner. Francisco Carrion har ett bra öga för detalj och han ber alltid om bra foton på alla de vitala delarna av bilen när han inte är säker. Genom att ha bra kontakt med sina säljare lyckas han tillföra allt mer intressanta objekt till sina auktioner.

Francisco Alvarez Lloret

Francisco Alvarez Lloret

Antikviteter / Kuriosa

Francisco Alvarez Lloret

Auktionsutropare Antikviteter / Kuriosa

Francisco Alvarez Lloret

Jag har lärt mig mycket genom mitt arbete som restaurerare av klassiska byggnader.

 • Stora kunskaper av renoveringsjobb
 • År av erfarenhet genom arbete i sin egen antikaffär
 • Älskar kuriosa och antikviteter

Exceptionella objekt

Francisco Alvarezs intresse för antikviteter började säkert på grund av de vackra konstverken och antika möblerna i hans barndomshem. Under sina studier till arkitekt beslöt hans sig för att specialisera sig på att renovera gamla klassika byggnader samtidigt som han hade en antikaffär tillsammans med en kamrat. Det har lärt honom mycket om den spanska antikmarknaden och han blev duktig på att värdera antikviteter. Med åren har Francisco Alvarez byggt upp erfarenhet som är användbar i hans arbete för Catawiki. På sina auktioner av antikviteter och kuriosa kommer han ständigt i kontakt med olika föremål. Från kaffekvarnar till trädockor och från Art Déco lampor till byråar. Francisco Alvarez har sett många föremål genom åren och kan därför lätt se vilka föremål som passar tillsammans i en auktion. Hans mål är att skapa olika auktioner med olika stilar. Med stor variation på objekten försöker han varje vecka att överraska sina internationella besökare.

Frans van Ingen

Frans van Ingen

Frans van Ingen

Auktionsutropare

Frans van Ingen

Alla mina erfarenheter faller harmoniskt på plats i mitt arbete som auktionsutropare.

 • Har arbetat mer än 30 år inom instrumentbranschen
 • Erfarenhet av inköp, försäljning och marknadsföring av instrument
 • Passion för gitarrer

Frans van Ingen vet nästan allt som finns att veta om musikinstrument. Han arbetade också som säljare och marknadsförare i nästan 30 år för en av de största instrumentkedjorna i Nederländerna. Han har sett nästan alla delar av branschen vilket har gett honom värdefull erfarenhet. Hans nätverk är inte heller litet - nämn en plats och Frans kan troligen nämna den största försäljaren där.

Som auktionsutropare faller alla kunskaper harmoniskt på plats. Han fick upp ögonen för instrument som 6-åring när han höll i sin första gitarr. Från endast ett foto kan han genast se om originaldelarna ännu är kvar, om logon är korrekt och om det är rätt pickguard för den modellen. Frans lyckas alltid med att sätta samman en fantastisk auktion genom att använda sin kunskap och sociala färdigheter. Om han letar efter något speciellt? Då ringer han upp sina gamla kunder. Tillsammans rotar de runt i magasinet för det perfekta objektet att sälja på hans Catawiki auktion.

Frederik Jamees

Frederik Jamees

Antikviteter / Kuriosa

Frederik Jamees

Auktionsutropare Antikviteter / Kuriosa

Hantverket i gamla spelautomater är fascinerande.

 • Världen för att köpa spelmaskiner
 • En hängiven samlare i över 30 år
 • Internationellt nätverk

Exceptionella objekt

Frederik Jamees

Som tonåring var Frederik Jamees fascinerad av jukeboxar från 50-talet. Inledningsvis var det musiken som intresserade honom men senare lockade hantverket även. Hans åsikt var att de tråkiga spelmaskinerna från 80-talet inte höll måttet. Han blev strax därefter intresserad av i andra antika maskiner, såsom en spelmaskin från 20-talet (enarmad bandit), Coca Cola-automater och grammofoner. Men egentligen är det så latt så länge som en vara åtminstone är delvis mekanisk och och fungerar så är den av intresse. Frederik har rest på mässor och auktioner runt om i världen för sin saming, som han han passionerat har byggt upp. Det har gett honom ett brett nätverk, bred kunskap om den mänskliga naturen men även om spelmaskiner.

Som auktionsutropare har Frederik sett många automater. Han förstår vikten av att veta huruvida maskinen är i dess ursprungliga skick, vilket påverkar priset betydligt. Frederik spenderar också mycket tid på att hjälpa säljare och köpare så mycket han kan. Personligen tycker han mest om att se en Mills Dewey Floor Machine från tidigt 1900-tal, men en Watling 'Bird of Paradise' spelmaskin eller en Rock-Ola jukebox är inte heller fel.

Ger van Oers

Ger van Oers

Auktionsutropare Annons- och emaljskyltar / Kuriosa

Endast min pennsamling har hållit sig genom tiderna.

 • Öppnade egen antik- och kuriosaaffär
 • Stort internationellt nätverk
 • Var en genuin samlare som barn

Exceptionella objekt

Ger van Oers

Ger van Oers beskriver sig själv som ett "samlarbarn". Ända sedan barndomen har han samlat på allt som man kan få tag på. Så snart en samling var fulländad började han genast att samla på något annat. Endast hans pennsamling har hållit sig genom åren. Allt samlande och säljande gav Ger en insikt för hur handel fungerar. Han hade en framgångsrik pennaffär på nätet i många år och öppnade sedan sin egen antik- och kuriosaaffär.

Pennor ligger fortfarande Ger nära om hjärtat. Så han är den ideale auktionsutroparen för auktionen av pennor och skrivmaterial där det finns många intressanta objekt till salu. Montblanc reservoarpennor är speciellt efterfrågade. Den begränsade upplagan av reservoarpennor från 80- och 90-talet genererar ofta entusiastiska bud och tyska reservoarpennor av märket Pelikan säljer också mycket bra. Ger håller nära kontakt med säljarna i den relativt lilla världen av pennor och organiserar en fantastisk auktion varje vecka.

Gerben van IJken

Gerben van IJken

Toys & Boardgames

Gerben van IJken

Auktionsutropare Toys & Boardgames

I always wanted to work with Lego and finally I can with Catawiki!

 • A passion for Lego for over 30 years
 • Visits international Lego fairs
 • Committed to good relationships with buyers and sellers
Gerben van IJken

An entire city was built in Gerben van Ijken’s childhood home. A Lego city, of course, built from dozens of sets that he received as a child. He was quite fascinated by the multifunctional Lego blocks. And once he had assembled everything following the manual’s instructions? It was demolished and combined with other sets to build his own creations. Lego has always been a passion for Gerben, and he has followed its fortunes closely, including attending international fairs. His ultimate dream was a job where he could work with Lego... and now his fantasy is a reality!

Gerben loves every minute of his job as an auctioneer. Sets from the 50s and 60s can still be combined with modern sets, which makes the market very lively. Lego is also a good investment because the collection changes every two years and sets are never re-released. Auctions that include unique sets, like the limited edition Millennium Falcon, are always very exciting! Gerben particularly enjoys being able to make so many people happy at his Lego auction. After all, that’s what Lego is for!

Gijs Hamming

Gijs Hamming

Auktionsutropare Mattor (orientaliska och handknutna)

Inte alla vet att det ibland kan ta flera år att skapa en matta.

 • Ägde en affär för orientaliska mattor
 • Har själv köpt mattor från Fjärran Östern
 • Stort nätverk

Exceptionella objekt

Gijs Hamming

Gijs Hamming kom först i kontakt med orientaliska mattor genom en armenisk klasskamrat. Hans familj hade tillverkat exklusiva mattor i hundratals år. Genom att använda dessa mattor som ett startkapital började Gijs och hans vän att sälja. Genom att se, ta på och känna lukten av mattorna lärde sig Gijs mer om de varor han sålde och en passion för orientaliska mattor var född. Då hans vän dog fortsatte Gijs att driva två butiker själv. Nu har han tjugo års erfarenhet av att förhandla och sälja mattor och av resor till Fjärran Östern.

Det är helt klart att Gijs har byggt upp en bred kunskap vilket försäkrar att han känner igen alla olika sorters mattor som säljs på hans auktioner. Ursprunget och värdet på en matta kan ofta bestämmas genom mönster, färger och knyttekniken. Om Gijs är osäker vänder han sig till en av alla hans uppslagsböcker. Han ser till att endast de finaste mattorna säljs på Catawiki; såsom de lägre prissatta mattorna från 50 till 80-talet och även de dyrare mattorn från början av 1900-talet.

Guido Mascini

Guido Mascini

Vin

Guido Mascini

Auktionsutropare Vin

Jag är helt fascinerad av den stora variationen på viner.

 • Ägt en restaurang med exklusiv vinlista
 • Fullföljt flera vinkurser
 • Arbetat vid flera auktionshus
Guido Mascini

Guido Mascinis kärlek till goda viner började då han öppnade sin restaurang. Många vinimportörer kontaktade honom och introducerade honom till ett brett sortiment av kvalitetsviner. Han var verkligen fascinerad av skillnaden på de olika vinerna både vad gällde prissättning och smak. Han ville lära sig mer! Efter flera vinkurser och besök på vingårdar i Europa och Afrika kunde Guido kalla sig själv för en sann kännare. Efter att han sålde sin restaurang arbetade han på olika auktionshus. Förutom att han arbetar som auktionsutropare är han även koordinator för vin-, port- och whiskeyauktionerna på Catawiki.

Guido Mascini har det yttersta ansvaret för att organisera auktionerna och tillsammans med de andra auktionsutroparna letar han ständigt efter nya möjligheter för temaauktioner. Han litar på auktionsutroparnas expertis och att de lyckas presentera en smakfull samling viner varje vecka. Själv är han en stor fan av en Kanonkop ‘Paul Sauer’, men en sällsynt whiskey eller ett gott vin från 2010 – vilket var ett fantastisk år för vin – är också välkomna på hans auktioner.

Harald Fredriks

Harald Fredriks

Kartografi

Harald Fredriks

Auktionsutropare Kartografi

Kartografiska tryck är inte bara dekorativa utan erbjuder även en hållbar investering.

 • Arbetade tidigare som geografisk informationsofficer för det nederländska försvarsministeriet
 • Har över 17 års erfarenhet
 • Har startat ett framgångsrikt kartografiskt företag

Exceptionella objekt

Harald Fredriks

En underbar dekoration, ett minne från var du föddes eller en hållbar investering. Det finns många bra anledningar till att köpa en antik karta eller stadsplan. Harald Fredriks vet allt om det här och därför organiserar han, både som auktionsutropare och entusiast, underbara kartografiska auktioner.

Harald upptäckte sin passion för kartor under sin tid på försvarsministeriet. Som geografisk informationsofficer analyserade han och fann platser för potentiella uppdragsområden med hjälp av satellitbilder men även nya eller gamla kartor. Det räckte för att egga han intresse och när han hade arbetat för armén i ungefär tio år startade han upp en antikvarisk kartografisk affär som kom att bli framgångsrik. Kartor, stadsplaner, topografiska tryck och stadsformer - Harald har hanterat dem alla.

Att vara auktionsutropare passar honom som handen i handsken. Han känner de flesta antikvitarier personligen i den relativt lilla världen av kartografi. Många speciella kartor är till salu på auktionen varje vecka. Harald skulle helst vilja se sällsynta kartor från tiden då Dutch United East India Company (VOC) fanns med dess hemliga affärsrutter. Tyvärr är chansen att se en sådan karta väldigt liten då de är ytterst sällsynta. Han tycker även om att inkludera "vanliga" kartografiska diagram på sina auktioner, för att försäkra sig om att köparna har en varierad och attraktiv samling att välja från.

Horst Kløver

Horst Kløver

Auktionsutropare Konst (fotografi) / Konst (modern)

Horst Kløver

Fotografi är ett universiellt språk som kan ena människor.

 • Mer än 25 års professionell erfarenhet
 • Känner till alla sidor av branschen
 • Brett internationellt nätverk
 • Publicerar ofta artiklar om foto

Horst Kloevens gjorde sitt första arbete som fotograf som tonåring när han tog bilder på skolans modeshow. Han blev besatt av fotografering och visste genast att det var det han ville arbeta med. Han beslöt sig för att studera konsthistoria och fotografi. Direkt efter avslutade studier fann han arbete som nyhetsfotograf för flera tidningar. På det viset fick Horst Kloeven mycket erfarenhet och byggde även upp ett stort internationellt nätverk. Men han ville även spendera mer tid med sin familj. Därför beslöt han sig för att studera den teoretiska sidan av fotografi och började arbeta som konservator för olika museum och gallerier i Europa. Nu försöker han informera sitt kontaktnät om Catawiki och som tack får han in flera högkvalitativa objekt varje vecka. Då han är en kreativ person och konservator vet han hur man skapar en varierad auktion. Han listar både kända fotografer och lovande unga talanger. Horst Kloevens auktioner kräver mycket tid av honom och han tycker om att exprimentera med olika sätt att arrangera auktionerna. Varje vecka är han spänd över hur auktionen kommer att påverka budgivarna.

Iris Hendriks

Iris Hendriks

Smycken

Iris Hendriks

Auktionsutropare Smycken

Jag brukade skapa smycken själv som amatör.

 • Har fascinerats av ädelstenar och smycken i 40 år
 • Amatörjuvelerare
 • Arbetat som smyckeshandlare
 • Bred praktisk erfarenhet
Iris Hendriks

Iris Hendriks har alltid varit attraherad av ädelstenar. Hon brukade extrahera dem själv från stenar genom att använda hammare och mejsel. Som amatör skapade hon även egna smycken under många år. Som smyckeshandlare såg hon mycket kuriosa vilket hon alltid ville lära sig mer om. Hon har sett och sålt nästan allt som har en ädelsten på sig.

Designersmycken, guldhalsband och gamla mormorsbroscher: enligt Hendriks listas allt som kan kallas för smycken på Catatwikis smyckesauktion. Hendriks vet av erfarenhet att en närmare undersökning av Bvlgari smycken ofta visar att de är från någon fabrik i Kina. Iris vet bättre än de flesta vilka stämplar och gömda märken man ska titta efter. På grund av hennes expertis kan hon ofta snabbt se om ett smycke kommer från en fabrik eller är handgjort.

Jacques Pels

Jacques Pels

Serietidningar

Jacques Pels

Auktionsutropare Serietidningar

Jacques Pels

Jag har i stort sett gjort allt relaterat till serietidningar, förutom att faktiskt teckna dem.

 • Arbetat med åtskilliga serieboksförlag i 20 år
 • Organiserat stora seriemässor
 • Arbetat på olika uppslagsverk och utställningar om serier
 • Är själv en samlare

Exceptionella objekt

Jacques är fullt upptagen med serieböcker och endast karaktärerna själva är mer involverade. Som barn läste han Kalle Anka, Tintin och Spirou men hans intresse började egentligen vid öppnandet av den första serieboksaffären i Gent. Det var då Jacques bekantade sig med de dyrare serietidningarna som han så gärna ville samla på. Nu har han samlat på serier och kuriosa i mer än 40 år. Han har byggt upp ett internationellt nätverk genom att besöka ett antal seriemässor i Europa.

Han har också varit med i organiserandet av seriemässor, gett ut åtskilliga veckoserier och arbetat på olika utställningar och uppslagsverk om serier. Som auktionsutropare har Jacques ett gott öga för vackra objekt. Objektets skick är mycket viktigt enligt Jacques. Det är det som får ett objekt att skilja sig från mängden, speciellt om det är en förstaupplaga eller seriekuriosa. Och om där finns några tvivel angående en illustration eller något annat, räcker det ofta med att han tittar i sin egen samling för att finna det definitiva svaret.

Jamie Brindle

Jamie Brindle

Armbandsur

Jamie Brindle

Auktionsutropare Armbandsur

Min pappa brukade säga att en klocka är det vackraste smycket en man kan ha.

 • Nästan 25 års erfarenhet av handel
 • Har sålt på den välkända marknaden i Bermondsey under många år
 • Äger en specialistaffär
 • Etablerat ett brett nätverk

Exceptionella objekt

Jamie Brindle

Jamie Brindles kärlek till klockor kommer hemifrån. Hans pappa älskade att bära vackra armbandsur och när han var tretton år fick han sitt första Timex-ur i julklapp. Det var en stor sak på den tiden men allteftersom han blev äldre började de mer exklusiva klockorna intressera honom. Han hade en plats på marknaden i Bermondsey under många år där han köpte och sålde armbandsur. Han lärde sig mycket och har etablerat ett brett nätverk. Sedan dess har Jamie Brindle öppnat en egen affär som han nu har drivit i elva år. Med mer än 25 års erfarenhet från handel har Jamie Brindle fått mycket erfarenhet av klockor som han gladeligen använder sig av hos Catawiki. Han vet exakt vad han behöver tänka på när han värderar ett armbandsur. Urverket är speciellt viktigt att granska då det kan vittna om uret har blivit ordentligt omhändertaget. Urmakaren lämnar också ofta olika karakteristiska drag i urverket. Trots hans breda kunskaper i ämnet blir han ändå dagligen överraskad av de olika listade föremålen som kommer in. Till exempel på kvalitetsklockor från Östeuropa som är populära i Storbritannien och även begränsade upplagor av hans favoritmärken.

Jamie Beeden

Jamie Beeden

Konst (fotografi)

Jamie Beeden

Auktionsutropare Konst (fotografi)

Jamie Beeden

Ett bra fotografi ska beröra dig.

 • Mer än 20 års professionell erfarenhet
 • Fotograf för stora musikföretag, magasin och multinationella företag
 • Kan allt om fotoindustrin
 • Ägt eget galleri

Exceptionella objekt

Jamie Beeden studerade fotografi på University of London. Efter studierna fick han jobb som assistent för en känd fotograf där han framförallt lärde sig att arbeta hårt. Den här kunskapen var användbar ett par år senare när han startade sitt eget företag. Under tolv år arbetade Jamie Beeden som fotograf i musikbranschen, för tidningar och för multinationella företag. Efter de åren ville han leva ett mindre hektiskt liv och började jobba som anställd på en fotoagentur och gallerier runt omkring London. Han öppnade sitt eget galleri i den fridfulla staden Margate.

Med hans erfarenhet som fotograf arbetar Jamie Beeden nu som auktionsutropare för Catawiki. De tusentals fotografier som han har sett och tagit under sin livstid gör det möjligt för honom att kvickt värdera ett fotografi och känna igen en talang. Förutom välkända namn inkluderar han även nya talanger i hans auktioner. Jamie Beeden älskar att se fotoböcker i första upplaga, helst signerade av fotografen. På det viset vill han ta auktionerna till en annan dimension och göra Catawiki till det ideala stället att hitta vackra fotografier online.

Jaromir Budi

Jaromir Budi

Antikviteter / Design / Kuriosa

Jaromir Budi

Auktionsutropare Antikviteter / Design / Kuriosa

Jaromir Budi

Jag älskar auktionsindustrins aktiva karaktär.

 • Mer än 15 års erfarenhet
 • Studerade museologi
 • Tog en snickarkurs
 • Brett internationellt nätverk

Exceptionella objekt

Joromir Budi kommer från en familj med samlare. Det är därför ingen överraskning att han redan som tonåring besökte lokala loppmarknader för att hitta fynd. Han blev speciellt intresserad av antika möbler och bestämde sig för att lära sig mer om finsnickeri. Det var också på det sättet Joromir Budi lärde känna auktionsindustrin. Den aktiva karaktären, interaktionen och det stora urvalet av objekt var precis vad han var ute efter. Han arbetade i 12 år för olika auktionshus från New York till Berlin och även online.

Joromir Budi har en bred kunskap om olika antikviteter och marknaden, ett resultat av hans tid som värderare. Dessa erfarenheter hjälper honom att värdera objekt för Catawiki. Hans kunskaper som finsnickare är också användbara då han kan se om ett objekt är handgjort eller fabrikstillverkat. Därför är han duktig på att värdera objekt men enligt Joromir Budi är det lika viktigt att skapa kontakter och bygga upp ett förtroende. Därför håller han kontakten med köpare och säljare så att han kan skapa allt mer framgångsrika auktioner.

Jay McLellan

Jay McLellan

Glas

Jay McLellan

Auktionsutropare Glas

Jay McLellan

Jag beundrar hantverksskickligheten i glasvaror.

 • Har ägt en egen glashandel och galleri i 15 år
 • Publicerade en online-katalog över nederländskt glas
 • Livslångt engagemang i konst och kultur på internet

Exceptionella objekt

Jay McLellans intresse av glas kommer från hans bakgrund i IT där han arbetade med att organisera (museologisk) data i stora databaser. När han kom i kontakt med nederländskt glas genom sin partner, märkte han att det inte fanns någon katalog över glas från Nederländerna. Hans mål blev att skapa en för att intressera nya samlare. Det visade sig vara en bra idé och som en av de första pionjärerna inom ämnet etablerade han en pålitlig glashandel online med hjälp av databasen. Efter mer än 15 års framgångsrik handel kan han nu kalla sig för expert inom glasbranschen.

Nu använder Jay McLellan sin expertis hos Catawiki där han värderar nederländskt och italienskt glas. Han vet hur viktigt hans arbete som auktionsutropare är och tycker det är mycket viktigt att ha så detaljrika beskrivningar som möjligt. Därför vill Jay McLellan speciellt se bra fotografier och förklarar gladeligen för säljarna hur de kan åstadkomma det. Det är endast då som detaljerna, formerna och hantverket kan värderas ordentligt och potentiellt säljas till ett högt bud.

Jeroen Hamelink

Jeroen Hamelink

Skivor/vinyl

Jeroen Hamelink

Auktionsutropare Skivor/vinyl

Det finns inget bättre än att erfara musik genom en fysisk produkt.

 • Över 10 års erfarenhet
 • Arbetade många år som butiksansvarig i en skivaffär
 • Vinylfantast och samlare
Jeroen Hamelink

Jeroen Hamelink var ung då han utvecklade en kärlek till vinyl. Han tyckte om att leta genom sina föräldrars samling för att hitta något att lyssna på. Han tycker ännu mycket om hela upplevelsen av att spela en skiva. Jeroen har även byggt upp en imponerande samling vinylskivor och CD-skivor. Det är mycket tack vare hans föregående jobb som filialchef i en skivaffär där han kom i kontakt med tusentals olika skivor och CD-skivor och lärde sig allt om marknaden. De kunskaperna använder han sig nu av på Catawiki.

Fastän det stora utbudet av digitala produkter märker Jeroen av ett ökat intresse för vinyl och inte bara från samlare. Många yngre tycker om att köpa sin musik på vinyl och dessutom ha en digital kopia. De är ofta intresserade av klassiska band såsom Led Zeppelin, The Doors och The Beatles. Jeroen fokuserar även på mindre kända genrer genom att erbjuda tema-auktioner. Där kan man hitta mycket vinyl till salu. Det hjälper honom att skapa mångfacetterade auktioner med många guldkorn för vinyl connoisseurer och vinyl av hög kvalitet för entusiasterna.

Jeroen Trapman

Jeroen Trapman

Armbandsur

Jeroen Trapman

Auktionsutropare Armbandsur

Jeroen Trapman

Jag fascineras mycket av det historiska värdet ett armbandsur förkroppsligar.

 • Omfattande kunskaper om armbandsur
 • Själv en samlare
 • Utmärkt nätverk

Exceptionella objekt

När han var 15 år var tiden inne för Jeroen Trapman att ta nästa steg mot vuxenvärlden, skaffa sig en bra klocka. Han fördjupade sig i klockor genom att läsa om dem på internetforum, i magasin och uppslagsverk. Sex månader senare fick han sin första klocka: en fin Seiko. Vid det här laget var han besatt av klockor och började genast att samla pengar till nästa. Allt fascinerade honom: designen, teknologin och dess historiska värde. Det är fantastiskt att en klocka kan ha tillhört en bergsklättrare på Mount Everest, djupt under havet eller till och med på månen.

Jeroen kan nu kalla sig en riktig klockexpert. Han kan allt om alla olika märken, från vintage till nya modeller som kommer att lanseras nästa månad. Han tycker om att se hur tillgång och efterfrågan möts på Catawiki och han trivs med att ge råd till både säljare och köpare. Samlare kan hitta den speciella modellen som gör deras samling komplett och andra budgivare kan få tag i den klocka de alltid velat ha. Personligen tycker Jeroen om när en vintage Rolex dyker upp.

Joaquin Fernandez Cebrian

Joaquin Fernandez Cebrian

Armbandsur / Ädelstenar

Joaquin Fernandez Cebrian

Auktionsutropare Armbandsur / Ädelstenar

Min erfarenhet som guldsmed hjälper mig när jag värderar armbandsur.

 • Har varit en klockentusiast i mer än 25 år
 • Nästan 20 års erfarenhet som guldsmed
 • Äger ett eget guldsmedsföretag

Exceptionella objekt

Joaquin Fernandez Cebrian

Fastän Joaquin Fernandez Cebrian alltid har älskat armbandsur startades inte hans passion förrän under en tennisturnering som han var med i. Det kända märket Breitling höll en liten utställning av dess nyaste modeller. Det blev kärlek vid första ögonkastet för Joaquin och han började genast att samla pengar för att köpa en. Sedan dess har han varit en riktig klockfantast genom att hålla sig a´jour med marknaden, besöka mässor och lära känna andra entusiaster. Men till skillnad från andra entusiaster tycker inte Joaquin Fernandez Cebrian om att visa upp sina armbandsur. Han är hellre diskret med dem. Enligt Joaquin gäller inte det klockorna på Catawiki då de behöver presenteras så bra så möjligt. Han ger därför ofta råd till säljare om hur man tar bra foton, tvättar sina klockor och hur man skriver en korrekt beskrivning. På det viset vet budgivaren exakt vad de bjuder på och säljaren får en högre avkastning. Tack vare hans erfarenhet som guldsmed kan Joaquin Fernandez Cebrian värdera kvaliteten på guldklockor och klockor med juveler korrekt. Han älskar det han gör, varje vecka tycker han att det är spännande att se de klockor som listas.

Job Kwakman

Job Kwakman

Böcker / Kuriosa

Job Kwakman

Auktionsutropare Böcker / Kuriosa

Jag vill framhäva det speciella med varje bok.

 • Studerat konst och kultur
 • Arbetat på ett auktionshus som bokspecialist
 • 12 års praktisk erfarenhet

Exceptionella objekt

Job Kwakman

Job Kwakman har haft en passion för böcker i hela sitt liv. Efter att ha studerat konst, kultur och media hamnade han inom auktions- och bokvärlden. Hans kärlek för böcker ökade när han jobbade på ett auktionshus. Där kom Job i kontakt med hundratals böcker som han undersökte för att ta reda på ursprunget innan han listade dem i katalogen.

Att arbeta för Catawiki passar Job som handen i handsken. Varje dag tar han emot en variation av böcker som är speciella på grund av en eller annan anledning. Detta kan variera från en vackert illustrerad barnbok till ett gammalt sällsynt manuskript. Tillsammans med säljaren ser han till att varje bok presenteras från sin bästa sida och att det speciella med just den boken framhävs. Han arrangerar därför tillsammans med sina kollegor auktioner som inspirerar budgivarna att bjuda på en speciellt vacker eller sällsynt upplaga.

Joep Egmond

Joep Egmond

Musikinstrument

Joep Egmond

Auktionsutropare Musikinstrument

George Harrison och Paul McCartney började att spela på min fars gitarrer.

 • Hans familj tillverkar de kända gitarrmärket "Egmond"
 • Ägt sin egen musikaffär
 • 35 års praktisk erfarenhet

Exceptionella objekt

Joep Egmond

George Harrison, Brian May och Paul McCartney. De är alla rockstjärnor men de har en sak till gemensamt: de började alla lära sig spela på en Egmond gitarr. Fabriken där dessa gitarrer tillverkades ägdes av Joep Egmonds pappa som även hade en musikaffär. Joep föddes i lägenheten ovanför affären. Så det var ingen överraskning att han till slut tog över affären. Han har fått ovärdelig erfarenhet över mer än 35 år, då han har kommit i kontakt med nästan alla instrument som finns.

Joep vet att instrument är till för emotionella människor. Ett instrument är deras bröd och smör och är därför en bra investering. Det var så det var i affären och på Catawiki är det ingen skillnad. Han tycker om att diskutera föremålen med sina leverantörer. Och tack vare att han är en expert med affärssinne lyckas han med att sätta ihop en fantastisk auktion. Joep vill helst av allt se ovanliga intrument såsom ett handgjort Steinway piano. Men han tycker även om att lista en vacker violin eller en djembe i hans auktioner.

John Searle

John Searle

Auktionsutropare Motorcyklar och mopeder

Klassiska motorcyklar från 1930-talet representerar en vacker tid.

 • Mer än 25 års erfarenhet
 • Har gjort flera tv-program om motorcyklar
 • Deltar i (inter)nationella klassiska motorcykeltävlingar
 • Stor passion för klassiska motorcyklar

Exceptionella objekt

John Searle

John Searle var 18 år när han köpte sin första motorcykel, en BMW R60. På den tiden var en R60 redan en klassisk motorcykel men han kör den fortfarande. Hans kärlek till klassiska motorcyklar har aldrig slutat, inte ens då John Searle filmade och höll i tv-program om de nyaste modellerna. Dessutom har han deltagit i klassiska motorcykeltävlingar i hela Europa, ibland med sin fru i sidovagnen. Motorcyklarna som John Searle använder i dessa tävlingar underhålls i hans egen verkstad där han även sköter sitt jobb för Catawiki. Omgiven av sin passion, som sig bör.

John Searle tycker att det är viktigt att undersöka motorcyklarna ordentligt innan de listas på auktionerna. Om serienumret på skärmen och motorcykeln stämmer, kan du vara säker på att det är en äkta klassisk motorcykel och att den kommer säljas lätt på auktionen. Dessutom har John Searle lärt sig mycket om det mänskliga beteendet genom åren. Han talar därför gärna med köpare, säljare och entusiaster som delar hans passion.

Jos Zinkstok

Jos Zinkstok

Frimärken

Jos Zinkstok

Auktionsutropare Frimärken

Frimärken har blivit en av de viktigaste aspekterna i mitt liv.

 • Över 35 års professionell erfarenhet
 • Organiserade sina egna auktioner
 • En hängiven samlare
Jos Zinkstok

När Jos Zinkstok fick ett ark med frimärken på sin sjätte födelsedag blev han inte imponerad. Som tur var blev hans pappa glad över frimärkena och började genast att samla på dem. Han pappa blev till och med ordförande för frimärkssällskapet. Därför träffades medlemmarna ofta hemma hos den unge Jos. På det viset växte hans intresse för frimärken - något som Jos är glad för än idag. Han började själv samla och besökte många mässor, auktioner och frimärkshandlare. När han pappa dog blev det hans ansvar att sälja hans samling. Jos bestämde sig för att starta sin egen frimärksauktion. Fyra gånger om året anlände samlare från hela landet till hans auktioner, då det alltid fanns gott om fina frimärken att köpa. Detta pågick under 28 år.

Efter nästan 30 år dök ett nytt erbjudande upp. Jos började arbeta som auktionsutropare för Catawiki år 2012 och utvecklade frimärksauktionen till vad den är idag. Han har använt sig av alla sina kunskaper och sin erfarenhet på auktionerna. Hans känsla för presentation och öga för vackra frimärken resulterar i framgångsrika auktioner. Han ser även ofta gamla kunder eller kända säljare dyka upp online.

Jurry Heshusius

Jurry Heshusius

Serietidningar

Jurry Heshusius

Auktionsutropare Serietidningar

Jag brukade spendera timmar med att leta efter sällsynta serietidningar i affären - nu får jag dem skickade till mig!

 • Arbetade i en serietidningsaffär i mer än 15 år
 • En connoisseur och samlare
 • Erfaren köpare, säljare och värderingsman

Exceptionella objekt

Jurry Heshusius

Jurry Heshusius får lov att kalla sig en serietidnings-connoisseur. Han började läsa serietidningar som ung, och snart började han att samla på dem. Utöver serietidningar började han även att samla på screentryck och bilder, först och främst från konstnärer såsom Enki Bilal och Moebius. Han åkte på marknader och mässor både hemma och utomlands för att hitta exklusiva utgåvor till sin samling. På den lokala serietidningsaffären la de snart märke till Jurry och han erbjöds ett jobb. Här fick han mer än 15 års arbetserfarenhet. Köpa, sälja, värdera; allt som har att göra med serietidningshandeln fick Jurry arbeta med.

Nu använder han sig av de kunskaperna som auktionsutropare för Catawiki. Han har fullt upp med att granska serietidningar och bygga upp en bra relation till budgivarna och säljarna. De exklusiva specialupplagorna som han brukade leta efter i timmar, skickas nu direkt till honom. Med hans erfarenhet kan han ofta värdera en tidning genom att titta på den snabbt. Om inte det fungerar har han ett stort nätverk som kan hjälpa honom.

Kurt Salchli

Kurt Salchli

Böcker

Kurt Salchli

Auktionsutropare Böcker

Kurt Salchli

Jag har sett förlagsbranschen från alla perspektiv.

 • Mer än 35 års erfarenhet
 • Har ägt en egen bokaffär och bokförlag
 • Brett internationellt nätverk

Exceptionella objekt

Kurt Salchi har alltid varit en hängiven läsare. Han tjänade sina första fickpengar på ett bibliotek för barnböcker. Med en utbildning i ekonomi bestämde han sig för att koncentrera sig på bokbranschen. När han var 24 år öppnade han sin första bokaffär med nya och antika böcker. Kurt Salchi tyckte mycket om att resa och startade först upp flera bokaffärer i Paris och sedan ett bokförlag vilket han fick resa genom hela Europa för att bygga upp ett viktigt nätverk av författare, illustratörer, redaktörer och affärsinnehavare.

Tack vare sin tid i Frankrike kan Kurt Salchi mycket franska. Därför har han hand om de franska och tyska bokauktionerna. Han kommer i kontakt med en stor blandning av böcker. Varav många som han aldrig har sålt eller publicerat själv. Han vet hur man värderar dessa böcker. Kurt Salchi lägger speciellt märke till den internationella karaktären på auktionen. På det viset kan budgivare från hela världen bjuda på böcker som de aldrig skulle få tag på i sin lokala bokhandel.

Leo Setz

Leo Setz

Konst (klassisk)

Leo Setz

Auktionsutropare Konst (klassisk)

Leo Setz

Konst kommer alltid att vara en del av mitt liv.

 • Mer än 30 års erfarenhet
 • Har handlat med antikviteter i 25 år
 • Erfaren värderare, restaurerare och handlare
 • Stor konstentusiast

Exceptionella objekt

Från en tidig ålder har konst och Leo Setz varit oskiljbara. Det hela började med målningar och teckningar men snart började han arbeta med sin pappa på hans auktionshus och i hans konsthandel. Det inspirerade honom till att starta sitt eget konst- och tavelramföretag. På det här viset har Leo Setz varit intresserad av konst i hela sitt liv. Tack vare alla målningar som han har kommit i kontakt med har han förvärvat en bred kunskap i hur man värderar tavlor. Han älskar att gå igenom ett stort lager och bestämma vad han ska göra med varje föremål.

All denna erfarenhet gör Leo Setz till en tillgång för Catawiki. Då han har värderat så många målningar vet han exakt vad han skall leta efter. Som restaurerare har han lärt sig att förbise damm och smuts för att se målningens potential. Leo Setz uppskattar både dyr och billigare konst. Det gör att han lätt kan erbjuda en vacker samling målningar och desto fler spännande auktioner.

Leonne van Bakel

Leonne van Bakel

Antikviteter / Keramik

Leonne van Bakel

Auktionsutropare Antikviteter / Keramik

Jag är svag för porslin från Delft.

 • Studerade konsthistoria
 • Examinerades i porslin från Delft
 • Över 10 års erfarenhet av handel
 • Breda kunskaper om antikviteter

Exceptionella objekt

Leonne van Bakel

Med över 10 års erfarenhet från det mer exklusiva området av konsthandeln är Leonne van Bakel familjär med det finaste porslinet. Hon har hanterat det finaste porslin på internationella mässor såsom Tefaf, Brafa och Pan. Man kan säga att hon har blivit bortskämd men som tur är har hon inte förlorat kunskapen om annat antikt porslin. Hon är särskilt svag för Delfts porslin vilket var ämnet på hennes uppsats i konsthistoria.

Leonne införskaffade sig breda kunskaper under sina studier och har sedan dess lärt sig var och hur man kan få reda på mer. Ett redskap som hon nu har användning av som auktionsutropare. Med en bakgrund i antikt porslin och internationell antikhandel kan hon värdera de flesta objekt. Den enorma variationen på objekt som listas på Catawiki utökar till hennes förtjusning hennes kunskaper. Hon är fascinerad av alla de speciella objekten som dyker upp och hoppas förmedla den entusiasmen i sina auktioner.

Leonor Arnó Pons

Leonor Arnó Pons

Etnografika / Smycken

Leonor Arnó Pons

Auktionsutropare Etnografika / Smycken

Leonor Arnó Pons

Jag har rest över hela världen för min samling av etnisk konst.

 • Har samlat i mer än 30 år
 • Fem års erfarenhet av handel
 • Brett internationellt nätverk

Exceptionella objekt

Leonor Arnó Pons har alltid varit fascinerad av utländsk kultur och konst. Hon hade redan köpt en del etniska smycken men när hon backpackade i Indien som 20-åring började samlandet på allvar. Medan hon arbetade som ansvarig för ett galleri under 25 år fortsatte hon sitt samlande. Till slut beslöt sig Leonor Arnó Pons för att följa sin passion och började sälja och köpa etnisk konst genom sin egen webbutik. Hon reste över hela världen för att se hur föremålen verkligen används. Det gav henne kunskaper och förståelse som är viktig för att kunna värdera ett objekt korrekt.

Nu använder sig Leonor Arnó Pons av sina kunskaper och erfarenheter i sitt arbete för Catawiki där hon har hand om auktionen för etniska smycken. På hennes auktion gör hon en stor skillnad på nya moderna smycken och de mer sällsynta antika. Fastän alla smyckena är handgjorda är de antika mer intressanta för samlare. Leonor Arnó Pons gör många undersökningar för att fastställa varifrån ett objekt kommer. Hennes reseerfarenhet och egen samling är användbara här. Om hon inte kan komma på ett föremåls ursprung letar hon i sin stora samling av uppslagsverk och kataloger.

Louis Girard

Louis Girard

Serietidningar

Louis Girard

Auktionsutropare Serietidningar

Louis Girard

Konst och litteratur enas i tecknade serieböcker.

 • Mer än 10 års erfarenhet
 • En hängiven samlare av specialutgåvor
 • Expert inom franska serietidningar
 • Enormt nätverk

Exceptionella objekt

Louis Girards pappa samlade på serieböcker och hans son blev även han fascinerad av dem. De reste tillsammans till mässor, auktioner och specialaffärer över hela Europa. När Louis började med en egen samling fortsatte han att resa och började snart specialisera sig på första utgåvor och specialnummer. Hans viktigaste föremål är en första utgåva av Blueberry med specialteckningar av Jean Giraud, som dog kort efter. Tack vare hans passion för serietidningar är Louis välkänd bland seriehandlarna i Paris och han dyker ofta upp på en kopp kaffe när han har vägarna förbi.

Louis använder sig glatt av sina kontakter i sitt jobb för Catawiki så att han kan få tag på mer speciella objekt från Frankrike. Förutom första upplagor specialiserar han sig även på Hergé och har hand om den delen av auktionen. Louis tycker speciellt om att se utgåvor i gott skick av ‘le petit Vingtième’ där berättelserna om Tintin först trycktes. Han försöker även inkludera actionfigurer och originalteckningar så att det finns en så stor variation så möjligt att bjuda på.

Ludo Bax

Ludo Bax

Etnografika

Ludo Bax

Auktionsutropare Etnografika

De ståtliga maskerna gjorde ett stort intryck på mig.

 • Växte upp i ett auktionshus
 • 35 års erfarenhet
 • Samlare och handlare
 • Stort nätverk

Exceptionella objekt

Ludo Bax

Ludo Baxs farbror reste till djungeln för att få tag på etnisk konst. Han bytte till sig konstverk från urinvånarna och sålde de sedan i sitt hemland. Hela hans hus var fyllt med ståtliga masker och statyer, vilket gjorde ett stort intryck på den unge Ludo.

En del av föremålen auktionerades ut på hans pappas auktionshus, där Ludo från 8 års ålder mestadels spenderade sin fritid. Han började samla och sälja etnisk konst och blev väl insatt i antikvärlden genom hans arbete på auktionshuset.

Ludo arrangerar fantastiska auktioner varje vecka tack vare hans erfarenhet från hans pappas auktionshus och kunskapen som han förvärvade genom sitt samlande. Etnisk konst är inte alltid lätt att granska då det kan handla om riktiga antiviteter eller en skulptur köpt på en flygplats. Som tur är kan Ludo se skillnaden och väljer bara de bästa exemplaren till sina auktioner.

Marc Jans

Marc Jans

Sport

Marc Jans

Auktionsutropare Sport

Marc Jans

Ända sedan jag var ett barn har jag besökt racebanor.

 • Sportfotograf i nästan 20 år
 • Fotograferat för olika nyhetsagenturer
 • Stor samlare av signerade fotografier

Exceptionella objekt

Marc Jans är väl bekant med racebanor. Redan i ung ålder gick han på motorcykeltävlingar med sin pappa i sin hemstad Assen. På det viset har motorsport blivit en viktig del av hans liv och för 20 år sedan kombinerade han detta intresse med ett annat intresse: fotografi. Marc Jans besöker ofta racebanor för att ta de mest fantastiska bilder på Formula 1 och MotoGP som han sedan får signerade av förarna. Det har resulterat i en mycket stor samling av tusentals signerade foton och förarkepsar. Detta gör honom till den perfekte kandidaten som auktionsutropare för auktionen av sportminnessaker.

Tack vare hans egen samlarvana känner Marc Jans väl till marknaden för sportminnessaker. Han kan därför lätt räkna ut värdet på listade objekt. Hans hängivenhet och ihärdighet ser till att han undersöker saker ordentligt om det är något som han inte är säker på. Om objektet är signerat jämför han det med de tusentals fotografier från hans egen samling för att vara säker på att den är äkta.

Marcel Spijkerbosch

Marcel Spijkerbosch

Mynt

Marcel Spijkerbosch

Auktionsutropare Mynt

Det har blivit mycket lättare för myntsäljare och myntsamlare att göra affärer online.

 • Mer än 40 års erfarenhet
 • Familjeföretag inom mynthandeln
 • Stort internationellt nätverk

Exceptionella objekt

Marcel Spijkerbosch

Marcel Spijkerbosch har genom sitt familjeföretag (som startades av hans farfar) varit involverad i myntbranschen sedan år 1975. Hans farfar arbetade som bagare men märkte snart att han kunde tjäna mer pengar på att köpa och sälja mynt. Genom att sälja den rätta sortens mynt lyckades han bygga upp ett lönsamt företag som kunde gå i arv. Marcel Spijkerbosch har varit i branschen i 40 år och det finns knappast någon myntmässa i världen som han inte har varit på. På det viset har han lyckats bygga upp ett stort internationellt nätverk och breda kunskaper som han nu har använding för på Catawiki.

Marcel Spijkerbosch specialiserar sig på moderna mynt från 1600-talet och framåt. Han lämnar de äldre mynten till sin kollega som han älskar att arbeta ihop med. När han granskar mynt känner han ofta igen säljarens namn från någon myntmässa. Många har börjat att sälja sina mynt online på Catawiki. Alla mynt inspekteras ordentligt av Marcel Spijkerbosch. Budgivarna är värda en korrekt och ordentlig beskrivning så att de vet exakt vad de bjuder på. Han tycker om att se till att budgivarna känner sig trygga på hans auktioner.

Marco van Kampen

Marco van Kampen

Böcker / Erotika

Marco van Kampen

Auktionsutropare Böcker / Erotika

Samlarna är ofta experter inom sina områden.

 • Inköpare för ett stort antikvariat
 • Mer än 15 års erfarenhet
 • Specialiserar sig i erotika

Exceptionella objekt

Marco van Kampen

Marco van Kampen arbetade ett tag som bokbindare men kände efter ett tag att han saknade innehållet i böckerna. Så han sökte jobb på en stor bokaffär där han sedan arbetade under 12 år. De sista fem åren arbetade han som chef på antivariatet. För att bredda sina kunskaper studerade han "Historien om den handskrivna och tryckta tryckta boken" på universitetet i Amsterdam. Under åren har Marco fått ihop en underbar samling av erotika, böcker om böcker och bibliografier.

Den här kunskapen och referensverk hjälper honom som auktionsutropare för Catawiki. Det är som julafton varje dag då en bra bok eller ett speciellt erotikaobjekt dyker upp på auktionen. Han tycker om att erbjuda det bästa för budgivarna i erotika-auktionen, i samarbete med säljare så gott det går.

Marco Hendrix

Marco Hendrix

Konst (modern)

Marco Hendrix

Auktionsutropare Konst (modern)

Jag är fascinerad av råare konstverk.

 • Över 17 års erfarenhet
 • Själv en samlare
 • Bred kunskap och erfarenhet

Exceptionella objekt

Marco Hendrix

Marco Hendrix älskar råare konst som är full av känslor. Inte undra på att han fängslades av konstverk av Herman Brood. Som ung började Marco Hendrix undersöka konstbranschen och lärde sig mycket om modern konst och de olika strömmar och vägar som bestämmer vilken riktning den tar. Han skapade sin samling och nätverk genom att köpa och sälja vilket gav honom en god inblick i hur marknaden fungerar.

Marco frodas i sin roll som auktionsutropare vilket fungerar som en förlängning av hans hobby. Han sätter ribban högt inför varje auktion och vill erbjuda en bra samling till ett utmärkt pris. Det gör det intressant både för köpare och säljare. Den attityden har burit frukt och sett en ökning av exklusiva verk i hans auktioner.

Marijn Zeevalk

Marijn Zeevalk

Modelltåg

Marijn Zeevalk

Auktionsutropare Modelltåg

Genom Catawiki hoppas jag skapa entusiasm för modelltåg hos den yngre generationen.

 • Över 15 års erfarenhet
 • Erfarenhet av inköp och försäljning
 • En hängiven samlare

Exceptionella objekt

Marijn Zeevalk

Marijn Zeevalk är fascinerad av modelltåg. När han var 11 år tog hans pappa med honom på en mässa och han fick med sig sitt första tåg hem. Hans samling växte snabbt och snart utvecklade han en förkärlek till Märklin-tåg. Han tyckte speciellt mycket om att köra ånglokomotiv och dieseltåg på sina rälsar. Marijn fortsatte att undersöka modelltågsmarknaden under sina studier. Han köpte stora samlingar på mässor och över internet. En del modeller sparade han själv och en del sålde han vidare.

All den erfarenheten gjorde att Marijn kunde göra sin hobby till sin karriär. Han tar emot mycket olika objekt varje vecka. Personligen tycker han om när nya modeller dyker upp med många olika digitala tillbehör. Men han tycker också om att hantera de äldre modellerna då han tycker att det är roligt att ta reda på bakgrunden. Marijn hoppas på att Catawiki skall tilltala den yngre tågsamlande generationen så att han kan fortsätta att dela med sig av sin entusiasm för sin passion.

Marja Neimann

Marja Neimann

Mode

Marja Neimann

Auktionsutropare Mode

Du kan känna igen en riktig dam på så vis att hon vägrar att sätta designerväskan på golvet.

 • 15 års erfarenhet
 • Har alltid varit fascinerad av mode
 • Bred internationell erfarenhet av handel

Exceptionella objekt

Marja Neimann

Så länge hon kan minnas har Marja Neimann varit fascinerad av mode. Intresset finns i hennes blod. Både Marja och hennes syster har arbetat som modeller och hennes dotter har studerat mode. Vid ett tillfälle började designerväskor intressera henne allt mer. På samma sätt som en man kan titta på vackra bilar, betraktade hon väskor och förundrades över hur de kan komplementera en outfit. Marja började sälja och köpa handväskor för många år sedan. Hon har byggt upp ett stort kontaktnät internationellt och har lärt sig mycket om branschen.

Med 15 års erfarenhet av designerväskor vet Marja Neimann precis vad för karakteristiska drag en väska måste ha för att vara äkta. Hermes, Louis Vuitton och Mulberry, hon kan dem alla. Hon inkluderar även gärna en vacker väska från Michael Kors eller Marc Jacobs på sina auktioner. På det viset erbjuder Marja Neimann en varierad samling väskor för alla smaker.
Hon har även märkt att auktionen med designerväskor har ökat i popularitet, speciellt internationellt, vilket gör att dessa väskor är enkla att få tag på för alla.

Mark van Keuk

Mark van Keuk

Diamanter

Mark van Keuk

Auktionsutropare Diamanter

Diamant är det mest fascinerande material jag känner till. Ingen sten är den andra lik.

 • Mer än 35 års erfarenhet
 • Kandidatexamen som guldsmed
 • Har arbetat med att addera diamanter på smycken samt som inköpare av diamanter

Exceptionella objekt

Mark van Keuk

Mark van Keuk kom först i kontakt med diamanter under hans studier till guldsmed. Ett yrke han inspirerades att läsa till på grund av sin bror. Han märkte snart att han hade en passion för yrket och även för diamanter. Efter avslutade studier började han arbeta med diamanter hos en stor diamanthandlare i Amsterdam. Efter tolv år blev han en köpare och spenderade mycket tid i Antwerpen. I den här staden som är en samlingsplats för diamanthandeln lyckades han skapa många kontakter inom branschen och granska och värdera tusentals olika diamanter.

Mark van Keuk är efter alla dessa år auktionsutropare för diamantauktionen. Han vet vad som händer inom branschen och vilka krav diamanter måste möta. Han examinerar varje diamant, dess certifikat och äkthetsintyg grundligt innan de listas på auktionen. Hans tidigare arbetserfarenhet gör det möjligt för honom att enkelt arrangera intressanta auktioner. Han tycker om att hjälpa köparna genom att svara på frågor. På det viset kan varje diamantentusiast bjuda på hans auktioner i lugn och ro.

Mark Harrison

Mark Harrison

Böcker

Mark Harrison

Auktionsutropare Böcker

Du behöver bara en bra bok och din fantasi för att resa över hela världen.

 • 20 års erfarenhet
 • Organiserar bokmässan ILEC i London
 • Ordförande i PBFA (Provincial Booksellers Fair Association)
 • Har ägt en egen bokaffär

Exceptionella objekt

Mark Harrison

Mark Harrison omgav sig med böcker från en tidig ålder. Man kunde till och med se han med en bok i handen innan han hade lärt sig att läsa. När han växte upp började han att samla på böcker och första utgåvorna av T.S. Elliot var av speciellt intresse. När han började att få två kopior av varje bok beslöt han sig för att börja sälja och det blev hans jobb i tjugo år. Man kan hitta Mark Harrison på både stora och små bokmässor och han organiserar själv en av de största bokmässorna i världen: ILEC i London.

Som auktionsutropare kommer Mark Harrison i kontakt med en stor variation av böcker. Tack vare hans erfarenhet kan han direkt se vilka böcker som är intressanta. Han vet vilka utgåvor, bokförlag och författare som intresserar samlarna. Om han känner sig osäker över prissättningen konsulterar han sina arkiv där han kan finna marknadsvärdet av böcker från de sista hundra åren. Personligen är han mycket intresserad av reseskildringar med vackra illustrationer. Samtidigt vet han att en intressant bok inte behöver se vacker ut. "Man skall inte döma boken efter omslaget".

Marleen Deiters

Marleen Deiters

Art nouveau och art deco

Marleen Deiters

Auktionsutropare Art nouveau och art deco

Jag är stolt över de magnifika auktionerna vi lyckas presentera varje vecka.

 • Arbetat på konstgallerier i både Nederländerna och Frankrike
 • 15 års erfarenhet av att driva ett eget galleri
 • Internationellt fokuserad
 • Etablerat ett stort nätverk

Exceptionella objekt

Marleen Deiters

Marleen lärde sig redan som ung att betrakta konst och har utvecklat ett intresse för att resa. Hon kände sig hemma under åren på galleriet i Frankrike. Det var här hennes intresse för konsthantverk från Jugend- och Art Déco-tiden tog fart. När hon bestämde sig för att flytta tillbaka till Nederländerna hade hon lyckats bygga upp en fin egen samling. Mycket tack vare det sålde och köpte Marleen konst i sitt galleri och på internationella mässor i 15 år Hon har en stor klientbas och har hanterat många unika föremål.

Den här kunskapen är mycket användbar i hennes arbete som auktionsutropare. Hon tycker att det är ett privelegium och en stor utmaning att värdera objekt och tycker om att hålla god kontakt med både budgivarna och säljarna. Så Marleen kan känna sig stolt när hon presenterar en varierande auktion med vackra objekt.

Martin Hamstra

Martin Hamstra

Antikviteter

Martin Hamstra

Auktionsutropare Antikviteter

Mekaniken bakom och alla delar som rör sig i klockor fascinerar mig ännu idag.

 • Förutbestämd klockmakare
 • Öppnat en egen klockaffär
 • Samlar antika engelska reseklockor
 • Över 30 års erfarenhet

Exceptionella objekt

Martin Hamstra

Hans farfar var en klockmakare, hans far var en klockmakare och Martin Hamstra... är också en klockmakare. Hans första minnen är från hans pappas verkstad, där han fascinerades av klockornas komplicerade mekanism. Han hjälpte till med att laga och restaurera klockor i utbyte mot fickpengar och snart var han intresserad av yrket. Efter avslutade studier i finmekanik startade Martin sin egen klockaffär. Han har alltid varit involverad i antikhandeln och samlar själv på antika engelska reseklockor.

Genom sitt intresse och erfarenhet vet Martin mer eller mindre allt som finns att veta om klockor. Hans tekniska kunskap gör det möjligt för honom att snabbt värdera dem. Som auktionsutropare är han bra på att sammanställa en bra samling, där han försöker blanda moderna klockor med stiliga bordsur och handgjorda mekaniska klockor som håller tiden exakt utan elekricitet. Där finns sanna konstverk i den exklusiva klockauktionen vilket ingen samlare kan missa.

Marvin Reigersberg

Marvin Reigersberg

Datorer och videospel

Marvin Reigersberg

Auktionsutropare Datorer och videospel

Marvin Reigersberg

Det härliga med retrospel är att man får använda sin fantasi.

 • Mer än 15 års erfarenhet inom handel
 • Arbetat inom IT
 • Livslång passion för spel

Exceptionella objekt

Det var år 1985 när Marvin Reigersbergs farfar kom hem med en MSZ dator. Marvin var då fyra år och det var hans första kontakt med datorer och spel. En passion var född och snart hade han köpt flera spelkonsoler. När han ville ha en komplett samling började Marvin Reigersberg att köpa in flera andrahandskonsoler. Alla konsoler som han hade dubbletter av sålde han. På så vis började han med onlinehandel. Genom några lyckade köp, även utomlands, har han etablerat ett vinstgivande företag och lärt sig massor om branschen. Nu använder sig Marvin Reigersberg av de här kunskaperna på Catawiki. Han kan oftast värdera ett objekt kvickt och om inte vet han precis vilken pålitlig källa som kan hjälpa honom. Hans erfarenhet som säljare online har lärt honom de viktigaste aspekterna med bra reklam. En bra reklam behöver klara bilder och text. Dessutom är objektets skick väldigt viktigt. Marvin Reigersberg gör en ordentlig undersökning av varje objekt innan han inkluderar de i sin auktion.

Maurizio Buquicchio

Maurizio Buquicchio

Konst (klassisk) / Konst (modern)

Maurizio Buquicchio

Auktionsutropare Konst (klassisk) / Konst (modern)

Konst kan skapa ett personligt band mellan föremålet och betraktaren.

 • Mastersexamen i film och bildkonst
 • Lång erfarenhet som konservator, författare och forskare
 • Flera publikationer, har organiserat workshops och föreläsningar
 • Stort konstnärsintresse och breda kunskaper i ämnet

Exceptionella objekt

Maurizio Buquicchio

Ända sedan barndomen var det tydligt att Maurizio Buquicchio var talangfull inom det visuella spatiala området. Han tyckte om att teckna och var intresserad av film och konst. Hans mamma var konstnär och de gick ofta på olika museum tillsammans. Det kom därför inte som en överraskning att Maurizio började studera filmhistoria. Under utbildningen upptäckte Maurizio Buquicchio sina talanger för visuell konst. I sin doktorsavhandling undersökte han förhållandet mellan Bauhaus konstskola och film. Sedan dess har han varit delaktig i flera projekt som forskare, författare och konservator. Dessutom har han arbetat för Berliner Ikono TV. Där etablerade han ett stort nätverk av gallerier, konstnärer och museum. Han har även arbetat som konstkonservator i Amsterdam.

Inför varje auktion strävar han efter att uppnå en sammanhängande samling av objekt för att få samma känsla som när man besöker ett galleri. Maurizio Buquicchio är alltid öppen för att upptäcka nya konstformer och inspireras av allt han ser varje dag.

Michael Schumann

Michael Schumann

Armbandsur

Michael Schumann

Auktionsutropare Armbandsur

Armbandsur är ett mirakel av små delar som arbetar perfekt tillsammans.

 • En hängiven samlare
 • Stor kunskap om marknaden
 • Fascinerad av mekanik

Exceptionella objekt

Michael Schumann

Michael Schumanns blev tidigt fascinerad av armbandsur. Han var speciellt intresserad av alla delar som tillsammans skapar en fullt fungerande maskin. Senare började han att samla på armbandsur och lyckades bygga upp en samling på mer än 300 tidsmätare. För att utveckla sin samling läste Michael mycket om armbandsur, bytte och handlade på mässor. Han tycker även om att studera armbandsur på insidan så att han han förstår hur de fungerar.

Michael är lycklig över det stora utbudet av armbandsur på Catawiki. Han tycker speciellt om finmekanik-klockor men tycker även att ett fint designat quartz ur har en given plats på auktionen. Michael är en mycket noggrann och rättvis auktionsutropare. Han tycker att det är viktigt att inkludera mekaniska foton och besiktningsrapporter vilket vittnar om armbandsuret har blivit ordentligt omhändertaget.

Michel Karis

Michel Karis

Kuriosa / Silver och guld

Michel Karis

Auktionsutropare Kuriosa / Silver och guld

Jag letar alltid efter X-faktorn när jag granskar ett objekt.

 • Konsthistoriker
 • TMV Certified Registry Appraiser
 • Erfarenhet från många auktionshus
 • Bred kunskap om antikviteter

Exceptionella objekt

Michel Karis

Michel Karis växte upp med kärleken till konst och kultur. Hans pappa var en konstnär och hans familj besökte ofta museum. Michel valde att studera konsthistoria med fokus på konsthantverk i Leiden. Han var speciellt intresserad av att studera vardagliga objekt från olika århundranden. Ibland var de vackra och ibland ganska vanliga. Michel introducerades till auktionsvärlden under en praktiktid på auktionshuset Sotheby’s. Efter avslutade studier började han att arbeta på olika auktionshus, först i Den Bosch och sedan i Haag. Det la grunden till hans kunskap. De tusentals objekt han hanterade gav honom glädje och det gjorde även kontakten med säljarna och inte att glömma - själva auktionen!

Det kommer inte som en överraskning att Catawiki är det perfekta stället för Michel Karis. Han älskar dynamiken i företaget och att han kan arbeta mycket snabbare än på ett vanligt auktionshus. Hans diplom som värderingsman och breda erfarenhet betyder att han kan värdera olika typer av kuriosa och antikviteter. Michel försöker glömma sin egen smak och koncentrerar sig istället på att hitta X-faktorn i varje objekt - det där lilla extra som gör ett objekt speciellt. Det hjälper honom att sätta ihop en varierad auktion för budgivare som letar efter något utöver det vanliga.

Michiel Vliegenthart

Michiel Vliegenthart

Konst (klassisk)

Michiel Vliegenthart

Auktionsutropare Konst (klassisk)

Jag känner mig priviligierad att som auktionsutropare få arbeta med försäljningen av vacker konst.

 • Har omgivits av konst hela livet
 • Expert på målningar från 1800-talet och tidigt 1900-tal
 • Internationell arbetserfarenhet från auktionshus och museum
 • Påpekar vikten av personlig involvering

Exceptionella objekt

Michiel Vliegenthart

För Michiel Vliegenthart var ett besök på ett museum likvärdigt ett besök till en nöjespark. Hans föräldrar var hängivna konstälskare så konst var alltid en viktig del av hans barndom. Eftersom kärleken till konst var en del av hans DNA började han som student att arbeta på ett auktionshus. Han blev snart en expert på målningar, akvareller och teckningar från 1800- och 1900-talet. Efter att ha arbetat i Frankrike under några år började han arbeta på Sothebys auktionshus i Amsterdam. Med alla dessa år av erfarenhet började Michiel Vliegenthart arbeta på ett konstmuseum där hans huvudfokus som biträdande chef var professionalism.

Michiel Vliegenthart har byggt upp ett imponerande CV vilken gör honom till en ytterst lämplig auktionsutropare på Catawiki. Hans erfarenhet har lärt honom att se skönhet även i de objekt som personligen inte intresserar honom, vilket gör det lätt för honom att arrangera en varierad blandning med konst på hans auktioner. Michiel Vliegenthart tycker om att dela med sig av sin passion till köpare och säljare och tycker dessutom att det är mycket viktigt med personlig involvering. På det viset arbetar han hårt varje vecka på att skapa auktioner som han kan vara stolt över och han är lika spänd som köparna när en auktion är på väg att avslutas.

Mike Saffrie

Mike Saffrie

Toys & Boardgames

Mike Saffrie

Auktionsutropare Toys & Boardgames

Mike Saffrie

Minnessaker har ofta ett personligt värde.

 • Går på alla stora mässor och konventioner
 • Har arbetat som försäljare av minessaker
 • Han är fortfarade en stor samlare

Exceptionella objekt

Mike Saffrie kom i kontakt med film tidigt genom hans föräldrars videospelare och biografen. Han tyckte inte bara om att titta på filmer -han ville veta allt om hur de var skapade. Genom det intresset blev Mike uppslukad av minnessaker- d.v.s. allt som har med film att göra. Han lyckades snabbt få en stor samling genom regelbundna resor till olika mässor och konventioner. Han började samla på sina idolers autografer på olika minnessaker. Vad som började som en hobby blev så mycket mer när han upptäckte en växande online-handel där han kunde tjäna mycket pengar.

När ett jobb för en auktionsutropare dök upp var han snabb att söka det. Då han har sysslat med mycket online-försäljning förut är han van vid att granska objekt via fotografier och vet genast var han kan finna mer information - mycket viktigt på den här föränderliga marknaden. Till exempel kan en ny film ändra priset på nuvarande minessaker. Han värderar objekten som listas och gör sitt bästa för att se till att det finns något både för entusiasten och samlaren på varje auktion.

Natasha Mulder

Natasha Mulder

Smycken

Natasha Mulder

Auktionsutropare Smycken

Kärleken till ädelstenar finns i mitt blod.

 • Letat efter ädelstenar i Australien
 • Arbetat många år som juvelerare
 • Skapat sina egna smycken
 • Livslång erfarenhet av ädelstenar

Exceptionella objekt

Natasha Mulder

En kärlek till ädelstenar är en del av Natasha Mulders blod. Hennes farfar arbetade i guldgruvorna och letade efter den populära ädelmetallen. Inpirerad av honom började hon söka igenom det australienska landskapet efter ädelstenar. Hon hittade dem! Det var början på hennes samling och sedan dess har hon lärt sig oerhört mycket om ädelstenar av olika sorter och storlekar. Natasha skapar ofta sina egna smycken. Den här kunskapen fick hon användning av när hon började arbeta för en juvelerare i Nederländerna. Där lärde hon sig allt om smyckesbranschen och handeln.

Natasha har erfarenhet av alla olika smyckesmärken och vet exakt vilka typer av ädelstenar de använder. Den kunskapen är vital i arbetet som auktionsutropare då hon har regelbunden kontakt med budgivarna och säljarna för att diskutera ädelstenarnas kvalitet och värdet på smycket. Natasha tycker om att se vintage smycken på sina auktioner men tycker också mycket om att arrangera tema-auktioner såsom herrauktioner med manchettknappar, slipsnålar, kedjor och ringar. Hennes smyckesauktioner lyckas alltid med att överraska budgivarna.

Nicholas Couts

Nicholas Couts

Auktionsutropare Antikviteter / Art nouveau och art deco / Kuriosa

Nicholas Couts

Jag ville hedra föremålen genom att värdera dem.

 • Mer än 30 års erfarenhet
 • Har arbetat för olika auktionshus inklusive Sotheby's och Christie's
 • Har varit involverad i uppbyggnaden av museum och auktionshus
 • Stort internationellt nätverk

Exceptionella objekt

Nicholas Couts pappa var en välkänd konsthandlare i Edinburgh och Nicholas började i ung ålder att arbeta i sin pappas affär. Han märkte att maritima och vetenskapliga objekt ofta var felaktigt beskrivna då ingen verkade veta någonting om dem. Därför beslöt han sig för att koncentrera sig på dessa föremål och starta en auktion för dem. Det blev en framgång och objekt från hela Storbritannien skickades till honom för värdering. Snart knackade Sotheby's på dörren och strax därefter även Christie's. Han arbetade åt båda auktionshusen under några år och etablerade ett auktionshus för olika fotografiska tekniker i Wien. Fastän även detta blev framgångsrikt beslöt han sig för att etablera ett museum i Qatar. Det här projektet var han involverad i under 10 år.

I slutändan återvände Nicholas Couts till Edinburgh där han skapar maritima auktioner för Catawiki och hjälper till med auktionen för kuriosa. Han tycker att det är en utmaning att bibehålla köparnas intresse och han tycker om att experimentera med sättet han skapar auktioner på. Genom hans nätverk strävar Nicholas Couts att skapa mer internationellt intresse för Catawiki. Utmärkt kundservice och hög kvalitet ligger högst upp på hans lista.

Olivier Baret

Olivier Baret

Vin

Patricia Verschelling

Patricia Verschelling

Vin

Patricia Verschelling

Auktionsutropare Vin

Jag testar konstant nya viner och upptäcker nya smaker.

 • Äkta passion för vin
 • Kvalificerad vinodlare
 • Mer än 10 års erfarenhet
 • Arbetat på ett auktionshus specialiserat på vin

Exceptionella objekt

Patricia Verschelling

Patricia Verschellings intresse för vin började för 12 år sedan då hon började arbeta på en fin restaurang. De entusiastiska ägarna lät de anställda smaka på vinerna så att de kunde rekommendera rätt vin till gästerna. Det var då Patricia förstod att hon hade en talang för att identifiera de underliggande skillnaderna. Hon studerade flera vinkurser inkluderat den internationella WSET level 3 och läste till vinodlare. Efter att ha arbetat för vinimportörer och vinaffärer fortsatte hon sin karriär på ett auktionshus där hon specialiserade sig på vin. Auktionsvärlden passade henne perfekt och hon känner sig numera som hemma.

Catawiki är det perfekta stället för Patricia. Som auktionsutropare kan hon lita på sina breda vinkunskaper och välutvecklade smak. Hon strävar efter att erbjuda en bra variation av viner på varje auktion. Hon försöker blanda vackra speciella objekt med fina drickbara viner. Då budgivarna inte kan provsmaka vinet, ser Patricia alltid till att beskriva dem så perfekt så möjligt. När auktionen är över ser hon alltid till att ta reda på hur mycket vinerna hon valde ut såldes för.

Patrick van Karsen

Patrick van Karsen

Silver och guld

Patrick van Karsen

Auktionsutropare Silver och guld

Att ta reda på ursprunget på antikt silver är ett rent nöje .

 • Många års erfarenhet som värderingsman
 • Passion för att köpa silverbestick
 • Samlare av nederländska antikviteter
 • Erfarenhet av att värdera genom fotografier

Exceptionella objekt

Patrick van Karsen

Patrick van Karsen ärvde sitt intresse för antikviteter från sina föräldrar. Han började som tonåring samla på antikviteter och åkte på stora auktioner över hela Europa. Han utvecklade sen en passion för nederländska antikviteter och kolonialt silver från 1600-talet och 1700-talet. Även om han valde att studera något helt annat så tappade han aldrig intresset för antiviteter. Patrick bestämde sig för att ägna sig åt sin passion. Han har värderat tusentals föremål som värderingsman på olika auktionshus. Han tog även tillfället i akt att lära sig så mycket som möjligt av de samlare som han har kommit i kontakt med.

Det är kunskaper som Patrick nu kan lita på när han värderar guld och silver. Han har lärt sig att se och känna igen problem såsom restaureringar, oäkta och sammansatta föremål. Det sägs att du måste hålla i silver för att kunna säga hur mycket det är värt. Patrick tycker dock att värdera föremål genom bilder med hög upplösning också har sina fördelar. Man noterar ofta detaljer och skador snabbare och med internet som hjälp för research kan han snabbt få de svar han söker.

Philipp Rott

Philipp Rott

Mynt

Philipp Rott

Auktionsutropare Mynt

Tyska mynt är roligast att samla på grund av dess rika historia och att det finns så många olika sorter.

 • Flera års erfarenhet
 • Har en egen myntaffär
 • Stort nätverk inom myntbranchen
 • En passion för samlande

Exceptionella objekt

Philipp Rott

Tyska mynt är bland de mest populära i världen. Hög diversitet, rik historia och att de ofta är i bra skick gör att de är mycket populära att samla på. Catawiki behöver av den anledningen en expert och kännare som tar hand om de här samlarföremålen. Och Philipp Rott är rätta mannen för jobbet! Han har varit omgiven av antika mynt hela livet. När han var ung följde han med sin far till klubbar där mynt jämfördes och såldes. Det tog inte lång tid förrän även samlandet blev en passion för honom också. Utöver studierna i kulturhistoria och arkeologi på universitetet, startade Philip sitt eget företag där han säljer antika ryska och tyska mynt. Han har hanterat tusentals mynt och har även börjat att samla på medaljer. Det är en utmaning för Philipp att värdera en stor mängd mynt genom att se de på foton. Hans erfarenhet och goda relation till säljarna är avgörande här. Han konsulterar alltid andra experter för att verifiera äktheten och prissättningen. Som auktionsutropare vill Philip helst av allt se tyska guldmynt i sina auktioner men han tycker också om att lista mynt som är speciellt roliga att samla på.

Pierre De Breucker

Pierre De Breucker

Kuriosa / Militaria och antika vapen

Pierre De Breucker

Auktionsutropare Kuriosa / Militaria och antika vapen

Militära originalobjekt är en konkret del av viktig historia.

 • Studerade konsthistoria och militärhistoria
 • 30 års erfarenhet som samlare
 • Arbetat på flera auktionshus

Exceptionella objekt

Pierre De Breucker

Pierre De Breucker kommer från en militärfamilj. Hans pappa arbetade i armén under 40 år och hans farfar hade en viktig karriär inom armén. Det var anledningen till att han blev intresserad av armén och han köpte sitt första militära objekt när han var 12 år. Han har fortsatt att samla på föremål hela livet, under sin tid i armén, under studieåren och under hans år som chef för ett auktionshus. Genom sitt samlande och sin bakgrund har han förvärvat mycket kunskap om militära objekt och auktionsindustrin. Catawiki var därför det nästa logiska steget.

Pierres kunskaper om militära objekt är oumbärlig när han dagligen granskar alla de olika objekt som kommer in. Små detaljer kan vara avgörande för en korrekt validerig. Om han behöver hjälp konsulterar han alltid de andra auktionsutroparna. Han tycker också om att ha en god kontakt med säljarna för att kunna arrangera ännu bättre auktioner. Pierre märker att där fortfarande finns ett stort intresse för militära objekt från andra världskriget men att intresset även har ökat för Vietnamkriget och Främlingslegionen.

Rik Lok

Rik Lok

Serietidningar

Rik Lok

Auktionsutropare Serietidningar

Rik Lok

Som barn lärde jag mig snabbt att se skillnaden mellan första upplaga, omtryck och specialutgåvor.

 • 30 års erfarenhet
 • Var inköpare och värderare för en specialiserad serietidningsaffär
 • Genomfört olika undersökningar om serietidningar

Exceptionella objekt

Rik Lok har samlat på serietidningar sedan han var en liten pojk och lärde sig endast, enligt han själv, att läsa ordentligt tack vare serietidningarna. Han lärde sig tidigt att se skillnaden på första upplagor, omtryck eller specialutgåvor. Han var fascinerad och började byta och sälja för att kunna utöka sin samling. Samtidigt värderade och köpte Rik in tidningar till en specialiserad serietidningsaffär. Han har skrivit för flera olika tidningar om sina undersökningar och har över åren sett både sina kunskaper och kontakter växa.

Rik har nu börjat att arbeta som auktionsutropare för Catawiki. Han kan värdera en tidning väldigt snabbt tack vare hans kunskaper och erfarenhet. Är det en specialupplaga, från vilket år och vad är den värd? Han konsulterar ofta sina kataloger och uppslagsverk över tidningar från 30-talet fram till slutet av 80-talet för att ordentligt kunna granska objekten.

Rinse Kamphuis

Rinse Kamphuis

Smycken

Rinse Kamphuis

Auktionsutropare Smycken

Rinse Kamphuis

Jag beundrar hantverket bakom handgjorda smycken.

 • Över 20 års erfarenhet
 • Breda kunskaper i smycken och antikviteter
 • Stort nätverk

Exceptionella objekt

Rinse Kamphuis har ett minne som en elefant och vet hur man använder sig av det. Han startade en smyckes- och antikvitetsaffär efter att ha blivit inspirerad av tv-programmet ‘Tussen Kunst en Kitsch’ (Antiques Roadshow). Genom sin affär lärde han sig mer och mer om olika sorters smycken och smyckesbranschen. Han lärde sig fort hur man gör lyckade inköp. Med åren har Rinse även börjat att specialisera sig på antikviteter och samtida smycken.

Rinse är en energisk man som inte står ut med att sitta stilla. Detta gör honom till den perfekte auktionsutroparen. Under sina år med Catawiki har han sett tusentals smycken auktioneras ut och den här erfarenheten har skänkt honom en bred kunskap om smycken. Under hans vakande öga finner de listade smyckena sitt sanna värde. Han föredrar smycken där man kan se hantverkarens kunskaper. Men även vanliga smycken kan finna en plats på hans auktioner.

Rob Meershoek

Rob Meershoek

Keramik

Rob Meershoek

Auktionsutropare Keramik

Jag tycker om att undersöka objektens ursprung.

 • Över 20 års erfarenhet av konstbranschen
 • Bred praktisk erfarenhet
 • Stort nätverk
 • Vidhåller goda kontakter med leverantörer

Exceptionella objekt

Rob Meershoek

Rob Meershoek är huvudsakligen självlärd. Han började att köpa och sälja objekt på marknader och mässor för mer än 25 år sedan. Genom att investera mycket på specialistlitteratur lyckades han ständigt utveckla sina kunskaper. Han specialiserade sig inom 1900-talskeramik och startade tillsammans med sin fru upp en konsthandel. Erfarenhet har gett Rob breda kunskaper och han tycker fortfarande om att göra efterforskningar för att kunna fastställa objekts ursprung.

Entusiasmen har han användning för i sitt arbete hos Catawiki. Han anser att auktionsutroparen är ett filter mellan leverantören och auktionen. Det filtret är speciellt viktigt inom glas- och keramikbranschen. Det garanterar vackert presenterade auktioner utan kopior och skadade objekt.

Rob Ter Ellen

Rob Ter Ellen

Fotografi

Rob Ter Ellen

Auktionsutropare Fotografi

Rob Ter Ellen

Jag älskar att de små mekaniska detaljerna i gamla kameror ännu fungerar.

 • Ägde sin egen fotoaffär
 • Bred kunskap om marknaden
 • 30 års erfarenhet
 • Passionerad fotograf

Rob ter Ellens kärlek till kameror kommer främst från praktisk erfarenhet. Som naturälskare var en kamera oumbärlig för att kunna fånga all skönhet. Så från 15 års ålder kunde man se honom gå omkring bärandes på en bra SLR kamera med ett objektiv. Han höll sig sysselsatt med fotografin och började arbeta i en fotoaffär. Fastän han hade studerat något helt annat blev han snart intresserad av yrket och startade en egen fotoaffär.

Kunskaperna som han har förvärvat genom åren kommer nu till god användning hos Catawiki. Han har redan sett hur flera av föremålen som sålts sedan har dykt upp i hans affär. Det viktigaste för honom är att få bra fotografier på föremålen. Som fotograf vet Rob hur viktigt det är med ett bra foto och han hjälper säljarna att visa fram det bästa från deras urval. Personligen tycker han alltid om att få tag på kamermärket Leica men han tycker även om att inkludera mekaniska Werra-kameror i hans auktioner.

Rolf Nagtzaam

Rolf Nagtzaam

Toys & Boardgames

Rolf Nagtzaam

Auktionsutropare Toys & Boardgames

Lego kan ibland visa sig vara en bra investering men för mig är det framförallt en trevlig hobby.

 • Mer än 15 års erfarenhet
 • Har etablerat ett stort nätverk
 • Passionerad över Lego

Exceptionella objekt

Rolf Nagtzaam

Med endast fantasi och Lego brukade Rolf Nagtzaam och hans lillebror leka i timmar på vinden i deras barndomshem. Under åren som följde avtog hans kärlek till Lego men den försvann aldrig helt. För femton år sedan tog han upp sin barndomshobby och började att samla på de byggsatser som han inte hade när han var yngre. Det var början på hans passion för Lego. Rolf Nagtzaam började köpa mer och mer Lego. För att ha råd med sin hobby började han även att sälja. Följaktligen har han etablerat ett stort nätverk av andra samlare, säljare och entusiaster.

Även om fler och fler människor köper Lego som en investering tycker Rolf Nagtzaam att det framförallt är en hobby som han tycker om att spendera tid på. Att han kunde göra sin hobby till sin karriär var en bonus. Han arrangerar sina auktioner med stor entusiasm och gör allt för att göra sina auktioner så intressanta som möjligt. Dessutom arbetar Rolf Nagtzaam hårt för att hålla uppe kvaliten på sina auktioner genom att presentera kompletta set och lådor av gott skick. Därför har hans auktioner mer och mer börjat att intressera internationella besökare då det har blivit ett ställe där samlare från hela världen kan bjuda på Lego-objekt.

Romano Jennekens

Romano Jennekens

Domännamn

Romano Jennekens

Auktionsutropare Domännamn

Om det hade funnits domännamn när jag var yngre hade jag kunnat gå i pension nu.

 • 20 års erfarenhet av handel med domännamn
 • Har själv lanserat flera hemsidor
 • Administratör på en känd blogg om domännamn
 • Stort nätverk i online-världen

Exceptionella objekt

Romano Jennekens

Romano Jennekens började sälja och köpa domännamn under studietiden. Internet blev mer och mer populärt och han såg att multimediaprogram såsom "Big Brother" också var väldigt populära online. Han startade en webbplats om realityserier och den fick snart många besökare. Som ett resultat fick Romano Jennekens smak för domännamn och han lanserade snart fler och fler webbplatser. Varje gång hade hans webbplatser än smartare namn som hans besökare lätt kunde hitta. Sakta men säkert byggde han upp sin portfolio med domännamn och han lärde sig hur man säljer dem. På det sättet fick han ett stort nätverk och lärde sig mycket om domänbranschen. De kunskaperna är användbara för Romano Jennekens i hans jobb för Catawiki. Tack vare hans nätverk och erfarenhet kan han erbjuda hög kvalitet på domännamnen. Dessutom försöker han att skapa en varierad auktion som är intressant för internationella budgivare. Framförallt nu då fler toppdomäner har blivit tillgängliga och vikten av ett starkt domännamn är ett faktum. Romano Jennekens rekommenderar sina besökare att hålla utkik på hans auktioner. Trots allt registreras ett bra domännamn endast en gång.

Ruud de Jong

Ruud de Jong

Mynt

Ruud de Jong

Auktionsutropare Mynt

Varje mynt berättar en historia och är en viktig del av historien.

 • Historiker
 • Flera års erfarenhet av samlande
 • Medlem i Koninklijk Nederlands Genootschap voor Munt- en Penningkunde (Den kungliga holländska numesmatiska föreningen)

Exceptionella objekt

Ruud de Jong

Hans entusiasm väcktes till liv av hans farfars myntsamling och nu har Ruud de Jong samlat mynt i 20 år. Som historiker och numismatiker fascineras han av den historiska berättelsen bakom varje mynt. Det är så mynt blir en påtaglig del av historien. Han är speciellt intresserad av mynt från provinseran och Nederländska kungariket.

Ruuds kunskaper om mynt och historia kommer väl till användning när han granskar objekt. De här kunskaperna är en viktig källa för honom då varje stad och provins brukade skapa sina egna mynt, så där finns otroligt många mynt i cirkulation. Han söker efter detaljer i objekten. Tillsammans med sin kollega engagerar sig Ruud i att skapa vackra auktioner varje vecka med en stor variation av intressanta mynt.

Sander Houdel

Sander Houdel

Klassiska bilar

Sander Houdel

Auktionsutropare Klassiska bilar

En vacker Ferrari eller en originell Porsche 911 får mitt hjärta att slå snabbare.

 • Själv en ivrig samlare
 • 15 års erfarenhet
 • Mycket uppmärksam på detaljer

Exceptionella objekt

Sander Houdel

Medan hans vänner köpte mopeder köpte Sander Houdel vid 14 års ålder sin första Volkswagen Beetle. Han växte upp med en kärlek till klassiska bilar. Hans första Beetle står ännu stolt parkerad i hans garage och har sedan dess fått sällskap av ytterligare fyra klassiska bilar. Men sedan han köpte den har han plockat isär bilen och byggt upp den igen. Det är inte möjligt att göra det med nya bilar och det är anledningen till varför han föredrar klassiska bilar.

Sander vill inte missa något. Därför besöker han flera klassiska bilmässor både hemma och utomlands varje år. Bloggar och tidningar håller honom uppdaterad med de senaste nyheterna och trenderna inom klassiska bilar. Som auktionsutropare får en vacker Ferrari eller en Porsche 911 (original) hans hjärta att slå snabbare. Han fokuserar oftast på helheten, det vill säga om bilen är fin i lacken eller om detaljerna är korrekta. Naturligtvis måste man även kolla under huven. Sanders breda erfarenhet och passion betyder att han kan erbjuda vackra objekt på Catawiki varje vecka.

Sarah Orford

Sarah Orford

Auktionsutropare Asiatiska konstverk och föremål / Buddhism

Sarah Orford

Det är deras uttrycksfullhet som gör att kinesiska teckningar är så vackra att titta på.

 • Studerade till Konsthandelschef och även asiatisk konst och kultur
 • Arbetat på flera auktionshus
 • Genomförde konstforskning i Taipei
 • Stort nätverk

Exceptionella objekt

Sarah Orford är en aktiv kvinna som på kort tid har arbetat till sig en gedigen meritlista. Hemma hade hon fullt upp med konst men hon ville även studera franska. Franskan vann och det var därför hon flyttade till Paris.

Men Sarahs intresse för konst höll i sig och hon började studera till att bli Konsthandelschef. Efter att ha avslutat kursen började hon praktisera på auktionshus såsom Sotheby's och Cabinet Thierry Portier. Det var här hon blev intresserad av asiatisk konst och hon arbetade under flera år för ett galleri som specialiserade sig på det. Men Sarah hade ännu inte avslutat sin utbildning så hon bestämde sig för att ta en kandidatexamen i asiatisk konst och kultur vilket tog hennes på en resa till Taipei.

Nu har Sarah äntligen hittat sin rätta plats: hos Catawiki! Det enorma urval av föremål som hon värderar är tillräckligt för att stilla hennes törst på kunskap. Hon föredrar keramik, helst fint dekorerad eller med en kinesisk symbol, vilket ofta säger mer om föremålets ursprung. Sarah är forfarande i kontakt med flera av sina studiekamrater som också arbetar inom konstvärlden vilket betyder att hon både kan hålla sig uppdaterad på marknaden och entusiastisk över Catawiki samtidigt.

Sigrid Markus

Sigrid Markus

Mode

Sigrid Markus

Auktionsutropare Mode

Jag vill inkludera mindre kända kvalitetsmärken i min samling.

 • Oskiljaktigt kopplad till mode
 • Kan mode och de senaste trenderna
 • Ett öga för kvalitetsmärken

Exceptionella objekt

Sigrid Markus

När Sigrid Markus blundar kan hon ännu höra ljudet av sin mammas symaskin. Hon kunde gå runt och ha på sig något trendigt som till exempel en gul byxdress med ett brett skärp som ett år senare blev högsta mode. Sigrid slutade aldrig att älska mode, vackra tyger och färger. Hon kan än idag uppslukas av modeshower, titta på haute couture och uppskatta ett speciellt tillfälle då hon har får sätta ihop en perfekta utstyrsel.

Hon är definitivt den rätta personen för Catawikis modeauktion. Hon har varit aktiv i modevärlden i 25 år. Hon kan mode och vad som är "inne just nu". Märken såsom Chanel, Hermes och Louis Vuitton - som har fans som står i kö - måste inkluderas. Men Sigrid tycker även om att inkludera mindre kända kvalitetsmärken som Escada och Max Mara på sina auktioner. Hon tycker att det är viktigt att där finns något av intresse för alla och av högsta kvalitet.

Simon Breider

Simon Breider

Auktionsutropare Asiatiska konstverk och föremål

Att hitta ett mästerverk som andra går förbi. Det är riktigt spännande!

 • Över 25 års erfarenhet
 • Arbetat som framgångsrik affärsman
 • Breda kunskaper inom antikviteter
 • Stort nätverk av säljare och andra experter
Simon Breider

Simon Breider letade alltid efter föremål i secondhandbutiker, antikmässor och andra ställen. Innan han började arbeta som auktionsutropare hos Catawiki försörjde han sig på att i 25 år med hjälp av sitt skarpa öga köpa upp mästerverk som andra bara gick förbi. Det gjorde han bra. Han sålde ofta vidare föremålet, ibland för så mycket som tio gånger original priset. Att kunna leva på antikmarknaden på det sättet vittnar om mycket kunskap. Han har sett tiotusentals objekt vilka har skänkt honom en stor erfarenhet.Han sålde ofta objekt med vinst, ibland för tio gånger priset. Det kräver en stor kunskap om marknaden. Han har hanterat tiotusentals objekt vilket har gett honom en bred kunskap. Ändå tycker Simon att där finns mycket kvar att lära sig. Som auktionsutropare söker han gärna i sina specialistböcker vilka täcker hela sju meter av bokhyllsplats i hans hus. Han tar även hjälp av experter som gladeligen hjälper honom med de mer exotiska föremålen som dyker upp hos Catawiki. Han använder gärna all den kunskapen för den asiatiska antivitetsauktionen vilket inkluderar en stor variation av objekt, ofta av ovanliga material och århundrande. Simon hoppas på att få auktionera ut mer venetianskt glas på glasauktionerna: “De bästa objekten från 50-talet av Dino Martens eller Paolo Venini skulle vara underbara tillskott till resten av de vackra objekten man nu finner på Catawiki.

Simon Ungefug

Simon Ungefug

Stefania Filizola

Stefania Filizola

Mode

Steven de Joode

Steven de Joode

Böcker

Steven de Joode

Auktionsutropare Böcker

Böcker har makten att skapa sin egna verklighet.

 • Studerade tyska språket och kulturen samt avslutade studier i bokvetenskap och manuskript
 • Arbetade tidigare på National Library och flera olika antikvariat

Exceptionella objekt

Steven de Joode

Som tonåring fängslades Steven de Joode av litteratur. Han började med att läsa allt och villa äga alla böcker. Det tog inte lång tid förrän han kom i kontakt med boksäljare och antikvariat som snart erbjöd honom ett jobb. Hans kärlek till böcker fortsatte att växa och han studerade tyska följt av bokvetenskap. Han lärde sig om gamla exklusiva verk och alla dess funktioner och fällor. Han använde sig av den kunskapen genom att delta i ett stort biblioteksprojekt på the National Library och när han arbetade för ett internationellt antikvariat.

Med sina förvärvade kunskaper var Steven den perfekta kandidaten för ett arbete som auktionsutropare. På Catawiki fokuserar han mestadels på exklusiva antika böcker. Tack vare hans erfarenhet kan Steven se om en bok som listas är korrekt och arrangerar noggrant sina auktioner. Personligen skulle han vilja inkludera reseskildringar av till exempel 1700-tals upptäcksresaren James Cook. Om han kan fånga mer internationellt intresse till sina auktioner så har han lyckats med sitt mål som auktionsutropare.

Surya Rutten

Surya Rutten

Auktionsutropare Asiatiska konstverk och föremål / Buddhism

Surya Rutten

Konst låter dig se aspekter av en kultur som du annars inte skulle lära känna.

 • Spenderade en del av sin ungdom i Asien
 • Över 20 års erfarenhet av asiatisk konst
 • Ägde sin egen konsthandel
 • Besökt många mässor för asiatisk konst

Exceptionella objekt

När åttaåriga Surya Ruttens globetrotter föräldrar flyttade till Nepal för att starta upp ett hotell följde Surya med dem. Där lärde hon sig allt om en kultur som alltid har fascinerat henne. Tillbaka i Nederländerna hjälpte hon sin pappa i hans konsthandel. Han specialiserade sig på exklusiv asiatisk och afrikansk konst. Hennes val av studier motiverades av hennes intresse för asiatisk konst och kultur men familjeföretaget fanns också där i bakgrunden. Surya fyllde snart en viktig roll i sin pappas företag vilket hon senare tog över. Hon har förvärvat breda kunskaper i asiatisk konst genom att besöka många mässor och hantera tusentals föremål.

Surya tycker om att hålla sig sysselsatt så Catawiki är det perfekta stället för henne. Med hundratals av de mest skiftande objekt varje vecka kan hon fortsätta att studera och söka information så mycket hon vill. Tack vare hennes breda erfarenhet kan Surya värdera objekten genom fotografier. Hon tycker även om att hålla kontakten med säljarna. Då de delar hennes intresse tycker hon att det är en gemensam utmaning att arrangera en bra auktion.

Taletta Janson

Taletta Janson

Ädelstenar

Taletta Janson

Auktionsutropare Ädelstenar

Jag har ibland svårt att förstå hur vackra de listade ädelstenarna är.

 • Studerat konsthistoria
 • Arbetat för flera auktionshus
 • Utbildad till gemologist
 • Startade sitt eget företag med egna handgjorda smycken

Exceptionella objekt

Taletta Janson

En kärlek till auktioner finns i Taletta Jansons blod. Hennes mamma arbetade för ett auktionshus och Taletta blev intresserad då hon arbetade extra på lördagar. Hon upptäckte all spänning och dynamik associerad med auktioner och förstod då att det var vad hon ville arbeta med.

Därför beslöt sig Taletta för att studera konsthistoria och det blev hennes biljett till auktionsvärlden. Åtminstone tills hon avslutade sina studier, då hon påmindes om en annan barndomspassion: ädelstenar. Hon kände att hon måste få arbeta med ädelstenar så hon studerade till gemolog för the English Gemmological Association. Genom att använda alla sin kunskaper och erfarenheter startade hon ett eget smyckesföretag där hon skapade sina egna handgjorda smycken. Sedan kom hon i kontakt med Catawiki.

Taletta vet att en auktionsutropare kan öka värdet på ädelstensauktionen. Med hennes kunskaper och tränade öga kan hon se egenskaper som skiljer en vacker sten och ett mästerverk åt. Taletta älskar att se en vacker rubin eller tanzanit men hoppas även kunna inkludera många mer dyra mindre kända stenar såsom en lysande turmalin eller spinell (tillsammans med en officiell gemologisk rapport) i sina auktioner.

Till Rosenkranz

Till Rosenkranz

Klassiska bilar

Till Rosenkranz

Auktionsutropare Klassiska bilar

Med klassiska bilar kan du erfara hur det verkligen är att köra.

 • Deltar ofta i (klassiska) bilrace tävlingar
 • 20 års erfarenhet
 • Har alltid arbetat inom automobil branschen
 • Arbetade som bilförsäljare
Till Rosenkranz

När Till Rosenkranz var 14 år tog har isär sin första Vespa. Vid 18 års ålder var han mycket stolt över sin nyinköpta Fiat 124 Spider, vilken behövde restaureras. Han spenderade all sin fritid med att göra den så gott som ny. Senare arbetade han först för Mercedes Benz (Daimler AG) och sedan på BMW som säljchef. Han deltog även frekvent i biltävlingare. Som en följd av detta lärde sig Till allt om motormarknaden och det var inte mycket senare han blev en bilhandlare.

Till ser hur den klassiska bilmarknaden växer genom att mer och mer yngre människor blir involverade. Han märker att de vill uppleva hur det känns att köra en riktig bil och lära sig hur allt fungerar. Catawiki erbjuder ett växande antal klassiska bilar och Till vet precis vad han skall leta efter. Naturligtvis spelar det stor roll vilket skick bilen är i och om den går att köra. Han undersöker också om bilen har blivit restaurerad och i sådant fall om arbetet har gjorts ordentligt.

Tobias Herrmann

Tobias Herrmann

Vin

Tom Hopman

Tom Hopman

Böcker

Tom Hopman

Auktionsutropare Böcker

Jag tycker om att hjälpa mina säljare med att presentera sina böcker på bästa sätt.

 • Arbetade i 13 år på ett antikvariat
 • Studerade historia
 • Chef för en stor bokkatalog online

Exceptionella objekt

Tom Hopman

Böcker har alltid fascinerat Tom Hopman. Han läste mycket och arbetade deltid på det lokala biblioteket under studietiden. Efter att ha studerat historia och filosofi ville han fortsätta att arbeta med böcker. Bokaffären De Slegte var lösningen - och Tom arbetade där i 13 år som chef för antikvariatavdelningen. Varje dag spenderade han med att köpa, sälja, värdera och skriva beskrivningar i online-katalogen.

Tom tycker att jobbet som auktionsutropare i mångt och mycket påminner om hans gamla jobb. Han blir ännu förvånad över de böcker som kommer i hans väg, nu ofta via hans internetkontakter. Hans erfarenhet av värderingar och handel kommer dagligen till användning. Tom tycker om att upprätthålla ett gott arbetsförhållande till sina säljare för att kunna få den bästa beskrivningen och presentationen av objektet och naturligtvis det bästa priset. Han blir alltid lycklig när allt faller på plats med en lyckad auktion som slutresultat.

Willem Knapen

Willem Knapen

Mynt

Willem Knapen

Auktionsutropare Mynt

Det är fascinerande hur tillgång och efterfrågan möts på Catawiki.

 • Har värderat arkeologiska föremål för ett auktionshus i Haag
 • Studerade egyptologi
 • Har ett brett arkeologiskt intresse

Exceptionella objekt

Willem Knapen

När en viktig romersk utgrävning sker i din mosters källare är det logiskt att intressera sig för arkeologi. Det är exakt vad som hände för Willem Knapen. Som barn studerade han utgrävningen noga och såg hur mynt och andra objekt dök upp. Han började snart besöka alla mynt- och arkeologiska mässor och auktioner för att handla till sin egen samling. Efter att ha studerat egyptologi under många år och arbetat som volontär för the Rijksmuseum van Oudheden (National Museum of Antiquities) började Willem arbeta som en auktionsutropare för ett auktionshus i Haag. Han började som mångsysslare men fortsatte alltmer med att hjälpa till med beskrivningar och granskningar av objekten.

Så Willem landade i auktionsvärlden och Catawiki är nu lyckliga att vara hans nuvarande arbetsgivare. Hans erfarenhet och kunskap om mynt är mycket viktig i hans nuvarande roll som auktionsutropare på den antika myntauktionen. Både för att kunna känna igen förfalskningar och för att kunna arrangera en så varierad auktion som möjligt. Helst skall det vara en variation på prisvärda romerska mynt till senare grekiska drachmer och stater. Personligen föredrar han tidiga grekiska mynt som de från Egina, Syracuse och Bruttium som ofta är som små konstverk. Willem inkluderar gärna dem i hans auktioner om de är i gott skick.

Wim van Stormbroek

Wim van Stormbroek

Auktionsutropare Arkeologiska lämningar och fynd / Naturhistoria

Jag tycker att det är viktigt att föremålen på auktionen håller en hög kvalitet.

 • Arbetat som värderingsman
 • Tidigare ägare av ett eget artefaktsgalleri
 • Över 30 års erfarenhet

Exceptionella objekt

Wim van Stormbroek

Wim van Stormbroek brukade ofta hitta pilspetsar och flinta som liten pojke. Det är vanligt för någon som lever på en plats där en stenåldersby har funnits. Hänförd brukade han följa utgrävningarna och det tog inte lång tid förrän han själv provade på. Han genomförde flera utgrävningar, där han grävde upp egna artefakter. När han sedan startade sitt egna artefaktgalleri kom han i kontakt med fler upptäcker; allt från en romersk stol till ett enkelt ben. Utöver sitt
galleri värderade Wim även professionella arkeologiska fynd i konst- och antikprogrammet Schatgraven. Under hans tjugo år som värderare för TV såg och sålde Wim tusentals föremål, vilket har gett honom en bred erfarenhet i ämnet och även ett ovärderligt nätverk.

Wim använder nu sin expertis hos Catawiki. Allt dyker upp på hans auktioner; från neolitisk flinta till egyptiska sarkofagmasker. Han anser att det är viktigt att de listade föremålen är äkta. Hans erfarenhet som värderare och säljare kommer till användning här. Han kan ofta inom några sekunder se om ett objekt är intressant nog för hans auktioner.

Wouter Waaijers

Wouter Waaijers

Byteskort / Serietidningar

Wouter Waaijers

Auktionsutropare Byteskort / Serietidningar

Att arrangera en vacker auktion är en sport!

 • En gång satte han ihop sin egen Panini scrapbook
 • Följer nästan all sport
 • Förre detta Nederländsk champion i minitennis

Exceptionella objekt

Wouter Waaijers

Wouter Waaijers beskriver sig själv som en sann sportfanatiker. Han har varit involverad i sport hela livet, både som aktiv utövare och som passiv tittare. Han följer fotboll, friidrott, pilkastning och tennis samt spelade bland annat (inomhus) fotboll, tennis, minitennis och simmade. Han blev även Nederländsk champion i minitennis. Wouter fortsätter sin passion för sport genom att auktionera ut sportminnessaker och Panini. Han satte själv ihop en Panini scrapbook som blev mycket populär.

Wouter använder all sin entusiasm för sport som auktionsutropare. Objekt såsom t-shirts, fotografier och bollar med autografer på är speciellt populära. De blir perfekta födelsedagspresenter eller samlarobjekt. Personligen tycker Wouter mycket om Panini klistermärkesböcker. 1988 års Europamästerskapsalbum är alltid spännande att se, då det kan innehålla två olika versioner av fotbollsspelaren Sjaak Troost. Han lägger ner mycket omsorg med att arrangera sina auktioner. Något som Wouter också jämför med sport. Inte undra på att han trivs så bra!

Zsuzsa Vermesi

Zsuzsa Vermesi

Konst (modern) / Kuriosa

Zsuzsa Vermesi

Auktionsutropare Konst (modern) / Kuriosa

Jag tycker om att ge mindre kända konstnärer en chans.

 • Brett skolad inom samtida konst
 • Kritiskt synsätt med öga för professionalism
 • Arbetat på flera auktionshus

Exceptionella objekt

Zsuzsa Vermesi

Med hennes otroliga entusiasm och törst på kunskap började Zsuzsa Vermesi arbeta mot målet att bli en auktionsutropare kort efter hon avslutade sina studier. Zsuzsa har redan ett gott rykte i konstvärlden. Med en masterexamen i konsthistoria och en praktikplats på auktionshuset Arts & Antiques Group (AAG) och dessutom erfarenhet av att ta hand om en konstsamling på en internationell bank så vet hon vad hon talar om.

Att vara auktionsutropare passar henne som handen i handsken. Förutom etablerade namn såsom Shepard Fairey och Zhang Xiaogang tycker hon även om att ge mindre kända talanger en chans. Men naturligtvis först efter att hon har undersökt verket och granskat det noga. Det garanterar att hon upprätthåller en hög kvalité på auktionerna.

Som auktionsutropare har Zsuzsa lärt sig vikten av att etablera en god kontakt med säljarna. Att Catawiki arbetar online är en fördel då hon kan agera snabbt och kommunicera utan problem. Det tillåter Zsuzsa att komma i kontakt med en växande skara konstnärer och leverantörer för att veckovis kunna organisera en överraskande auktion av hög kvalité.

Ladda ner Catawikis auktionsapp

Ladda ner från App Store Ladda ner från App Store

Prenumerera på Catawikis nyhetsbrev

Håll dig informerad om de senaste auktionsnyheterna m.m.

Du har alltid möjlighet att avsluta prenumerationen

×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

Missa inga fler speciella föremål!

Catawiki auktionerar ut 30 000 speciella objekt varje vecka. Om du lämnar din emailadress kan vi skicka gratis uppdateringar på våra objekt och förmånliga rabatter.

Nej, jag är inte intresserad av speciella föremål eller rabatter